KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ, NOBEL ANAMOB ANADOLU MOBİLYA FUARI GALA YEMEĞİ'NDE KONUŞTU

Nobel ANAMOB - Anadolu Mobilya Fuarı Gala Yemeği Kayseri OSB’de gerçekleştirildi. Yemeğe başta Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ve çok sayıda sanayici katıldı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKKILIÇ, NOBEL ANAMOB ANADOLU MOBİLYA FUARI GALA YEMEĞİ'NDE KONUŞTU
07 Ekim 2022 - 10:44 - Güncelleme: 08 Ekim 2022 - 10:56
Nobel ANAMOB - Anadolu Mobilya Fuarı  Gala Yemeği Kayseri OSB’de gerçekleştirildi. Yemeğe başta Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ve çok sayıda sanayici katıldı

Kayseri OSB Fuar Merkezi’nde düzenlenen Nobel ANAMOB - Anadolu Mobilya Fuarı ’nın Gala Yemeği, Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.
Düzenlenen gala yemeğine; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın, Nobel Expo Başkanı Erhan Çelik, İş Dünyası Temsilcileri ve sanayiciler katıldı. Gala Yemeği’nde Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Bozkurt ve Nuri Çetinçağlar’da yer aldı.


 
NOBEL EXPO BAŞKANI ERHAN ÇELİK: FUARA İLGİ ÇOK BÜYÜK

Nobel Expo Başkanı Erhan Çelik, yemekte yaptığı konuşmada 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştilen Nobel ANAMOB - Anadolu Mobilya Fuarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve katılımın sevindirici olduğunu söyledi. Kayseri'deki fuarın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini de kaydeden Erhan Çelik, "İnşallah Kayseri'de daha güzel organizasyonlara imza atacağız" dedi. 



Anadolu Mobilya Fuarı Gala Yemeğinin açılışında konuklarına hitap eden Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, mobilya sektörünün Türkiye’nin büyümesini tetikleyen bir performans gösterdiğini belirterek, Türk mobilya sektörünün İtalya’ya ihracat gerçekleştiriyor olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu belirtti.

OSB BAŞKANI MEHMET YALÇIN: KAYSERİ OSB GÜÇLENEREK BÜYÜYECEK

Başkan Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz mobilya sektörünün 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar olarak belirlenmiş ve bu yönde çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. İhracatı, ithalatının iki katı gibi rakamlara ulaşan, ülkemize döviz kazandıran ve istihdam dostu olan mobilya sektöründe Kayseri olarak bizlerin de hedefi olmalıdır, diye düşünüyorum. Kayseri’nin mobilya ihracatında 2021 yılında elde ettiği 875 milyon dolarlık ihracat rakamını, 2022 yılı sonunda 1 milyar dolara, 2023 yılında ise 1,5 milyar dolara yükseltmeyi el birliği ile başarabileceğimize inanıyorum.



Kayseri’nin mobilyadaki üretim merkezi konumunda bulunan Kayseri OSB’mizdeki firmalarımız, dünyada her kesime hitap edebilmekte ve çok daha kaliteli üretim yapabilme kapasitesine sahip bulunmaktadır. Bu kapasitemiz ile çok daha fazla üretim yaparak ihracatımızı katbekat artırmamız zor değildir ve uzun zaman da almayacaktır, diye düşünüyorum. Bizler, sanayiciler olarak, kendimize ne kadar çok inanır ve ne kadar çok çalışırsak, dünya pazarlarında açılmadık kapı, satılmadık ürün bırakmayacağımızı iyi bilmeliyiz.”
Başkan Yalçın, konuşmasının sonunda Kayseri’nin geleceğinin çok daha iyi yerlere gelmesi için her sanayicinin elini taşın altına koyacağından emin olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkür etti.

BAŞKAN MEMDUH BÜYÜKKILIÇ: SANAYİCİMİZE HİZMİT İÇİN VARIZ

Sanayicilere hitap eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Gerçekten Kayseri’nin mobilyanın başkenti olma yolunda adım adım ilerlediğini, bundan hiç kimsenin şüphesi olmadığını belirtmek isterim. Bundan daha iyi noktalara taşınacak. Yerel yöneticiler olarak, gerek Hacılar Belediye Başkanımız gerek Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanlarımız ya da diğerleri ile el ele gönül gönüle vermek suretiyle üzerimize ne düşüyorsa yapma yönünde var olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.
Protokol üyelerinin de katılımcılara seslendiği gala yemeği, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Haber: MUSTAFA DURAN / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum