Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Selin Vurduğu Şanlıurfa'ya Geçerek İncelemelerde Bulundu

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile sel baskınının yaşandığı Şanlıurfa’ya geçti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Selin Vurduğu Şanlıurfa'ya Geçerek İncelemelerde Bulundu
18 Mart 2023 - 01:45

Selin en büyük zararı verdiği Süleymaniye Mahallesi’ne giden Bakan Akar burada Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’dan çalışmalara ilişkin bilgi alan, su tahliye ve temizlik faaliyetlerini inceleyen Bakan Akar daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaraları sarmak için devletin tüm imkânlarıyla gece gündüz demeden mücadelesini sürdürdüğünü belirten Bakan Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımız, ilgili personelimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediyelerimiz ayakta. Milletimizle beraber inşallah bu yaraları saracağız. Karamsarlık yok. Milletimiz, daha önce de buna benzer konularda imtihanını, sınavını vermiş bir millet. Geçmişte bunların üstesinden geldik, inşallah şimdi de bunların da üstesinden gelecek, en kısa sürede bu yaraları saracağız.” ifadelerini kullandı.

“Mehmetçiğin deprem ve sel bölgelerinde milletinin yanında yer aldığının” belirtilmesi üzerine Bakan Akar, “Gerek Kahramanmaraş merkezli depremler gerekse Şanlıurfa’daki sel baskınının ardından devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte Mehmetçik de ilk andan itibaren seferber olmuştur. Sadece arazideki unsurlarımızı değil tüm imkânlarımızı seferber ettik. Mehmetçik vatandaşımızın yanına koştu. İnşallah bu mücadeleden de devlet, millet, Silahlı Kuvvetler olarak alnımızın akıyla çıkacağız.” diye konuştu.

Bakan Akar daha sonra 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından selden etkilenen vatandaşlar için kurulan sahra mutfağı ile yemek dağıtımını inceledi, yetkililerden bilgi aldı, talimat verdi.

Bakan Akar ve Bakan Nebati daha sonra sel baskınından etkilenen kentin önemli merkezlerinden Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Vatandaşlar incelemeleri sırasında Bakanlar Akar ve Nebati’ye yakın ilgi gösterdi.

Daha sonra Bakanlar Akar, Nebati ve Soylu cuma namazını Mevlid-i Halil Camii’nde vatandaşlarla beraber kıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum