• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

USULCA FISILDA DI!

24 Ocak 2022 - 09:01

Merhaba sevgili dostlarım; uzun zamandır ilham beni  terk etti yazamıyorum diye üzülüyordum.

Bugün elhamdülillah yeniden ilham yanıma gelip usulca bir şeyler fısıldadı, bende o fısıltıları elimden geldiğince, dilimin döndüğünce sizlerle paylaşmak istiyorum.

Belki de hepimizin muzdarip olduğu bir konuyu ele almak istiyorum. Bilirsiniz insanlar elinin altında olanın kıymetini pek bilmez, onun yaptıkları gözüne görünmez, görünse de görmezden gelinir.

Pek umursanmaz, belki de işine gelmez, umursanmak istenmez bilemiyorum.

Bunun için derler ki el altında olan, el üstünde olamaz!

Çalıştığın yerde, arkadaş ortamında, sosyal çevrende eğer insanlar seni elinin altında görüyor ise hiçbir zaman elinin üstünde tutmaz!

Ne kadar fedakar olursan ol gün gelir adı "yapmasaydın"olur, kıymetin bilinmez!

Yukarıdaki açıklamanın Erzurum atasözü olarak bilinen kaba bir tabirini affınıza sığınarak sizlerle paylaşmak istiyorum; yani denir ki bu atasözünde ev danasından “ ÖKÜZ “ olmaz!

Dünyanın en kabiliyetli, yetenekli, aktif, üretken insanı dahi olsanız sizi elinin altında gören kişiler bu yönünüzü hep görmezden gelirler.

Onlar için hiç bir değeriniz, kıymetinizde yoktur!

Yedi kat el sizi fark eder, hemen yanıbaşınızdaki sizi görmezden gelir.

Bırak görmezden gelmeyi, bir adım ileriye gitmeni istemez. Her işine engeller koyup, başarıya ulaşmaman için elinden geleni yapar.

Etrafımıza dikkatlice baktığımızda böyle insanları görmemiz neredeyse imkansız!
***
Kışın çetin hava şartları ile mücadele ederken, sokakta yaşayan minik can dostlarımızın aç olduklarını, vereceğimiz küçücük bir ekmek parçası ile onların hayatta kalmalarını sağlayabileceğimizi unutmayalım!

Sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Onlar Allah'ın dilsiz kullarıdır. Açlığını, susuzluğunu söyleyemez üşüdüğünü anlatamazlar. 

Nerede soğuktan büzüşüp sokakta dolaşan bir kedi, köpek vs görsem için sızlıyor.
Keşke imkanım olsada hepsine her mahallede, her sokak başında birer barınaklar yapıp, onların yiyecek ihtiyaçlarını oradan karşılayıp, onların orada uyumaları için imkan sağlayabilsem.

İnanın o kadar savunmasız, o kadar masum, o kadar vefalı ki onlar.

Lütfen hayatın gerçeği olan sokak hayvanlarına sahip çıkalım. Onları ölüme terk etmeyelim. Bir kap su bile olsa kapımızın önüne bırakalım, onlara yaşam hakkı sunalım.

Her canlının yaşamaya hakkı vardır! Saygıyla!

Günün Sözü;
Vefâ ne tesirli bir merhemdir; iyileştirmese bile muhatabına umut verir, güç verir...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum