DOĞANCI TÜNELİ MESAFEYİ 1.6 KİLOMETRE KISALTACAK

    Bursa-Orhaneli İl Yolu Doğancı Varyantı kapsamında bir adet viyadük ve 2 bin 36 metrelik tünelin yapıldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Doğancı Tüneli’nin açılmasıyla ulaşım mesafesinin 1,6 kilometre kısalacağını söyledi.

    DOĞANCI TÜNELİ MESAFEYİ 1.6 KİLOMETRE KISALTACAK
    13 Şubat 2022 - 14:51 - Güncelleme: 13 Şubat 2022 - 14:57
     Bakan Adil Karaismailoğlu, ulaşım süresinin de 15 dakikadan 3 dakikaya ineceğine dikkati çekti. Karaismailoğlu, “Hattın hizmete girmesiyle yıllık toplam 14 milyon lira tasarruf sağlayacağız” dedi.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa-Orhaneli Yolu’nda bulunan Doğancı Tüneli’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. “Ülkemizin en büyük sanayi bölgelerinin kesişim ve geçiş bölgesinde yer alan Bursa’mızın ulaşım ve iletişim yatırımları için 29 milyar 500 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık” diyen Karaismailoğlu, bu yatırımlar içinde karayolu yatırımlarının önemli yere sahip olduğunu söyledi.

    BİZİM FELSEFEMİZDE AZ LAF ÇOK İŞ VAR

    1993-2002 yılları arasında Bursa’nın karayolu yatırımları için yalnızca 4 milyar lira yatırım yapıldığını, AK Parti hükümetleri döneminde bu miktarı 15 milyar liraya çıkardıklarının altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

    “Bizim felsefemizde az laf çok iş var. Bazıları gibi sadece söz söyleyip ertesi gün unutmuyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek, Türkiye’yi bir adım daha ileri taşımak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Karayollarının AK Parti’den önceki halini hatırlayın. Bozuk yollar, konforsuz ve güvensiz seyahat, yatırım yapılmayan il ve ilçeler, varlığı unutulmuş bir Bakanlık devraldık. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri ile ihmal edilen her ulaşım modunda olduğu gibi karayollarında da reform başlattık.”

    18 KARAYOLU YATIRIMININ BEDELİ 3.4 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE

    Bursa’nın 20 yıl önceki halini hatırlatan Karaismailoğlu, 2003’te Bursa’da sadece 194 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 406 kilometre daha yol yaparak, bu standarttaki yol uzunluğunu 600 kilometreye çıkardıklarını kaydetti. İl genelindeki karayollarının yarısına yakınının bölünmüş yol olduğunu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “İlimizdeki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu da 148 kilometreden alıp, 766 kilometreye çıkardık. Hükümetlerimiz döneminde, Bursa il genelinde 278 kilometre tek yol yapımını gerçekleştirdik. Bir adedi tek ve 3 adeti de çift tüp olmak üzere, toplamda 13 bin 129 metrelik 4 tane tünel inşa ettik. Yaptığımız 274 köprünün toplam uzunluğu 20 bin 801 metreye ulaşıyor. Halen Bursa genelinde devam eden 18 ayrı karayolu yatırımlarının toplam proje bedeli; 3 milyar 405 milyon liranın üzerindedir” dedi.

    BURSA-ULUDAĞ KARAYOLUNU İYİLEŞTİRİYORUZ

    İstanbul-Bursa-İzmir güzergahındaki önemli kesimlerden birisi olan Bursa-Yalova Devlet Yolu üzerindeki Dürdane Ayrımı Köprülü Kavşağını tamamlayıp, 15 Mart 2021’de hizmete açıldığını anımsatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “55 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde olan Dürdane Ayrımı Köprülü Kavşağı, bölgedeki trafik yoğunluğun azalttığı gibi, transit geçişlere kolaylık getirip, kazaları da önlenmiştir. Bunun yanında; Bursa’nın turizm potansiyeline hizmet etmekte olan Bursa-Uludağ karayolunu da iyileştiriyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri üzerine, şehir merkezi ile karayolları sorumluluk alanı arasında bulunan kesimin, bitümlü sıcak kaplamalı hale getiriyoruz. Yeşil Bursa’mızdaki bir diğer karayolu projemiz de ‘Bursa-Orhaneli İl Yolu Doğancı Baraj Varyantı’dır. Uzunluğu 3,5 kilometre olan proje kapsamında, 220 metrelik 1 adet viyadük ve 2 bin 36 metrelik de bir adet de tünel yer almaktadır. Önceki yıllarda tünelde 515 metre kazı destek çalışması yapılmıştı. İhale kapsamında tünel kazı destek çalışmalarına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

     YILLIK 14 MİLYON TL TASARRUF

     Hat üzerindeki yolun arazi yapısından kaynaklı yoğun trafik ve kış şartlarındaki sel ve heyelandan dolayı ulaşımın güçlükle yapıldığını belirten Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

    “Tünelimizin hizmete açılmasıyla birlikte, 5,2 kilometre olan ulaşım mesafesi 1,6 kilometre daha kısalarak 3,6 kilometre olacak. Hattaki ulaşım süresi 15 dakikadan 3 dakikaya inecek. Hattın hizmete girmesiyle, zamandan 10 milyon lira, akaryakıttan ise 4 milyon lira olmak üzere, yıllık toplam 14 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Bunun yanında 816 ton daha az emisyon salınımı olacak. Projenin tamamlanmasıyla Bursa-Keles-Orhaneli ayrımında bulunan kavşak çok daha güvenli hale gelecektir. Bu proje, ülkemizin kuzey-güney koridorunda bulunan Bursa ile İç Anadolu aksı olup, Bursa’yı Kütahya’ya bağlaması bakımından son derece önemli.”

    BURSA’NIN BÖLGEDEKİ ÖNEMİ ARTIYOR

    Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney sanayi, tarım ve turizm hattının kavşak noktalarından olan Bursa’nın diğer ulaşım modlarıyla birlikte karayolları standardının yükseltilmesi için canla başla çalıştıklarını anlatan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Bursa bize, Atamız Osmanlı Devleti’nin emanetidir. Tarihi ile kültür ve turizmi ile de göz bebeğimiz olan Bursa için ne yapsak yeridir. Marmara Bölgesi’nin altın kolyesi Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü’nün üzerinde yer aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi sayesinde Bursa’mızın bölgedeki önemi çok daha fazla artmaktadır. Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği destekle başlattığımız hizmet kervanına gece-gündüz devam ediyoruz. Tıpkı akarsular gibi, geçtikleri yerlerin üretim, istihdam, ticaret ve kültürel yaşamını canlandıran yolları yapmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı, halka hizmeti, ‘Hakka hizmet’ anlayışı ile yürüten hükümetlerimiz Bursa’nın ve Bursalı kardeşlerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edecektir” diye konuştu.



     YATIRIMLARI BALTALAMAYA ÇALIŞANLARA RAĞMEN DURMAK YOK, YOLA DEVAM

     “Ülkenin hayrına yapılan yatırımları baltalayamaya çalışanlara rağmen, yaptığımız hizmetleri karalayanlara rağmen, kritik ve kriz dönemlerinde yerli ve milli tavır göstermeyenlere rağmen durmak yok, yola devam” diyen Karaismailoğlu, Türkiye’nin geleceğine heykellerle değil, ekonomiye can verecek projelerle yatırım yaptıklarını söyledi. Karayollarının Türkiye’nin ticareti, tarımı, turizmi için stratejik olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, bu bilinçle mozaiğin parçalarını birleştirircesine karayollarıyla Türkiye’yi dünyaya bağladıklarını belirtti. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Son 20 yılda öyle bir ivme, öyle bir çıkış yakaladık ki, bundan sonra kimse yatırımları ihmal etmeye, yapılan bu yatırımları durdurmaya teşebbüs edemeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

    ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU, BURSA’YA DEĞER KATACAK “HIZLI TREN” VE “METRO” PROJELERİNDE TARİH VERDİ
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı inşaatı ile Bursa’yı demiryolu ağına entegre ettiklerini belirterek, projenin yeni inşaatına 4 ay önce başlandığını ve projeyi önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. Proje ile 26 yılda toplam tasarrufun 15,4 milyar TL’yi bulacağının altını çizen Karaismailoğlu, 2023’te hizmete girmesi hedeflenen Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı Projesi ile de Bursa’da raylı sistem uzunluğunun 52,7 kilometreye ulaşacağını kaydetti.

     

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Mudanya Bulvarı Hızlı Tren üstyapı şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, “Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, turizmiyle ve tarihi ile ayrıcalıklı bir şehir olan Bursa, ulaştırma ve altyapı sektörüne 20 yıldır yaptığımız yatırımlarımızla etkinliğini kat be kat artırmıştır. Tüm şehirlerimizi olduğu gibi Bursa’yı da dünyayla ulaşımın her modunda bağlamak için ciddi planlamalar yapıyoruz. Yeni yatırımları, üretkenliği, verimliliği ve istihdamı artırmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Bursa, Türkiye’nin gelişiminde her dönem kilit rol üstlenen şehirlerimizdendir. AK Parti hükümetleriyle hayata geçirilen önemli yatırımlarla da bu pozisyonunu daha da etkin hale getirmiştir. Bu nedenle Bursa’nın ulaşım ağını kuvvetlendirecek her projenin öneminin farkındayız” dedi.

     

    BURSA’YA 29.5 MİLYAR TL ULAŞIM VE İLETİŞİM YATIRIMI

     

    13 milyarı Yap-İşlet-Devret kapsamında olmak üzere Bursa’ya son 20 yılda sadece ulaşım ve iletişim alanında yapılan yatırım miktarının yaklaşık 29,5 milyar lira olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, Bursa’da 2003’te 194 kilometre bölünmüş yolu olduğunu, bunu 600 kilometreye ulaştırdıklarını söyledi. “Karayolu, Bursa ulaşım altyapısının sadece bir ayağı” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

    “Bursa yıllarca demiryolundan yoksun bırakıldı. Biz ise halka hizmet hakka hizmet düsturuyla, milletimize hizmet etme aşkımızla Balıkesir-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı İnşaatı ile Bursa’yı demiryolu ağına entegre ediyoruz. Ağustos 2020’de eksik olan kısımlarının da ihalesini yaptığımız projemizin yeni inşaatına da 4 ay önce başladık. Böylece hızlı tren hattımızın tüm kesimlerinde tam kadro çalışmalar tüm hızıyla yoluna girmiş oldu. Hızlı tren hattı; Gürsu, Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles hat ile Ankara-İstanbul HT hattına bağlanarak güzel Bursa’mız da HT ağına dahil olacak. Aynı zamanda Bursa’nın batısında TEKNOSAB, Karacabey istasyonlarından geçerek Balıkesir’e ulaşacak. Böylece, Bursa Balıkesir arasında da demiryolu bağlantısı hizmete alınacak.”

     

    PROJEMİZİ 2 YIL İÇİNDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

     

    Projede, yolcu taşımacılığı ile yük taşımacılığının beraber yapılacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, 20 bin 706 metre uzunluğunda 18 adet tünel, 545 metre uzunluğunda 4 adet demiryolu köprüsü, 2 bin 445 metre uzunluğunda 3 adet viyadük ve 5 bin 495 metre uzunluğunda 24 adet köprü inşa ettiklerini dile getiren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Toplam 7 istasyon ve 201 kilometre uzunluğundaki hattımız tamamlandığında Bursa ilimiz demiryolu ağına entegre olacak. Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren hattına Bakanlığı’mız tarafından yapılmakta olan metronun entegre edilmesi sayesinde Bursalı hemşerilerimize hızlı tren erişimi için çok rahat ve dakik bir seçenek sunacağız. Projemizi önümüzdeki 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hızlı tren projemiz tamamlandığında 2024-2050 yılları arasındaki 26 yıllık projeksiyonda; zamandan 4,3 milyar TL, karayolu bakım ve işletmesinden 585 milyon TL, hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliği gibi dışsal faydalardan 10,5 milyar TL olmak üzere hızlı tren hattının tamamlanmasıyla toplam ekonomik tasarruf 15,4 milyar TL’yi bulacaktır” diye konuştu.

     

    BURSA’YI DA İÇİNE ALAN MARMARA RİNGİ OLUŞTURULDU

     

    Hem ulaştırmadaki hem de haberleşmedeki tüm süreçlerde dijitalleşme atağı başlatarak, her anlamda dünyayla senkronize hale gelindiğini aktaran Karaismailoğlu, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hayata geçirerek Bursa’yı da içine alan Marmara Ringi’nin oluşturulduğunu söyledi. İstanbul-İzmir Otoyolu’ndaki Osmangazi Köprüsü’nün de bu dev eserlerden biri olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

    “Köprümüz ve otoyolumuz; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ile İzmir’i içeren bölgeye hizmet veriyor. Yani, nüfusumuzun en yoğun olduğu, dünyaya açılan önemli ihracat kapılarından olan bölgeyi daha da canlandırıyor. İnsanımızın, milletimizin refahını artırıyor. Gururla ifade ediyorum; projemiz, ekonomiye değer kattı. Yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine büyük katkı sağladı. İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahındaki tesisleri, bakım ve onarım işletme merkezleri ile diğer ticari alanlarda binlerce personel, bu projemiz sayesinde istihdam edildi. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hizmete girmesinden sonra bu güzergah üzerinde 306 yeni işletme belgeli tesis açıldı. 31 bin yeni işletme belgeli oda turizme katıldı. 61 bin de yatak eklenen işletmeler, böylece daha uzun bir turizm sezonu geçirdiler. Ticari limanların varlığı nedeniyle Türkiye’den yapılan ihracat ve ithalatın önemli bir kısmının gerçekleştirildiği bölge, ulaşımda sağlanan kolaylıklar sonrasında gelişimini sürdürmekte. Proje, üretim sektöründe GSYİH’ye 8,5 milyar lira katkı sunarken, otoyol güzergahı üzerinde 8 tane yeni OSB konumlandırıldı. Yatırımcılar için çekim merkezi haline gelen bölgede mevcutta bulunan 13 OSB’de ise 2 bin 635 hektar genişleme yapıldı. Burada da 54 bin personel istihdam edildi. İklim koşullarıyla, coğrafyasıyla tarıma elverişli bu bölgemizde; 300 bin dekar ekili alan artışı, üretim hacminde de 408 bin ton artış sağlandı. Hayvancılıkta da küçükbaşta 713 bin, büyükbaşta da 350 bin hayvan artışı görüldü. Otoyol sayesinde tarım arazilerinde üretilen ürünler, tüketiciye çok daha kısa sürede ulaşıyor.”

     

    SIRADA 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ VAR

     

    “Üretimin, istihdamın, kalkınmanın, iletişimin altyapısını da milletimize ulaştırılmasını da bizler sağlıyoruz” diyen Karaismailoğlu, sırada 1915 Çanakkale Köprüsü’nün olduğunu söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün günler sonra hizmete alınacağına dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Köprümüz sayesinde bölgemiz yükselen Avrasya ve Afrika coğrafyasının ticari kavşak noktası haline gelecek” dedi.

     

    RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 52,7 KİLOMETREYE ULAŞACAK

     

    Yeni organize sanayi bölgeleri ile geniş bir alanda hayata geçirilen yaşam projeleri ve konut projeleriyle baştan başa donatılan Bursa için konforlu ve güvenli yolculuklara olanak sağlayan dünya ölçeğinde ulaşım ağları örmeye devam ettiklerini aktaran Karaismailoğlu, Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı Projesi’nin de Bursa açısından yapımı devam eden en önemli projelerden biri olduğunu kaydetti. Metro hattı projesi hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı yapımı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bakanlığımız arasında 8 Haziran 2020 tarihinde imzalanan protokol ile Bakanlığımız tarafından devralındı. Toplam 4 istasyon ve 6 kilometre uzunluğunda olan Emek-HT Gar-Şehir Hastanesi Metro hattımız, tamamlandığında Bursa ilimizdeki raylı sistem uzunluğu 46,7 kilometreden 52,7 kilometreye ulaşacak. İşletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarı’nı kat ederek, en önemli duraklar olan HT Garına ve nihayetinde Şehir Hastanesine ulaşacak. Böylelikle Bursalı vatandaşlarımızın hastaneye erişimini de kolaylaştıracağız. Metro hattımız günlük 300 bin yolcuya hizmet verecek. Yapımı yine Bakanlığımızca devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli HT hattı ile metronun entegre edilmesi projemiz kapsamında 140 bin m² alan üzerinde metro depo bakım ve parklanma tesisi de inşa edilecek. Bu yeni tesis, Bursa’nın tüm metro araç filosunun bakım-tamir ve parklanma ihtiyacına da hizmet edecek.”

    METRO HATTI İLE 871 MİLYON DOLAR EKONOMİK KAZANÇ SAĞLANACAK

     Hattın inşaatının aç-kapa yöntemiyle yapılacağını ve bittiğinde caddelerin altından geçen ve yüzeyde alan işgal etmeyen bir sistem olarak çalışacağını anlatan Karaismailoğlu, “2023 yılı içinde tamamlamayı hedeflediğimiz metro hattımız faaliyete geçtiğinde çok büyük maddi kazanımlara sahip olacağız. 2023-2050 yılları arasındaki 27 yıllık projeksiyonda; zamandan 797 milyon dolar, karayolu bakım ve işletmesinden 58 milyon dolar, önlenecek kazalardan 1,5 milyon dolar, hava kirliliği, iklim değişikliği, gürültü, doğa ve yeşil arazi maliyeti, biyolojik çeşitlilik, toprak ve su kirliliği gibi dışsal faydalardan 16 milyon dolar olmak üzere metro hattının 27 yıllık vizyonda toplam ekonomik kazancı 871 milyon dolar olacak” diye konuştu.

    Raylı sistemlerin özellikle büyük şehirlerdeki trafik sorununu ortadan kaldırmada en etkili ve en çevreci yollardan biri olduğunu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “20 yılda Türkiye’nin raylı sistem altyapısında milletimize sağladığımız konforu ve güveni her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak, heykelden öte projeleri olmayan, her fırsatta Türkiye’yi yabancılara şikayet edenler dar zihniyetler Bursa’daki çalışmalarımıza da kara leke sürmeye kalktılar” ifadelerini kullandı.

     MAHKEMEDE DE HESAPLAŞACAĞIZ

    Hem hızlı tren hattının Yenişehir Tünel şantiyesinden hem de Emek-HT- Şehir Hastanesi hafif raylı sistem hattının metro şantiyesinden anlık görüntüleri izleten Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Görüldüğü üzere bizler işimizde gücümüzdeyiz. Ancak; ana muhalefet partisi genel başkanı ve partisinin milletvekilleri tarafından, Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin ısrarla tekrarlanan yalanlar ile muhatap olduk. Aklı sıra milletimizi yalanları ile kaldıracaklarını sandılar. Yok öyle çamur at izi kalsın. Bizler kendilerine gereken cevapları verdik. Mahkemede de hesaplaşacağız. Tamamen gerçekdışı ve iftira niteliğindeki yalan bilgilerle kendilerini aziz milletimiz önünde rezil etme pahasına talihsiz açıklamalar yaptılar. Bizler işin doğrusunu herkesin anlayacağı dilde anlattık. Yani, 106 kilometrelik ilk ihale, 201 kilometreye çıktı. Üstelik iki ihale arasında 29 aylık süre farkı var. 7 Yüksek Hızlı Tren gar istasyonu yapımı da projeye ilave edildi. Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Araştırmadan bir yalanın üzerine atlarsanız bu şekilde milleti de kendinize güldürürsünüz. Ülkemizin hayrına her işe karşı duran yatırım düşmanı bu zihniyet, her zaman olduğu gibi yargıda ve aziz milletimizin vicdanında da mahkûm olacaktır. Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı da gayet iyi anlıyor. Bir yanda halkımızdan aldığımız destek ve iradeyle Türkiye’yi emin adımlarla 2023, 2050 ve 2071 e taşıyan, hedeflerine ulaştıracak projeler üreten bizler, yani AK Parti kadroları; diğer tarafta bu başarılı projelere imza atanları ve yatırımcıları tehdit edenler iftira atanlar. Yatırımlarımıza türlü bahanelerle engel olmaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, asla başarıya ulaşamayacaklar.”

     YATIRIMLAR BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE CANLILIK KATIYOR

     Bursa’nın önündeki bütün taşları temizlediklerini, bu taşları Bursa’nın bölünmüş yollarının, yüksek hızlı demiryolunun ve metro hattının temeline kattıklarını belirten Karaismailoğlu, yapım aşamasındaki istihdam da dahil olmak üzere her bir yatırımın, tamamlanıp hizmete açıldığında birçok sektör ile birlikte bölge ve ülke ekonomisine canlılık kattığını söyledi. Herkesin gıpta ile baktığı projeleri kamu ve özel sektör iş birliği ile bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “İnsana, çevreye ve tarihe duyarlı, şeffaflık, katılımcılık ve paylaşımcılık ilkeleriyle, bölgesel ve küresel bütünleşme odaklı bir ulaşım ve iletişim altyapısı tesis etmeye hız kesmeden devam edeceğiz. Ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlarla Bursa’nın gücünü ve etkinliğini çok daha artıracak, Türkiye’nin geleceğine yaptığı benzersiz katkılara yenilerini ekleyecektir” diye konuştu.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “hızlı tren proje sürecini takip edeceklerini, en kısa sürede projenin engel olmadığını ve finansman sorunun yaşanmadığını” belirterek, konuşmasını tamamladı.



    ULAŞTIRMA BAKANI KARAİSMAİLOĞLU: SİNYALİNİZ NET, SESİNİZ GÜR OLSUN

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak Türkiye’deki yayıncı kuruluşlara verilen teknik ve idari desteklerin artarak devam ettiğini belirterek, haberleşme sektörüne büyük önem verdiklerine dikkati çekti. Önemini her geçen gün artıran radyo yayıncılığını kutlayan Karaismailoğlu, “Sinyaliniz net, sesiniz gür olsun” dedi.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nü video mesajla kutladı. “Hayatımıza girdiği günden beri kitle iletişiminde devasa değişimlere yol açan radyo, bugün yeni iletişim teknolojileriyle varlığını ve önemini yaygın biçimde sürdürüyor” diyen Karaismailoğlu, radyo yayınlarının, geleneksel araçların yanı sıra, dijital platformlarla dünya nüfusunun yüzde 95’ine ulaştığını söyledi.

    ÇAMLICA KULESİ, YAYINCILIĞIMIZIN GELİŞMESİNDE ÖNEMLİ AŞAMALARDAN BİRİ OLDU

    Çağın en önemli ve sürekli gelişen gündeminin “iletişim” ve “iş, eğitim, sosyal yaşam için birbirine ulaşmak” olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

    “Biz de bu amaçla; hükümetlerimiz döneminde ülkemizin haberleşme sektörüne büyük önem verdik. Bakanlığımıza bağlı Çamlıca Kulesi’nin yayın hayatına başlaması, yayıncılığımızın gelişmesinde önemli aşamalardan birisi oldu. Çamlıca Radyo Televizyon Kulesi’nin hizmete girmesiyle, dünyada ilk defa 100 ayrı radyo, aynı noktadan ve birbirlerinin güçlerini kesmeden yayın yapabiliyor. Türk dostu Fransız siyasetçi ve edebiyatçı Lamartine, ‘Dünyaya son kere bakacaksın deseler bu bakışı İstanbul’un Çamlıcası’ndan isterdim.’ Şehrimizin kadim güzelliğini, dillere destan manzarasını milletimize ve tüm dünyaya kazandırdık. Böylece Çamlıca Kulesi’nin ülkemize kattığı değer, TV ve Radyo yayıncılığıyla sınırlı kalmadı. Stratejik konumu ve yüksekliğiyle seyir katlarında, İstanbul manzarasının izlendiği cazibe merkezi haline geldi.”

    YAYINCI KURULUŞLARA VERİLEN DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

     Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye’deki yayıncı kuruluşlara verilen teknik ve idari desteklerin artarak devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, “İletişimimizin kesintisiz sürmesi için gelişen teknolojiye hızlı ayak uydurup, önemini her geçen gün artıran radyo yayıncılığını kutluyorum. Dünya Radyo Günü’nde, yayıncı ve medya çalışanlarını tebrik ediyorum. Sinyaliniz net, sesiniz gür olsun” ifadelerini kullandı.
     

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum