MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM'DEN BİR İLK: TUBİTAK 4004 PROJESİ!

    Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkat çeken bir çalışma daha. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya yaptığı açıklamada, “MEKAN DEĞİŞTİR ,ÖĞRENME ZENGİNLEŞTİR” adlı TÜBİTAK 4004 projesinin hayata geçirildiğini duyurdu.

    MELİKGAZİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM'DEN BİR İLK: TUBİTAK 4004 PROJESİ!
    27 Temmuz 2021 - 07:21 - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 - 07:46
    "MEKAN DEĞİŞTİR. ÖĞRENMEYİ ZENGİNLEŞTİR"

    Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dikkat çeken bir çalışma daha. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya yaptığı açıklamada,  “MEKAN DEĞİŞTİR ,ÖĞRENME ZENGİNLEŞTİR” adlı TÜBİTAK 4004 projesinin hayata geçirildiğini duyurdu.

    Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya yaptığı açıklamada,  “MEKAN DEĞİŞTİR ,ÖĞRENME ZENGİNLEŞTİR” adlı TÜBİTAK 4004 projesinin Kayseri'de  4004 olarak tek proje olduğunu ve Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaoklu tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti. 

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, 23 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan proje kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Hacı Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: .

    "Erciyes Dağı eteklerinde kurulan Kayseri 6000 yıllık tarihiyle değişik uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı dünyanın en eski yerleşim alanlarındandır. Türkiye'nin en önemli kültür, sanat, bilim, turizm  ve sanayi merkezlerindendir. Eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. İlimiz okul dışı öğrenme ortamları açısından çok zengindir. Projemizde 6 gün boyunca Erciyes Teknopark, Bilim Merkezi, Erciyes Dağı, Sultan Sazlığı Milli Parkı, Kayseri Müzesi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Kayseri Şeker Fabrikası, Kaniş Karum Ören Yeri, Gıda Çalışmaları ve Araştırma Merkezi, Doğal Ürünle Bahçesi’nde  dramadanste(a)m’e astronomiden  değerler eğitime 23 farklı alanda 41 etkinlik gerçekleştirilecek"

    Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, projenin hedef kitlesinin ise  Kayseri ilinde 12-14 yaş  arasında 7. sınıfa geçen  ailesinin aylık geliri asgari ücret  ve altı olan, okul başarı notu 90 üzeri  30 öğrenci olduğunu söyledi.



    Hacı Kaya, konuyla ilgili daha sonra şu ifadelere yer verdi: "30 öğrencinin 4’ü özel yeteneklilerden, 4’ü  yabancı uyruklu öğrencilerden, 2’si yurtlarda ya da sevgi evlerindeki öğrenciler arasından seçilecektir .Böylece farklı yaşam deneyimlerine sahip öğrenciler il genelindeki okul dışı ortamlarda bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle ortak paydada buluşturularakbu grupların birbirlerine entegrasyonu sağlanacak, farklı grupların ortak deneyimler edinmelerinin getireceği kazanımlarla bu grupların empati duyguları  geliştirilecek; sevgi, saygı ve dayanışma bağları güçlendirilecektir." 

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya, katılımcıların elde edilen kazanımlarını ve deneyimlerini  kendi okullarına  taşıyarak  farkındalık  oluşmasını sağlayacaklarını da belirtti. Kaya: "Projemizin temel hedefi katılımcılara ilimizdeki okul dışı öğrenme ortamlarını tanıtmak, uzman akademisyenler ve öğretmenler tarafından ortaokul ders öğretim programlarında yer alan kazanımlarla ilişkilendirilerek hazırlanan disiplinlerarası etkileşimli uygulamalarla doğaya karşı ilgi ve merak uyandırmaktır. Yaparak yaşayarak öğrenme yoluyla onlarda kalıcı bilgi oluşturmak,  bilime karşı olumlu tutum geliştirmek, kısacası zor pandemi koşullarında adeta dijital dünyanın bir parçası haline gelen öğrencilerimize sınıf duvarları dışında da bir okulun var olduğunu göstermek, doğaya, bilime, sanata karşı duyarlı, bilinçli, farkındalığı olan bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktır." dedi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, projenin somut ürünlerinin de sosyal medya kanalları,   EBA, sanal  sergiler ve e- dergiyle geniş kitlelere ulaştırılacağını belirterek, " Sürece ve sonuca  yönelik ölçme değerlendirme çalışmaları yapılacaktır" dedi. 

    Haber: Mustafa Duran 

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum