• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

TOPLUMSAL DUYARLILIK!

26 Aralık 2021 - 09:58

Yaşadığım şehirde soğuğun kendini iyiden iyiye hissettirip, hava şartlarının sertleşip, değişmesi ile birlikte doğada yaşayan minik dostlarımız için de zorlu bir süreç başladı...
Biliyorsunuz doğada yaşayan her bir canlının hayatını sürdürebilmesi için yemek yemeye, su içmeye ihtiyacı var ve yaşadığı sürece de hep bu ihtiyaçları var  olacak.

Araçlarımıza binerken soğuktan oraya sığınmak isteyen hayvanların olup olmadığını anlamak amacıyla kaputa vurup binelim ki Allah korusun bir canlıya zarar vermeyelim.
Peki bizlerin birey olarak bu sokak hayvanlarının hayatta kalmaları için üzerimize ne gibi görevler düşüyor hemen onlardan biraz bahsedelim mi ne dersiniz?
Her gün evimizde yemek nasıl olsa pişiyor değil mi? Bu yemeklerden illaki artan da oluyor. O artan yemekleri çöpe atmak yerine küçük bir kapta sokakta yaşayan minik dostlarımızın yemesi için uygun yerlere bırakabiliriz.

Örneğin; ben aracımda sürekli kuru kedi maması taşırım,nerde bir minik afacan görsem hemen inip yanına giderim, önce onu biraz severim, çünkü sevgiye çok muhtaç onlar, sonrada o mamayı minik afacana kendi ellerimle yedirirken onu izlerken ki yaşadığım maneviyatı tarif etmem imkansız.
Bu minik afacan dostlarımız hem sevgiye muhtaç, hemde bu soğukta karınlarını doyurma çabasında, onlara duyarsız kalmayalım. 10 TL'lik alacağınız kuru mama iki kedinin, 15 TL'lik alacağınız yaş mama dört kedinin karnını doyurmanıza vesile olabilir.
Hiç bir şey yapamazsanız da bir tas su koyun bir sokak başına! Onları aç bırakmayalım!  #SokakHayvanlarınaSahipÇık  her canlının yaşamaya hakkı vardır... Saygıyla! 
****
Günün sözü; Dünyanın en başarılı, en üretken, en çalışkan, en akıllı, en cesur, en dürüst, en adaletli, en kaliteli insanı dahi olsanız!
Kaderiniz bir kişinin ağzından çıkan söze göre şekilleniyorsa, ağzınız ile kuş tutsanız nafile!  

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum