İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTELERİNİN GELECEĞİ NNYÜ'DE ÇALIŞTAY KONUSU OLDU

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Geleceği” konulu bir çalıştay düzenlendi.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTELERİNİN GELECEĞİ NNYÜ'DE ÇALIŞTAY KONUSU OLDU
06 Mayıs 2024 - 13:46
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTELERİNİN
GELECEĞİ NNYÜ’DE ÇALIŞTAY KONUSU OLDU

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ)İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Geleceği” konulu bir çalıştay düzenlendi.

İç Anadolu Bölgesi’ndeki üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde görevli dekanların yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı çalıştayın açılış töreni İİBF Konferans Salonunda yapıldı.NNYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kayaçalışmayın açılış konuşmasında İİBF hakkında bilgiler vererekİktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin sorunlarının çalıştayda ayrıntılarıyla ele alınacağını söyledi. Kaya, “Kaynakları boşa harcamayıp çocuklarımızı mutsuz etmeyi diplomalı işsizler kervanına yenileri eklemeyi ne kadar devam edeceğiz.Günümüz dünyasında artık diploma değil yetkinlikler tercih ediliyor.Hangi konuda ne kadar iyi olduğunuz sorgulanıyor.Yaratıcılık, yenilik, inovasyon, ar-ge, iş bitiricilik, sorun çözme, kaynak üretme, liderlik etme, özelliklede verimlilik ve sürdürülebilirlik çok önemli hale geldi. Önümüzdeki günlerde geleneksel eğitim yerine bunlara öncelik vermemiz gerekmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde verilen eğitim çok boyutlu içeriği ile geleceği şekillendirecek bir güce sahiptir. Bunun farkına varalım.” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu ise idari bilimlerinin önemine dikkat çekerek, “İdari bilimler son derece önemlidir. Yabana atılacak bir fakülte değildir. Bölümlerinin hepsi son derece önemli ve ülkesi için çok önemli hizmetler sunacak insanlar yetişiyor. Ama biz kıymetini bilemedik. Sanki işletme eğitim değilmiş, idari bilimler eğitim değilmiş gibi farklı farklı mesleklerden akademisyenler İdare Bilimler Fakültelerine ikame edilmeye başlanmıştır. Mesleğimize sahip çıkamadık. Maalesef geldiğimiz noktada da istediğimiz kriterleri yakalayamaz olduk.” diye konuştu. İdari bilimlerinin neden ve nasıl bu noktaya geldiğini anlatan Özsoylu, çalıştayda ele alınacak sorunların ve çözüm önerilerinin çok önemli olacağına inandığını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmalarından sonra oturumlara geçildi.İki gün boyunca devam eden çalıştayda önce yaşanan sorunlar ve gelecekte nasıl olması gerektiğini tartışan dekanlar daha sonra,İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri için çözüm önerileri tartışarakkarara bağlandı. Bu kapsamdaeğitim teknolojilerinin eğitim programlarına yansıtılması, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim programlarının kapatılması gerektiğini, staj uygulamalarının yeniden yapılandırılması, sektörel beklentiler ve işbirliklerin artırılması, öğrencilerin akademisyenlerden beklentileri, resmi ve sivil sektörlerin beklentileri, bürokratik yapılanma ve işleyişin etkileri gibi pek çok konu ele alınarak sorun ve çözüm önerileri dile getirildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum