• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

ÖYLEYİM İŞTE!

25 Şubat 2023 - 11:43

Nasılsın diye sorma bana, ülkem gibiyim işte; bir yanım gözyaşı dökerken, diğer yanım umuda göz kırpıyor.

Benim güzel yurudumun, 11 güzelim şehri yerle bir olmuşken, nasıl olunur ise öyleyim işte! 

Bir aileden 30 kişi gitmiş, insanlar evlatları, canları ve malları ile imtihan edilmiş, onları görüpte nasıl olunur ise öyleyim işte!

Binlerce insan toprak olmuş, ocaklara ateşler düşmüşken, nasıl olunursa öyleyim işte!

İnsanların evleri mezar, hayalleri, hayatları enkaz altında iken nasıl olunur ise öyleyim işte!

Bir çok kişi çocukları, malları ve canları ile imtihan olmuşken nasıl olunur ise öyleyim işte!

İnsanın içi yanar mı? Yanıyor işte!

6 Şubat öncesi yaşadığımız hiç bir sorunun sorun olmadığını öğrendim. Ne saçma şeyleri kafaya takmış, kendimize dert etmişiz.

Eften, püften olaylarla gündemimizi meşgul etmişiz. Şimdi nasıl da saçma geliyor tüm bunlar. Nasıl büyük bir imtihan var ortada!

Ben artık yemek yerken bile suçluluk duyuyorum. Onca insan canı ile bu soğuk günlerde çadırlarda, sığınma yerlerinde hayatlarını sürdürürken ben gülemiyorum eskisi gibi. Haberleri izleyemiyorum. Her enkaz görüntüsünde,bende yerle bir oluyorum. İçim kanıyor. Çünkü ben insanım,insan!

Vicdanı, merhameti hala yüreğinde barındıran.

Rabb'im tüm insanlığı sallıyor, gafletten uyanın diye... Bir yandan siyasi kaygısı olan parti liderleri, diğer yanda onarılmayı bekleyen 11 şehir ve yaraları sarılacak binlerce aile... Bu durumda nasıl olunursa öyleyim işte.

Kendimi düşünmeyi ve kendim için yaşamayı 6 Şubat'ta bir kenara bıraktım. 

Benim güzel yurdumun üzerindeki kara bulutların dağılmasını ve sonumuzun  güzelliklere açılan bir pencere olmasını canı gönülden istiyorum. Her zorlukla beraber bir kolaylık elbet vardır. Sabır, sabır, sabır! 

Allah var, gam yok! Elhamdülillah...

Kaç kere dualar ettim, "Allah'ım ne olursun bu yaşananlar bir rüya yada kabus olsun. Tüm bunlar yaşanmamış olsun" diye ama rüya değildi, gerçekti ve yaşanmıştı!

Olmuş ve ölmüş'e çare yok ki! Şimdi gün birlik olma ve yaralarımızı birlikte sarıp sarmalama günü. Ayrıştırma değil, birleştirme günü olsun! Siyaset değil, insanlık konuşsun.

Biz birlikte güçlüyüz! Benim güzel yurdum, cennet vatanım, seni Allah'a emanet ediyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum