• Reklam
Vahap Beyaz

Vahap Beyaz


TFF LİGLERİ HÂLÂ TESCİL ETMEDİ AMA!

08 Ağustos 2020 - 19:03

Son yıllarda TFF yapılanmasındaki müdahaleler,  kurum hizmetinde aksamalara sebep oldu.
Işi bilen değil işi yapacak zihniyetin hüküm sürdüğü ortamdan fayda beklemek hayalciliktir.
İşi yapabilecek kapasitenin apartman yöneticiliğinde bile arandığı Ülkemizde, TFF gibi en büyük istihdam sektörüne atamayla gelen kişileri oylayan kulüpler birliği zihniyetinin itiraz etme hakkı olmamalıdır.
Corona öncesi aldığı kural ve talimat dışı kararları ile özerk olmadığını gösteren TFF, corona sonrasında yürütme emri ile hareket ettiğini, siyasi açıklamalar ile tescil etmiştir.
Sezonluk yayınlanan ulusal talimat ve statülerin FIFA sözleşmesine uygunluğu ile, alınan tüm kararların özerk olması zorunlu iken, kulüplerin ortak isteğine
 "Düşmeyi kaldırırsak Dünyaya ANLATAMAYIZ" 
diyen TFF başkanının,  siyasi kararı kabul edip oturması  makam ışgalidir.
Siyasilerin teşekkür paylaşımları ise, düştüğü lige geri alınan takımı UEFA'ya ispiyon etmekle eş değerdir. 
TFF 'nin hala ligleri tescil etmemesi ise bunun ispatıdır. 
Corona nedeniyle Ulusal bazda alınan kararlara saygı duyan UEFA, bir itiraz halinde ligi tescil etmeyebilir. TFF ısrar ederse UEFA organizasyonlarından mahrum edebilir.
Olmaz demeyin işte bir örnek:
İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi 28 Ocak 2020 tarihli kararında, oybirliğiyle:
Profesyonel futbolcu Ömer Rıza ve hakem Serkan Akal ile ilgili uyuşmazlıklara ilişkin karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun bağımsız ve tarafsız olmaması sebebiyle,  İHAS 6/1’in ihlal edildiğine karar vermiştir.
Mahkeme, TFF Yönetim Kurulu’nun, Tahkim Kurulu’nun oluşumu ve işleyişi üzerinde ağır bir etkisi olduğunu tespit etmiştir. Ayrıca TFF Kanunu, Tahkim Kurulu üyelerini dışsal baskılardan koruyacak uygun güvenceler sunmamaktadır.
Davanın Türk futbolunda yapısal bir sorunu açığa çıkardığını tespit eden Mahkeme, 46. Madde (kararların bağlayıcılığı ve yerine getirilmesi) kapsamında Devlet’in Tahkim Kurulu’nun yapısal bağımsızlığına ilişkin tedbirler alması gerektiğini belirtmiştir.
Mahkeme, Türkiye’nın Bay Rıza ve Bay Akal’a kişi başı 12,500 Euro manevi tazminat ödemesine hükmetmiştir. Bay Rıza’nın 6,975 Euro olan masraf ve giderlerinin ödenmesine hükmedilmiştir.
Sonuç olarak:
Futbolu, dışardan atananlaŕ yönetir ve karalarının onayı için atayanlardan talimat beklerse, Inanıyorum ki birileride çıkar, UEFA kim oluyor diyebilir.
Ben bilgi sunayım da, siz yine kendi liginizde oynamaya devam edin...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum