Kadir Has Üniversitesi Rektörü'nün son durağı Kayseri oldu

    Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenciler ve eğitimciler ile buluşarak kariyer yolculuğunun hikâyesini onlarla paylaşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in son durağı Kayseri oldu. Prof. Durukanoğlu Feyiz, İstem Eğitim Kurumları’nın öğrencileriyle bir araya geldi.

     Kadir Has Üniversitesi Rektörü'nün son durağı Kayseri oldu
    29 Nisan 2022 - 16:05
    Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, farklı il ve ilçelerimizdeki okullarda öğrencilerle ve eğitimcilerle bir araya geliyor. Eğitim yaşamında ve yöneticilik yıllarında kazandığı deneyimleri paylaşan Prof. Durukanoğlu Feyiz, “Yaşama Anlam Katmak: Vazgeçmemek” başlıklı konuşmasında hayatının dönüm noktası olan olayları anlatırken umutsuzluktan yeni umutlar yeşerten hikâyeleri de dinleyicilerle paylaşıyor.

    Prof. Durukanoğlu Feyiz, son olarak 28 Nisan 2022 Perşembe günü Kayseri’de İstem Eğitim Kurumları’nın ev sahipliğindeki üç farklı oturumda, yaklaşık 450 lise öğrencisi ve saygıdeğer eğitimciler ile bir araya geldi.

    Prof. Durukanoğlu Feyiz, Trabzon’un Of ilçesine bağlı küçük bir köyde başlayan hayatının dönüm noktalarını, 10 çocuklu aile evinde geçen günlerini, eğitim hayatındaki başarısızlıkları, bu başarısızlıkların kendisini nasıl kamçıladığını anlattı. Eğitimcilere seslenen ve “İyi bir öğretmen olmanın anahtarı, iyi bir gözlemci olmaktan geçiyor,” diyen Rektör, gençlerdeki potansiyeli esas keşfeden kişilerin öğretmenleri olduğunun altını çizdi. Başarılı olmaktaki kilit unsurun, şartlar ne olursa olsun kişinin hayallerinden vazgeçmemesi olduğunu söyleyen Prof. Durukanoğlu Feyiz, öğrencilere hayal kurmaları ve bu hayallere ulaşmalarını sağlayacak bir yol haritası çizmelerini tavsiye etti ve ekledi: “Hayallerinize ulaşmanızdaki tek engel yine sizsiniz!”

    İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nde okuyan, ABD’deki doktora eğitimine devam eden ve Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi’nde hem bilimsel araştırmalarına hem de öğrenciler yetiştirmeye devam eden Prof. Durukanoğlu Feyiz, rektör olarak geldiği Kadir Has Üniversitesi’nde sıfırdan inşa edilen KHAS Yeni Eğitim Modeli’nin detaylarını katılımcılar ile paylaştı.

    Klasik anlamda sınav sisteminin değil özgün bir ölçme değerlendirme sisteminin olduğu Yeni Eğitim Modeli kapsamında hem sektöre hem de akademiye yönelik yetkin profesyoneller, araştırmacılar ve bilim insanları, dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mezunlar yetiştirdiğini söyleyen Prof. Durukanoğlu Feyiz, bu modelin ilk basamağı olan Çekirdek Program’da (Ortak Dersler Bölümü), öğrencilerin topluma, dünyaya ve insanlığın durumuna dair farklı meselelere yönelik ilgi ve meraklarını bireysel ve ortak çalışmaya dayalı projelerle geliştirmelerini amaçladıklarını söyledi.

    İkinci basamak olan Proje Tabanlı Eğitim’de, öncü sektör temsilcilerinin işbirliğinde hazırlanan ve her öğrenciye bir akademik, bir de sektörel “mentor” sağlandığını belirtti. Proje Tabanlı Yeni Eğitim Modeli’nin bir parçası olarak endüstriyel (dış) paydaşların, öğrencilere kendi üretim tesisleri ve araştırma-geliştirme laboratuvarlarında uzun süreli ve projelere katılım içeren staj olanakları sunduğunu; öğretim üyelerinin, birinci sınıftan itibaren öğrencileri, kendi araştırma projelerinde yer almaları konusunda teşvik ettiğini, ayrıca öğrencilerin çift anadal ve yandal imkânları ile aynı anda birden çok alanda uzmanlaşma şansını yakaladığını söyledi.

    Türkiye’nin en önemli araştırma üniversitelerinden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Durukanoğlu Feyiz, sözlerini, “Kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeden, bu dünyayı hep birlikte, el ele güzelleştireceğiz,” diyerek tamamladı.

            

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum