• Reklam
Vahap Beyaz

Vahap Beyaz


HAKEM HATALARI CAN YAKMAYA BAŞLADI!

25 Ekim 2020 - 21:40

HAKEM HATALARI CAN YAKMAYA BAŞLADI!

Sezonun ilk haftasında başlayan hakem hataları bu hafta can yakmaya başladı.


Galatasaray futbolcusu Babel, topa hakim olan Erzurumspor futbolcusu ibrahim'i  önce arkadan tutuyor, sonra çelme takıp düşürüyor, topu alıp gidiyor ve gol oluyor ...

Soru:

4.hakem hemen önündeki pozisyonda neden hakeme yardımcı olmuyor?
Kıdemli yardımcı hakem neden bayrak çekmiyor ?

En önemlisi ise VAR bu pozisyonu hakeme izletttirmeyecekse ne işe yarıyor.
ibrahim "bana yapılan faulü vermiyorsun" deyip, rakibine tekme atıp bir faul yapsaydı, hakem oyundan atmak zorunda kalmayacak mıydı!...

Türkiye Futbol Fedarasyonu (TFF), sözde Merkez Hakem Kurulu (MHK) 'nun Milli aradan istifade hakemlere verilen eğitimini yayınladı.

Neden "sözde" MHK dedim!...

TFF açıklamasında, Eğitimi verenin FIFA Eğitimcisi Jorn West Larsen ve Hakem Gelişim Danışmanı Burçin Keskin, olduğunu yazıyor.

Bu açıklama ile TFF, Birilerinin dayatması ile atadıkları kişilerin (MHK) vasıfsız olduklarını deklere etmiş olmuyorlar mı?  

İşte MHK 'nın, Erzurumspor'un haksızlığa uğramasına örnek teşkil eden talimatı;

Kolay Fauller:

MHK Yaz Seminerinde futbolumuzun hızlanması, seyir zevkinin artması ve vakit kayıplarının azalması için hakemlerden hafif temaslarda ve adil ikili mücadelelerde kolay faul çalmamaları istenmişti. Bu konuda hakemlerin sahanın her yerinde; ceza alanın içi de dâhil, dikkatli olmaları vurgulanmıştır.

Siz bu talimatı verirseniz, Kural Kitabını değil, talimatları yerine getiren hakemlerle ancak bu kadar ligin kalitesini belirlersiniz...!!!

18 yıldır aynı kişilerin yönettiği ve kalıplaşmış anlayışa sahip hakemlerden ne beklenir ki?

Yeni MHK, yeni sezonun ilk haftasında akıl almaz hatalar ile maç yöneten hakemleri, sonraki haftalarda görevlendirerek, yeni hakemlere "Talimata uyan maç alır" mesajını verip, çarkın devamına destek olmuş ise bu düzenden ne beklenir ki...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum