Vahap Beyaz

    Vahap Beyaz


    FUTBOLUMUZ VE FUTBOLA HİZMETİ GEÇENLER AŞAĞILANMAKTA!

    18 Eylül 2021 - 10:15

    Almanya ümit milli takım antrenörünün Türk Milli takımı Teknik Direktörlüğüne getirilme düşüncesi, Futbolumuzu ve futbola hizmeti geçenleri aşağılamaktır.

    Şenol Güneş'i tartışırken, geçmiş başarıları ile övgü değil, o günkü oyun için yapıcı eleştiri yapmak ne kadar doğru ise, haksız İthamlarda bulunmak o kadar yanlıştır. 

    Tartışılmaz kariyeri, beyefendi kişiliği ve işine saygısı ile Şenol Güneş her zaman başarılı spor adamı olarak tarih sayfalarında yer alacaktır. 

    Her zaman vurgulamak ve uyarmaya çalıştığım Türkiye Futbol Federasyonunun, Dünya kupası elemelerinde kalan 3 maç için böyle bir değişiklik kararı alması kabul edilemez bir yaptırımdır. 

    Norveç maçı kazanılır ki kesin, ikinci olarak 12 li final grubu garanti olacak. Eger Hollanda bir beraberlik alırsa Türk Milli Takımı lider olarak Dünya kupasına katılacak. Bunu yapacak Türk hoca yok gibi, uzun süreli sözleşme ile yabancı birisinden medet ummak en büyük yanlış olacaktır.

    Bu hafta oynadığımız Avrupa kupalarında bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle sevinen yorumculara "Şenel Güneş'in Milli takımıyla" kıyaslamalarını öneririm.

    Milli takım aldığı puanlar ile Aylık FİFA sıralamasında yükselirken,  takımlarımızın aldığı 4 puan, UEFA takım sıralamasında bizi geriye götürmüştür. 

    TV Yorumcularının izleyenleri yanlış bilgilendirmesi sonucu, başarı elde edilmiş izlenimi bırakıyor.

    UEFA ülke takım sıralamasında alınan her puanın toplam katılan takım adedine bölündüğü gerçeği göz ardı ediliyor. 

    Gerçek şu ki; Alınan her puan, Toplamda UEFA ligleri ve elemelerinde katılan takım adedimize bölünüp ülke puanına katılıyor.

    Yani alınan bir galibiyet, başka ülkelerde 3 puan olarak geçerken, bizde 3/6= 0.5 puan olarak ekleniyor. 

    Özetle, bu hafta aldığımız 4 puan = 0.75 puan olarak ülke takım puanımız kaydediliyor.
    Eğer bu gidiş devam ederse, önümüzdeki sezon şampiyon takımımız Champions lique doğrudan gidemeyebilir.

    Kupa şampiyonu takımımız, 3 ön eleme sonrası UEFA ligine katılabilir.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum