• Reklam
Vahap Beyaz

Vahap Beyaz


DERBİ BEKLENEN HEYECANI YAŞATMADI!

07 Şubat 2021 - 09:48

Fenerbahce-Galatasaray müsabakası beklenen heyecanı yaşatmadı.
TV den izleyenler seyirci olmadığı için diyebilirler. Fenerbahçe yönetiminin, futbolcularına destek için Localara aldığı yüzlerce taraftar tezahüratları bile ters tepti ve Galatasaray'lı futbolcuları modifiye etti.
Her ikili mücadelede yere yatıp faul bekleyen futbolculardan bundan daha iyi futbol beklenemezdi.
Kadikoy'de şampiyonluk turu atmış olan Galatasaray, bu maç sonucunda da lider dönerek, son yılların alışkanlığında değişiklik olmadığını gösterdi.

Çok merak edilen Mesut Özil, mücadeleden uzak, yalnız top çevirmeyle hazır olmadığını gösterdi.
Ara transferde isminden bile bahsedilmeyen Mostafa Mohammet mücadelesi ve galibiyeti getiren gölü ile reklama ihtiyaç olmadığını, herşeyin saha içinde olduğunu hatırlattı.

Futbol Disiplin Talimatında İzinsiz seyirci almanın cezası  para diye yüzlerce seyirciyi içeri alıp dışardan destek vereceğini düşünen, Fenerbahçe başkanı Ali KOÇ, yanındakilerin yanlışına onay vermeye devam ederse kredisini bitirebilir. Oy verip Başkanlığından ümitli olanları kaybedebilir.

Merkez Hakem Kurulu, son birkaç haftadaki büyük hakem hataları sonucunda sağlam atama düşünüp , Dünya kupasında görev almış 4 hakemi atamış ve şampiyonlar liginde maç yöneten hakemimizi de VAR olarak görevlendirmiş.
Hakem Cüneyt ÇAKIR,  gri pozisyon olup penaltı beklenen anlarda devam diyerek sorumluluğu VAR'daki Ali PALABIYIK 'a bıraktı. VAR ondan daha kurnaz davranıp "banane " dercesine müdahale etmedi. Kulüplerin ve futbol kamuoyunun istediği TÜRK hakemliğinden örnekler sundular.
Geleceğin hakemlerine örnek oldular.

VAR'ın iptal ettiği Fenerbahçe beraberlik gölündeki ofsayt çelişkilerle dolu olup,  güveni yok etmeye sebep oluyor. Kural ve protokol "Şüpheliysen bırak, gol olursa bayrak kaldır ve şüpheliyim diyerek inceleme iste" diyor. Burada yardımcı hakem devam ettirdi ve gölü verdi. Yanı bayrak çekmedi.  VAR işgüzarlık yaptı.
Aynı zamanda futbol oyun kuralları ruhuna aykırı durum arzediyor. 
Bir alt ligde VAR uygulanmadığı için, bundan daha açık pozisyonlarda goller verilirken kural geçerli oluyor. Çünkü kural "şüpheliysen bırak" diyerek gole prim verirken, VAR bu kuralı yok ediyor.
Herkes memnun ama ben yinede yazayım dedim.
Insanlar layık oldukları gibi yönetilirler

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum