• Reklam
Vahap Beyaz

Vahap Beyaz


TÜRKİYE SÜPER LİG MAÇLARI ZEVK VERMİYOR!

22 Mart 2021 - 09:43


Türkiye süperlig maçları zevk vermiyor.

Diger maçlarda verilen kartlar "derbi" diye nitelenen maçlarda farklı veriliyor.
MHK'lar talimatları ile, hakemleri sürekli yıpratıldıkları için kendilerine özguvenleri kalmadı. Dolayısıyla hatalı ve can yakan yorumları sonucu futbol kamu oyunun hakemlere güveni hiç kalmadı.

Son on yılda başarısız sezonlar yaşayan hakemler, her sezon bir önceki sezonu aratıyor.
Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe maçı hakemi Halil Umut MELER hataları ile bu başarısız yönetımleri birilerinin gözüne soktu.

Benim en beğendiğim hakemlerden birisi olan MELER'in bu başarısızlığı düşündürücü...

Neler mi yaptı?


Guslavo'nun Larin'e arkadan çelmesi ve devamında ayağına basması Sarı olmalıydı, Faul verdi.

Abobaker'ın S.Aziz'in boğazına elle teması Sarı olmalıydı. Hakem MELER Benzer pozisyonda Galatadaray'dan Muhammed'e Kırmızı kart vermiş ve raporuna şiddetli hareket yazmıştı. Futbol Disiplin Kurulu hakemi hatalı bulup refuze edip 1 mac vermişti. Hakem Bunun etkisinde kalmış olacakki sadece faul verdi.

Benzer şekilde Gezzal'in Caner'in gögsüne omuz ile sert darbe yapması Sarı olmalıydı vermedi.

İrfan Can orta alanda rakibinin hiç bir teması olmadan topu alınca kendisini yere attı.Hakem faul verdi. Hakemi aldatmadan dolayı Sarı kart vermeliydi.

Beşiktaş'ın gollük atağında Serdar Aziz'in rakibinin ayağına bastığı pozisyonda oyunu kesip Sarı vererek atagı kesmeyip avantajı uygulamalıydı.

Pelkas'ın Gezzal'a faulü net Sarı olmalıydı vermedi.

Bütün bunlar kuralın net derslik olarak gösterilen pozisyonları idi. Hakem kanaatine bırakılan pozisyonlar çoğunlukla eleştiriye açıktı.

Kaleci Altay kurtarışları ile Fenerbahçe'yi mağlubiyetten kurtarırken, bu hafta oynanacak Milli maçlarımız için kalemizin sağlamlığına güven verdi.

Sonuç olarak hakem ilk yarıda sanki kart vermemeye niyetlenmiş ki bazı faulleri bile devam diyerek itirazlara maruz kaldı.

Devre arasında ikaz edilmiş olabilir ki "mesajla bilgi aktarıldığını çok duyduk" Ikinci yarı kuralları uygulamaya başladı, fakat azda olsa bir FIFA hakemi performansından uzaktı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum