SON DAKİKA: KAYSERİ'DE DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU VERİLEN 9 OKUL EĞİTİME KAPATILDI!

Kayseri'deki 9 okul ile ilgili depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılma kararı alındı. Bu 9 okuldaki öğrenciler ise çevredeki başka okullara yerleştirilecek. Konuya ilişkin basın açıklamasını ise Vali Vekili Şenol Esmer yaptı. İşte detaylar!

SON DAKİKA: KAYSERİ'DE DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU VERİLEN 9 OKUL EĞİTİME KAPATILDI!
17 Şubat 2023 - 00:00 - Güncelleme: 17 Şubat 2023 - 00:35
Pazartesi o okullarda eğitim öğretim olmayacak

Kayseri'deki 9 okul  ile ilgili depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılma kararı alındı. Bu 9 okuldaki öğrenciler ise çevredeki başka okullara yerleştirilecek. Konuya ilişkin basın açıklamasını ise Vali Vekili Şenol Esmer yaptı. İşte detaylar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler Kayseri'de hasarlı binalarda incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Kayseri genelinde 73 tane ağır hasarlı bina tespit etti. Bu ağır hasarlı binalar arasında 9'unun ise Kayseri'de faaliyet gösteren okullar olduğu ortaya çıktı. Kayseri'de 9 okulun ağır hasarlı olduğu ve bu okulların acilen boşaltılması gerektiği ve eğitimin kesinlikle mümkün olmadığı ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklamalar ise Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer'den geldi. Şenol Esmer yaptığı açıklamada, Kayseri genelinde  73 ağır hasarlı bina olduğunu belirtti. Vali Vekili Esmer, Sarız'ın deprem bölgesine yakın olması sebebiyle hasarın yoğunlukta olduğunu kaydettti. Vali Vekili Şenol Esmer, okullarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Ekipler Kayseri genelinde 2 bin 432 hasar tespiti çalışması yaptı.   Bu binalar içinde 73 tanesi ağır hasarlı binal  Kayseri merkezinde ise bu ağır hasarlı binaların 3'ü şehir merkezinde ve bu 3 binadan birisi konutbiri 2 katlı biri de 12 katlı  binalar. Bu 3 bina ile ilgili yıkım kararı alındı.  Ayrıca ağır hasarlı binalar arasında  2 ilköğretim 1 lise olmak üzere 3 okulu 1. dönemde boşaltılmıştı.  Yapılan deprem analizi sonucunda  6 okulla ilgili süreç devam ediyor." dedi.

Kayseri'de 5 okulda eğitim pazartesi başlamayacak..

Vali Vekili Şenol Esmer, yapılan deprem analisi sonucu hasar tespit edilen 6 okuldan 5'inde eğitimin pazartesi başlanmayacağını ifade ederek   şunları söyledi:

"Öğretmenevinde riskli değil.   Ahmet Ulucan İlkokulu; bir kısmı yeni binaya taşınacak eski bina yıkılacak. Bunun  dışında  5 okul da boşaltılıyor bu 5 okul , pazartesi öğrenime başlamayacak.

Kayseri'de deprem nedeniyle boşaltılan okullar ve bu okullardaki öğrencilerin eğitim görecekleri okullar da şöyle:

Besime Özderici Ortaokulu, Kadir Has Ortaokulu, Mehmet Cemile Oğulcuklu İlkokulu, Ahmet Kirazgiller İlkokulu, Av. Ahmet Ulucan İlkokulu, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi. 



Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum