• Reklam
Reklam
Reklam
Vahap Beyaz

Vahap Beyaz


VAR GELDİ MERTLİK BOZULDU!

07 Aralık 2020 - 11:57


VAR geldi mertlik bozuldu. 

Yükselme bekleyen hakem kritik kararlarda  sorumluluktan kaçıp VAR desteği ile karar veriyor. Bu tür hakem MHK 'dan destek görüyor ve arkadan gelenlere kötü örnek oluyor.
MHK'nın gözde hakemleri ise VAR ile "EGOLARINI " tatmin ediyor.

İstikbal bekleyen hakemin kafasında 40 tilki dolaşıyor. Kuyruklarını değdirmeyen hakem yerini garantileme çabasındaki MHK'dan mükafat görüyor. 

Kural değişikliği ile,  hava topunda el kol ile rakibini suratına vuran SARI kart görüyor. Bu kuralı menfaatine kullanmak isteyip rakibine kart gostettirmek isteyen futbolcular o kadar çoğakdıki, takım ağırlığına göre hakem kararları had safhaya çıktı. Gerçek olmayan temaslar sonucu yerde kıvranan futbolcu hakemi aldatmış olmuyor mu? 

Bunun karşılığı SARI kart değil mi? 

Sadece penaltı almak içinmi hakem aldatılır. İşte VAR bunlar için hakemi uyarmalı. İzle demesi şart değil, kulaklıktan söylenebilir. 

 Mesela Beşiktaş atağında Nkodou'nun ayağının tendon kısmına darbe yapan Kasımpaşa futbolcusu Hadergjonaj'a verilen KIRMIZI kart tam kuralın anlattığı "rakibi yaralamaya" örnek doğru bir karar iken VAR'a gerek kalmadığı ve hakemlere eğitimlik bir karar olduğu görüldü.

Fenerbahçe ceza sahasına yapılan ortada, Serdar Aziz'in eliyle buluşan top için, VAR müdahalesi ile izlemeye giden Palabıyık, çok fevri bir hareketle ve sinirle dönüp "SARI" vermesi kafalarda soru işareti bıraktı. 

Bu dönüsü bir hakem ancak "HAKARET" için yapmalıdır. Onunda karşılığı "KIRMIZI" dır.
Pozisyonu izledikten sonra ikinci sarıdan KIRMIZI ise çok düşündürücüydü. 

Elle oynama ise, top kaleye doğru gittiği için sarı kart doğru, ya ilk "SARI"'ya MHK'nın ne diyeceği çok önemli. 

En fazla "Sen gördün hoca, ne diye izleyeceksin " demiş olabilir ki, bu şöylem için o dönüşü şampiyonlar liginde maç yöneten bir hakemin yapmaması gerekirdi.

Kafa topuna yükselmiş olan Rodallega'ya fenerbahçe ceza sahasında yapılan üçlü müdahaleye devam diyen hakem Palabıyık, VAR 'ın "izle" demesi sonrası, sadece kaleci Altay pozisyonuna bakıp devam demesi büyük hataydı. 

Dünya kupasında maç yöneten Cüneyt ÇAKIR'ın Türkiye liglerinde istenmeyen hakem olması sonrası, Ocak 2021 günü itibariyle UEFA  ELİT hakem grubuna girmesi beklenen PALABIYIK gibi bir hakeme yakışmayan yönetim tarzı, UEFA'da kademe yükselen hakemin Türkiye liglerine önem vermediği izlenimi bırakmaz mı?

Bir maçta, hakem kararları  konuşuluyorsa, tartışılıyorsa, iyi futboldan söz edilemez.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum