Üç kız kardeşin üçü de Bezmiâlem Vakıf Üniversiteli!

Sinem, Gizem ve İrem Uçak kardeşler, üniversite eğitimi için Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ni tercih ederek sağlık mesleğine adım attılar. 2019’da Tıp Fakültesinden mezun olan en büyük kardeş Sinem Uçak ve 2022 yılında Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan ortanca kardeş Gizem Uçak’tan sonra en küçük kardeş İrem Uçak da 2023 Mezuniyet Töreni ile Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

Üç kız kardeşin üçü de Bezmiâlem Vakıf Üniversiteli!
03 Ağustos 2023 - 16:39

Sinem, Gizem ve İrem Uçak, Bezmiâlemli üç kız kardeş… Uçak Kardeşler, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ile adeta aile boyu kaynaşmışlar. “Doktorluk çocukluk hayalimdi” diyen en büyük kardeş Sinem, “Biz hastalarımızın hem psikoloğu hem mühendisi hem de hekimiyiz” diyen ortanca kardeş Gizem ve “Bezmiâlem mesleğe bakış açımı değiştirdi” diyen en küçük kardeş İrem, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesini, mesleklerini ve “Neden Bezmiâlem” sorusuna yanıtlarını anlattılar.

Baba Uçak: “Garantili bir mesleğiniz olsun”

Uçak Kardeşler’in hikayesi aslında babalarının korumacı yaklaşımından feyz alıyor. Baba Uçak, kız evlat sahibi olan birçok baba gibi, çocuklarının ekonomik özgürlüklerinin sağlam olması, kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bireyler olabilmeleri için “garantili bir meslek” edindirmek istiyor kızlarına. 2013 yılında en büyük kızı Sinem Uçak’ın Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmasıyla da serüven başlıyor.

Aslında her birinin mesleği de karakterlerine işlemiş. En büyük kardeş Sinem, adeta doğuştan doktor… Bütün eğitim hayatını doktor olmak üzerine şekillendirmiş. En küçük kardeş İrem ise tam tersine kan görünce bayılacak kadar hekimliğe uzak. Ortanca kardeş Gizem ise tam anlamıyla ortanca… Ne ablası kadar hekimlik tutkunu ne de kardeşi İrem kadar mesleğe uzak…

“Doktorluk çocukluk hayalimdi”

Sözlerine “Hekimlik mesleği benim çocukluk hayalimdi. Bütün hayatımı buna göre şekillendirdim” diyerek başlayan en büyük abla, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019 mezunu Sinem Uçak, “Kardeşlerimin tercihlerini de aslında ben yönlendirdim biraz. Çünkü çok yoğun eğitim alınan bir bölümdü ve onların da benim kadar yoğun olmasını istemedim. Neticede biri Diş Hekimliği, biri ise Eczacılık Fakültesi’ne girdi” dedi.

Halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda asistan olarak görev yapan Sinem Uçak, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ni tercih etme nedenini ise şöyle anlattı: “Üniversitemiz gerçek anlamda bir vakıf üniversitesi. Beni en çok çeken özelliği buydu. Bunun yanında hastane beni çok etkiledi. Üçüncü sınıftan itibaren klinik derslerimizin olması çok iyi bir durumdu. Bu şekilde mesleğimin pratik yanını daha da güçlendirmiş oldum. O kadar ki, üçüncü sınıftan sonra mesleğimi daha çok sevdim” ifadelerini kullandı. Öğrencilik zamanında boş kaldıkça hastaneye geçip müsait akademisyenlerle beraber çalıştığını aktaran Sinem Uçak, “Ayrıca son yılımda anlaşmalı olduğumuz Johns Hopkins Üniversitesi’ne de giderek 1,5 ay plastik cerrahi üzerine çalıştım. Böylece, o güne kadar ancak filmlerde görebildiğim bir kuruluşta bulunma imkanına eriştim” şeklinde konuştu.

“Ortanca olmamın dengeciliğinin sonucu”

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2022 yılı mezunu Gizem Uçak ise meslek tercihinde ortanca olmasının etkili olmuş olabileceğini söyledi. “Ortanca çocuklar ailede her zaman için bir denge unsuru olarak görev yapar. Benim diş hekimliği tercihimde bunun etkisi olmuş olabilir. Çünkü ablam akşam evde gece yarılarına kadar çalışıyor, çok yoğun yaşıyordu. Ben de sağlık sektörüne ilgi duyuyordum ama ablama göre kendime biraz daha fazla zaman ayırabilmek istiyordum. Ablam da beni bu yönde yönlendiriyordu. Netice Bezmiâlem’in Diş Hekimliği Fakültesi’ni tercih ettim” dedi.

“Hem hekim hem psikolog hem de mühendisiz”

Üniversite sınavına girdiği dönemde gerçekleştirilen Tercih-Tanıtım Dönemi çalışmaları sırasında üniversitenin kampüsünü gezdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Gizem Uçak, “İstanbul’un göbeğinde böyle bir kampüs olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. O dönem birçok üniversite gezdim ama Bezmiâlem gibisine rastlamadım. Elbette üniversitemizi gezdiğim sırada tanık olduğum öğrenci ve akademisyenlerin birbirleri arasındaki ilişkileri ve fakültemizin olanakları da karar vermemde önemli bir etken oldu” ifadelerini kullandı. Diş hekimliğinin el becerisi de isteyen ve biraz daha dışa dönük insanlara çok daha uygun bir meslek olduğunun altını çizen Gizem Uçak, “Biz hastalarımıza hem birer mühendis gibi hem de birer psikolog gibi yaklaşmak durumundayız. Ayrıca bir de zaten hekimiz. Bu nedenle diş hekimliği seçmek isteyen arkadaşlarımızın, bu mesleği severek icra etmeleri kendileri için çok faydalı olur” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“Bezmiâlem’den önce eczacılığı ticaret sanıyordum”

Temmuz ayı başlarında gerçekleştirilen 2023 Mezuniyet Töreni ile üniversitenin Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan ve “Bezmiâlem’e gelmeden önce eczacılık, daha çok ticaret gibi gelen bir meslekti benim için. O yüzden de pek sıcak bakmıyordum” diyen en küçük kardeş İrem Uçak ise “Gerek Sinem ablamın gerekse de Gizem ablamın Bezmiâlem hakkında anlattıkları benim kafamın değişmesine önayak oldu. Özellikle Sinem ablamın ‘Biz hastalarla ilgilenirken eczacılara da danışıyoruz’ demesi beni çok şaşırttı. Burada aldığım eğitim ise mesleğe tamamen başka bir açıdan bakmamı sağladı. Son olarak standart eczacılık eğitimi yerine klinik eczacılık dalına yönelmem, mesleğin bilimsel ve hastayla ilintili yönünü daha iyi kavramama ve mesleği daha çok sevmeme yol açtı. Bezmiâlem’in bana kattığı en önemli haslet de bu oldu zaten” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum