DEVELİ'DE İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNIN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ; İSTİKLAL MARŞIMIZ 101 YAŞINDA

    İstiklal Marşının kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Necmiye ve Mustafa Maşlak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde konferans salonunda yapıldı. Programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'da katıldı

    DEVELİ'DE İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNIN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE TÖREN DÜZENLENDİ; İSTİKLAL MARŞIMIZ 101 YAŞINDA
    14 Mart 2022 - 16:15 - Güncelleme: 14 Mart 2022 - 16:22
    101 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulüyle alakalı programa İlçe Protokolüyle birlikte okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul müdürü Mustafa Bozseki’nin günün önemini belirten konuşmasıyla devam eden programda okul öğrencilerinden Ezgi Özyılmaz’ın “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okudu. Milli şairimizin şiirlerinin seslendirildiği programda Mehmet Akif’in hayatı ve İstiklal Marşımızın nasıl yazıldığını anlatan oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.
    Programın sonunda kurtuluş mücadelesi veren ve bağımsız Türk milletlerinin bayrakları eşliğinde istiklal marşının 10 kıtasını okudu. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ilçe protokolü takdim etti.  Program hazırlanmasında emeği geçen okul yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini ileten Başkan Mehmet  Cabbar  “101. yaşını kutladığımız İstiklal Marşımız, aziz milletimizin himayesinde her daim var olacaktır” açıklamalarında bulundu.


    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum