CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'DEN '9 EYLÜL' MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan CHP il Başkanı Ümit Özer, “ Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında” dedi.

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'DEN '9 EYLÜL' MESAJI
09 Eylül 2022 - 14:18
 Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşan CHP il Başkanı Ümit Özer, “  Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında” dedi. 

Ümit Özer açıklamasında şöyle devam etti:

. Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir.
 
Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir. 

Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır. 
Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.
Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir.
CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz. 
Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız. 
Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, demokrasi, adalet, üretim ekonomisi, sosyal devlet ve sürdürülebilirliği merkezine alan, toplumsal barışı ve kamu yararını güvence altına alan bir siyaseti inşa etmek idealiyle durmaksızın çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyonu ve siyasi iradeye de sahiptir. 
Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. 
Sorumluluğumuz büyük. 
Kararlıyız.
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir. Kuruluş Yıl Dönümümüz kutlu olsun.



Öte yandan,   CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı’da CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi, işgalcilere karşı verilen mücadele ve işgalden kurtuluşun tarihi olduğu gibi savaş sonrasında kurulan saygın ve modern Türkiye Cumhuriyetinin de tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk, 1923'te çağdaş Türkiye'nin temellerini atmış ve Türkiye Cumhuriyetini halkıyla birlikte inşa etmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren zor zamanların partisi olmuş, en zor zamanlarda halkıyla beraber elele omuz omuza birlikte yürümüştür. 100 yıl öncesinde Anadolu topraklarındaki işgale son verip onurlu bir barışa imza atmış, cumhuriyetin ilk 15 yılında dünyadaki en büyük kalkınma hamlesini gerçekleştirmiştir. 2. Dünya Savaşında emperyalist ülkelerin bütün dayatmalarına rağmen savaşın içinde yer almamış, çocukları babasız bırakmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi kültürünü içselleştirmiş, hukukun üstünlüğüne yürekten inanan, eşit ve özgürlükçü anlayışı ile demokrasiye geçiş ve demokrasinin yerleşmesi için gerekli tarihi misyonu başarıyla yerine getirmiştir. Aynı demokratik anlayış ile, siyasi hayatımızda uzlaşı kültürünün kapılarını açan ve böylece farklı siyasi anlayışlarla hükümet gücünü üstlenen yine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. İstiklal Harbinden sonra yaşadığımız en önemli milli meselede, meclisi çalıştırarak Kıbrıs'a müdahale kararı alan da Cumhuriyet Halk Partisidir. Çalışan hakları, kadınların toplum hayatında yerini alması Cumhuriyet Halk Partisinin eseridir.
Bugün, sağduyu sahibi her insan sadece ülkemizde değil, bölgemiz ve dünyada da Büyük Atatürk ve onun en büyük eserlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisinin ne denli büyük bir değer taşıdığını açık yüreklilikle ifade etmektedir. Zaman ve yaşanan gelişmeler Cumhuriyet Halk Partisini her zaman haklı çıkarmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinden aldığı güçle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da demokrasi, hukukun üstünlüğü, özgürlükler ve Atatürk ilkelerinin yol göstericisi olduğu anadolu aydınlanmasının teminatı ve koruyucusu olarak yoluna inanç ve kararlılıkla devam edecektir. 
Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Kuruluş yıldönümünde başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere bu büyük mirasta emeği geçen ve ebediyete intikal etmiş genel başkanlarımız ve partililerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bir parçası olmaktan onur duyduğum halkın partisinin 99. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum