• Reklam

KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI'DAN ESKİ BAŞKAN BERNA GÖZBAŞINA DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: KOYDURDUĞUN TEMLİKLERİ DERHAL GERİ ÇEK!

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, gazeteci Mustafa Duran'ın sunduğu FUTBOL ARTI Programına telefonla katılarak gündeme ilişkin çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Çamlı, eski Başkan Berna Gözbaşı'na dikkat çeken bir çağrı yaptı ve: "Kayseri''yi Kayserispor'u azıcı seviyorsan Kayserispor Kulübüne koydurduğun temlikleri kaldır" dedi.

KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI'DAN ESKİ BAŞKAN BERNA GÖZBAŞINA DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: KOYDURDUĞUN TEMLİKLERİ DERHAL GERİ ÇEK!
19 Nisan 2024 - 09:30 - Güncelleme: 19 Nisan 2024 - 10:03
KAYSERİSPOR BAŞKANI ALİ ÇAMLI'DAN ESKİ BAŞKAN BERNA GÖZBAŞINA  DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: KAYSERİSPOR'U AZICIK SEVİYORSAN KOYDURDUĞUN TEMLİKLERİ GERİ KALDIR!

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, gazeteci Mustafa Duran'ın sunduğu FUTBOL ARTI Programına telefonla katılarak gündeme ilişkin çarpıcı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Çamlı,  eski Başkan Berna Gözbaşı'na dikkat çeken bir çağrı yaptı ve: "Kayseri''yi Kayserispor'u azıcı seviyorsan Kayserispor Kulübüne koydurduğun temlikleri kaldır" dedi. 



FUTBOL ARTI PRORGAMI'NA TELEFONLA BAĞLANDI

Ali Çamlı, Kent Türk Tv'de her hafta Salı akşamları saat 20.00'de başlayan ve Musatfa Duran'ın hazırlayıp sunduğu FUTBOL ARTI Programı'na telefonla katıldı.

Berna Gözbaşı Kulübü milyonlarca lira borca soktu

Kayserispor Gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ali Çamlı, kulübün şu anda Berna Gözbaşı'nın koydurduğu temliklerin dışında sadece 7.5 milyon avro borcunun bulnuduğunu, söyledi. Toplam 6 futbolcuya şu an için 7.5 milyon avro borçlarının bulunduğunu kaydeden Ali Çamlı, eski Başkan Berna Gözbaşı'na da önemli bir çağrıda bulundu.  

"Berna Gözbaşı Kayserispor'u azıcı seviyorsan temlikleri kaldır" 

Kayserispor Kulübü'nde görev yaptığı dönemde kulübü milyonlarca lira zarara uğratan ve yaklaşık 1.5 milyar TL borca sokan yapılan transferlerde bir çok usulsuzlük ve haksız ödemelerin yapıldığı iddia edilen Berna Gözbaşı'nın başkanlık yaptığı döneme ilişkin 'Cebimden harcadım' diyerek kulübün alacaklarına 16.5 milyon avro temlik koydurmuştu.

İşte Berna Gözbaşı'nın kulübü hem haksız yere borçlandırmasına tepki gösteren mevcut Başkan Ali Çamlı FUTBOL ARTI Programı'nda hayati bir çağrıda bulundu ve Berna Gözbaşı'nın bu temlikleri kaldırmasını istedi. 



Olayın tamamen yargıya intikal ettiğini ayrıca Berna Gözbaşı döneminde konulan temliklerin önemli bir kısmında usul hatası olduğu bunun da Kayserispor avukatları tarafından tespit edilerek yargıya ve TFF'ye intikal ettirildiğini kaydeden Kayserispor Başkanı Ali Çamlı şayet bu temliklerin kaldırılması halinde Kayserispor'un sezon sonunda borçsuz bir kulüp haline geleceği müjdesini de verdi. 

Berna Gözbaşı hakkında hukuki işlemler başlatıldı

 Eski Başkan Berna Gözbaşı'nın 16.5 milyon Euro temlik attığını hatırlatan Çamlı, hukuki sürecin başlatıldığını  ve kulübün zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Çamlı, temliklerin kaldırılmaması durumunda Kayserispor'un geleceğinin ipotek altına alınacağını ifade etti
 
Başkan Ali Çamlı: hukuki süreç başladı

Hukuki sürecin başlattıklarını vurgulayan Başkan Ali Çamlı, Kayserispor'un zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek ‘Şükürler olsun, inşallah buradan şunu da açıklayayım. Bu temlikle ilgili iptali noktasında federasyona biz noterden yazıyı gönderdik." dedi.

Temlikler olduğu sürece Kayserispor'un geleceği ipotek altında

Berna Gözbaşı'nın temlikleri biran önce kaldırmasını isteyen Ali Çamlı, bu temliklerin kalkmaması durumunda Kayserisopr'un gelceğinin ipotel altında oludğunu kaydetti.

Çamlı, " Kayserispor Kulübünün alacağı her kuruş  bu temlik konulan borca gidecek.  Berna Gözbaşı Kulüpten alacağı olduğunu iddia ediyor. Bizimde var mesela Kayserispor'dan alacağımız. Ben şahsen istemiyorum Çünkü Başkanlar da illaki belirli ölçüde sorumluluk almalı. " dedi.

KONULAN TEMLİKLERLE İLGİLİ ZATEN BİR SÜRÜ UZULSÜZ UYGULAMA VAR!


Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, "Kayserispor’a konulan temliklerin tamamıyla ilgili bir sürü usulsüz şey var, prosedür var. Biz bu temlikleri iptali noktasında noterden federasyona yazımızı gönderdik. Neticesinde bekliyoruz. Çünkü arkasından çünkü hatalı işler var o temliklerde. Eğer federasyon kendisi iptal etmezse biz hem Türkiye Futbol Federasyonu'na hem Sayın Berna Gözbaşı'na ve şirketine hem de o temlikle devralan bankalara hemen hukuki süreci başlatacağız." dedi.

KAYSERİSPOR BU SIKINTI SÜREÇTEN KURTULMASI GEREK KURTULACAKTA!

Başkan Ali Çamlı, Kayserispor'un bu süreçten rahatlıkla sıkıntı yaşamadan çıkacağı noktasında bir endişelerierinin olmadığını da belirterek, " Ama bak burada bir şeyi unutmamak lazım. Şimdi siz bir kulübü yöneteceksiniz, bu kulüpte yani doğru yanlış bir şeyin altına imza atacaksınız. Neticede bu başkanlığını bırakıp giderken de eğer bu kulübü işleyemez duruma getirip batacak hale getirip ve bir de temlik koyarsınız, o zaman zaten paranızı alamazsınız." dedi.

"BEN GECEMİ GÜNDÜZÜME KATAYIM TAHTAYI AÇTIRAYIM SONRA BERNA GÖZBAŞI'NIN USULSÜZ HARCAMALARINA YÖNELİK BORÇLARI ÖDEYİM' YOK ÖYLE BİR DÜNYA!"

Kayserisopr Başkanı Ali Çamlı, "Ben onun parasını ödeyip, gecemi gündüzüme katıp, yani işimi gücümü ailemi terk edip Kayserispor'u temizleyeceğim derken kendimi mahvetmem. Biz senin yanlış kapalı işlerinden dolayı koyduğunuz temliğin parasına ödeyeceğiz. Onun için bunun mücadelesini verdik. Evet, alacağı varsa da diyecek ki 'alacaklarım var'. Belgeleri bunlar, bu alacaklarda usulünce hakkaniyet içerisinde ödenecek' dedi.


Başkan Ali Çamlı'dan, Berna Gözbaşı'na çağrı: Artık bunun dönüşü yok

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı şöyle devam etti:

""Hesap sorulmadıkça bu tür yerlerde keyfi işler yapılmaya devam edecek" dedi ve ekledi 'Kimsenin parasını inkar etmeyelim, kimsenin hakkına girmeyelim ama sadece bir sorun var. Dönen tekerine bıçak saplarsanız, o teker dönmez hale gelir. Kayseri şehrinin göz bebeği Kayserispor da mahvedilir.

Şimdi bir yerin başına bir genel müdür atarsınız, o genel müdür orada kafasına göre davranırsa, hesabı genel müdürlere sorulur. Eğer maddi bir zarar varsa hesap yoluna gidilir. Başka türlü zararlar verilse de hukuken cezalandırılma yoluna gidilir."

"Kayserispor Kulübü Kayseri'nin en önemli Marka değeridir"


Kayserispor Kulübü'nün bu şehrin en değerli marka değeri oludğunu kaydeden Başkan Ali Çamlı, burada kimsenin keyfe keder hareket edemeyeceğini kafasına göre kulübü borçlandıramayacağını söyledi. 

Ali Çamlı, "Şimdi burası Kayserispor dediğimiz zaman başıboş bir yer değil, burası bir sivil toplum kuruluşu ve Kayseri'nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Orası kamu yararına bir dernek, siz bu oradaki her kuruşun hesabını oranın başkanı olarak vermek zorundasınız. Bugün ben, önce Berna, ondan önce Erol Bey, Recep Bey, kim varsa onun hesabını verecek. Devlet herkese sorar, sorması da lazım zaten. Çünkü hesap sorulmadıkça bu tür yerlerde keyfi işler yapılmaya devam edecek. Bugün baktığımız zaman ödediğimiz paralara bizim değerimiz yanıyor. Niye? Çünkü bu para benim, nihayetinde bu şehrin parası. Yazık günah, onun için her yaptığımız işi ince eleyip sık dokuyoruz. Bin düşünüp, bir kere karar veriyoruz. Ama Allah'a hamdolsun."

"Biz göreve geldik içtiğimiz suyun parasını dahi cebimizden ödüyoruz"

Kayserispor'un 1 kuruşunun dahi heba olmaması için azami gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Ali Çamlı, "İçtiğimiz suyun parasını dahi cebimizden ödüyoruz" dedi.

Başkan Çamlı, "Kulüpteki içtikleri suyun parasını bile kendi ceplerinden verdiklerini dile getiren Başkan Ali Çamlı, ‘Aldığımız yerde geldiğimiz yer arasında dağın tepesiyle tabanı kadar fark var. Biz bu işe yönetim olarak şehirdeki büyüklerimizle birlikte baş koyduk. Burayı tertemiz edeceğiz. Bizden sonrakilere Kayserispor'u tertemiz temsil edeceğiz. Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum Sayın Berna Gölbaşı'na. Kayserispor koyduğu temliği kaldırması gerekiyor. Aksi halde bu temliği kaldırmadığı takdirde Kayserispor önümüzdeki yıl herhalde futbolcu falan oynatmaması gerekiyor."

"Siz 16 Milyon Euro temlik koyuyorsunuz. Kayserispor hangi parayla nasıl dönecek?"

Ali Çamlı şöyle devam etti. "Şimdi aslında oraya kim gelirse gelsin Kayserispor'u kendi malı gibi bilip o şekilde koruması lazım. Çünkü niye? Burası bir kişinin olsa, sadece onunla helalleşilir. Ama Kayserispor, herkesin, kamuoyunun malı. Eğer siz bu sorumluluğu yerine getiremeyecekseniz bu görevleri almayacaksınız. Burada keyfiyet kesinlikle olmaması gerekir. Allah korusun biz kulüpteki içtiğimiz suyun dahi parasını yönetim olarak kendimiz ödüyoruz. Bu kadar hassasiyetim var benim kamu malına. Artık bu bunun dönüşü yok. Buradaki yapılan bütün hataları tek tek kalem kalem çıkarttırıyorum. Çünkü Kayserispor'un milyonlarca Euro menajerdi, yanlış transferdi, zararı var. Bunun hesabını kim verecek? Sadece Andrea Bertolacci’nin Kayserispor’a maliyeti 6 Milyon Euro. Yazık, günah 117 dakika top oynamış. Neresinden baksak hata var’ diye konuştu. "

Programın tamamını bu linkten izleyebilirsiniz:    
https://www.youtube.com/watch?v=GXayHS3d5OA

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.CCOM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum