MİMARLAR ODASI KAYSERİ ŞUBESİ 16. DÖNEM 1. DANIŞMA KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

    Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 12-13 Mart günlerinde Avanos’ta Danışma Kurulu düzenledi. Üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen danışma kurulunda yönetim kurulu görev süresi boyunca yapmayı planladığı çalışmalardan bahsetti.

    MİMARLAR ODASI KAYSERİ ŞUBESİ 16. DÖNEM 1. DANIŞMA KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
    14 Mart 2022 - 16:07
    KENTLERİMİZDE MİMARİ KÜLTÜRSÜZLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇİLMESİ İÇİN “MİMARLIK YASASI” ÇIKARILMALIDIR.!

            Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 12-13 Mart günlerinde Avanos’ta Danışma Kurulu düzenledi. Üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen danışma kurulunda yönetim kurulu görev süresi boyunca yapmayı planladığı çalışmalardan bahsetti. 2 yıllık süreçte çalışma yapacak komisyonlar belirlendi ve bu komisyonların üyeleri seçildi. Danışma Kurulu’nda konuşan Başkan Murtaza ER mimarlık meslek politikaları ve eğitim politikaları üzerine talepte bulundu. ER : “Bir ülkenin mimari yaklaşım ve eserleri o ülkenin mimarlık kültürünün göstergesidir. Ülkemizde son zamanlarda oluşan mimari kültürsüzlüğün önüne geçilmesi için mimarlar odamızın yıllardır diline pelesenk ettiği “Mimarlık Yasası” çıkarılmalıdır. Ancak bu yasa ile kentlerimizin doku ve kimlik kaybı, niteliksiz mekan üretimi ve kültürel mirasın yok olması gibi sorunlarımızın önüne geçilebilir.

           Bir yandan meslek yasası çıkarılırken bir yandan da mimarlık mesleği üzerine eğitim politikası geliştirilmelidir. Bu mimarlık eğitim politikası sadece eğitim süreçlerindeki öğrenci yığılmalarından, nitelik sorunundan değil; yapılı çevreye dair duyarlılıklar, meslek etiği gibi kavramlarında merkezinde olduğu eğitim süreçleri olmalıdır.” dedi.

    İki gün boyunca devam eden danışma kurulunda; yönetim kurulunun yapmış olduğu ve önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra ;  toplantıda belirlenen “kamu ve ücretli çalışanlar komisyonu ,serbest çalışanlar komisyonu ,iletişim ve yayın komisyonu ,mimarsinan ve mimarlık haftası komisyonu ,staj ve istihdam komisyonu ,yarışmalar ve çalıştaylar komisyonu ,kent , çevre ve imar izleme komisyonu ,çed komisyonu ve sosyal sorumluluklar komisyonları” ilk toplantılarını gerçekleştirerek çalışma akslarını sundular.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum