ZAFER PARTİSİ KAYSERİ İL TEŞKİLATINDAN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Zafer Partisi Kayseri il başkanı Serap Altuntaş ve Kayseri il teşkilatı Çanakkale Zaferinin yıldönümü nedeniyle Kayseri Şehitliğini ziyaret ederek şehit mezarlarına gül, karanfil bıraktı ve dua etti.

ZAFER PARTİSİ KAYSERİ İL TEŞKİLATINDAN ŞEHİTLİK ZİYARETİ
19 Mart 2022 - 07:28 - Güncelleme: 19 Mart 2022 - 07:37
ZAFER PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI SERAP ALTUNTAŞ VE KAYSERİ İL TEŞKİLATI ÇANAKKALE ZAFERİ YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLER HAFTASI NEDENİYLE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ VE BASIN BİLDİRİSİ YAYINLADI

İl başkanı Serap Altuntaş ayrıca şehitlik ziyaret defterine de ziyaret anısına düşünce ve hislerini yazdı.

Zafer Partisi il başkanı Çanakkale Zaferi Yıldönümü ve şehitler haftası nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kurtuluşun ve Cumhuriyetin önsözü olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. Yıl Dönümündeyiz, Kutlu Olsun!

Hepimizce malum olduğu üzere; Birinci Dünya Savaşı Osmanlı İmparatorluğunun parçalanarak paylaşılması ve Türk Milletinin tarihten silinmesi için başlatılıp yürütülen bir savaştır. 1800'lü yılların sonuna gelindiğinde üç kıtaya hüküm süren imparatorluk büyük bir çöküntüye uğramış ve Anadolu’ya doğru gerilemeye başlamışken bunu fırsat bilen emperyalist güçler dünyanın cazibe merkezlerinden olan İstanbul'u ele geçirmek için işe önce Çanakkale'den başlamışlardır. Düşman, karadan ve denizden Çanakkale’yi ele geçirmek için tüm gücünü ortaya koymuştur. Buna karşın Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği destansı mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecede olmuştur. Çanakkale cephesinde alınan galibiyet yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir anıt cephedir. Aynı zamanda dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Nihayetinde Türk ordusu Çanakkale Geçilmez gerçeğini tüm dünya milletlerinin hafızasına kazımıştır!

Aziz şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanları ile Cumhuriyetimizin korunup savunulması için şehit ve gazi olmuş kahramanlarımızı şükran ve minnetle yâd ediyorum. Aziz Türk milletinin bu onurlu günü kutlu olsun. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum