Vahap Beyaz

    Vahap Beyaz


    KAYSERİSPOR GALİBİYETE YAKIN OYNADI ANCAK OLMADI!

    13 Aralık 2020 - 10:15

    Kayserispor  0-0 Trabzonspor 
     
    Kayseri Trabzon dostluğu puan paylaşımınada yansıması kazanç görülsede, ikişer puan kaybedildiği gerçeği unutulmamalıdır.
     
    Yokluklar içerisinde var olma mücadelesi veren Kayserispor, oynanan oyunda 3 puana yakın olan takımdı. Güzel futbolun karşılığı olan goller beklenirken, her iki takım da bunu başaramadı.
     
    Maç boyunca üstünlüğü elinde bulunduran Kayserispor'a Teknik Direktör değişikliği yaramışken, Aynı değişiklik Trabzonspor'a olumsuz olarak yansımış.
     
    Fenerbahçe 0-3 Y.Malatyaspor
    Kendi evinde Malatyaspor gibi kadro sıkıntısı yasayan takım karşısında oynadığı futbol, yatırımların karşılığı olmadığı gerçeğini yansıtıyor
     
    Geçen hafta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un adeta TFF/MHK ve Kulüpler  birliğine isyan açıklamaları ile gelinen nokta ortada.
     
    Dışarıyla uğraşıp,  yandaş sandıklarından beklentiler gerçekleşmeyince birilerini suçlamak anlamsız olmuyor mu?
     
    Geçen sezon yazılarımda, Ali Koç'un başarısı Türk futbolu için kazanç olur diyordum. Spor kamuoyunun büyük çoğunluğu bu görüşteydi. Fakat kredisini tüketmek üzere olduğu kesin görünüyor.
     
    Eğer Ali Koç, geçen sezondan örnek almış olsaydı şunları yapmazdı.
    * Geçen sezonun en başarılı Teknik Direktörü olan Erol Bulut'a takımını emanet ederken, Malatyaspor ve Alanyaspor'da beraber çalıştığı ekibinden ayırmamalıydı.
     
    * Kişiliği ve çalışma şekli ile uyumlu olmayan Emre Belezoğlu altında çalışan,  Volkan Demirel'e mahkum bırakılmamalıydı.
     
    *İsmi Fenerbahçe ile anılıp yıllardır Hakem yönetiminde bulunan kişinin dostu, sözde  Camianın "basın temsilcisi" olan şahsın MHK oluşumunda etkili olduğu söylemlerini açık dille reddetmeliydi.
     
    *Hakem karalarından şikayet eden değil, yıllardır aynı gruba mensup insanların dönüşümlü olarak hakem yönetiminde neden oldukları  ve başarısının engellenmesi konusunda hakkını savunurken ses getiren olmalıydı.
     
    *Çıkmaz içerisine girmiş Türk futbolunu kurtaracak takımlardan biri olan Fenerbahçe'yi yalnız parayla değil, ekip çalışması ile başarıya götürmenin doğru olduğunu unutmamalıydı.
     
    Ekip başarısı söylemlerle veya algı yaratmakla değil, istikrarlı başarı ile ölçülür.
    Eğer birileri istiyor diye Ali Koç sabote ediliyorsa, buna duyarsız kalanların başınada geleceği unutulmamalıdır.
    Empati yalnız kişiyi değil, Camiasının geleceğini de kurtaracağı gerçeğini hatırlatırım.
     
    Rizespor 3-2 Göztepe
     
    Skor kimseyi aldatmasın. Atılan goller kadar futbol kalitesi yoktu.
    Müsabakanın sonucunu Hakem Özgür Yankaya ve ekibi belirledi.
     
    Bir hakemin net görüp devam dediği pozisyonu izlettiren VAR ne kadar hatalı ise, kararından dönüp VAR görüntüsündeki fotoğrafla penaltı veren hakem daha büyük hata yapmıştır.
     
    Penaltı vuruşunda ihlal var diye gölü iptal edip penaltı tekrarını isteyen hakem, iki takımdanda ihlal var demektir. Yine VAR ikazı ile golü vermesi bu kararına çelişki idi.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum