İTÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ İZMİR VE BURSA'DA ETKİNLİKLERİNİ TANITTI

Türkiye'nin önde gelen ve Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan İstanbul  Teknik Üniversitesi (İTÜ)  Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencileri 29 Kasım-1  Aralık 2023 tarihleri arasında 2 gün süren  İzmir ve Bursa'da üniversite EMÖS ve UÇARI etkinliklerinin tanıtımını yaptı.

İTÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ KULÜBÜ İZMİR VE BURSA'DA ETKİNLİKLERİNİ TANITTI
06 Aralık 2023 - 12:42 - Güncelleme: 06 Aralık 2023 - 13:20
Türkiye'nin önde gelen ve Dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan İstanbul  Teknik Üniversitesi (İTÜ)  Endüstri Mühendisliği Kulübü öğrencileri 29 Kasım -1  Aralık 2023 tarihleri arasında 2 gün süren  İzmir ve Bursa'da üniversite EMÖS ve UÇARI etkinliklerinin tanıtımını yaptı.

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü  geçtiğmiz hafta ilk olarak İzmir'e gitti ve burada 9 Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi , İzmir Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni kulüp olarak ziyaret ederek stant açtı. Endüstri Mühendisliği kulübü İzmir'deki Üniversitelerde bu yıl ki EMÖS ve UÇARI etkinlikleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.  Kulüp üyeleri daha sonra Bursa'ya geçerek burada da Uludağ Üniversitesi ile birlikte iki üniversitede yine aynı faaliyetleri burada gerçekleştirdi.



Etkinliğe Kulüp Başkanı Ali Karaca ile birlikte 14 İTÜ'lü öğrenci katıldı.

Kulüp yetkililerinden Hasan Berke Duran Haber Merkezi'mize yaptığı açıklamada, Endüstri Mühendisliği Kulübü'nün İzmir ve Bursa'daki faaliyetlerinin noldukça verimli geçtiğini kaydetti. Hasan Berke Duran, "Bizim kulübümüzün iki önemli etkinliği bulunmakta bunlardan birincisi EMÖS diğeri UARI. EMÖS dediğimiz etkinlikte Türkiye ve Dünya çapında  önde gelen şirketlerden üst düzey yöneticilerini kulüp olarak ağırlicağız ve ünlü konuk konuşmacılarla söyleşi organizasyonları gerçekleştireceğiz." oedi. 

Duran, diğer etkinlikle ilgili de bilgi verdi Hasan Berke Duran şöyle devam etti: "UÇARI dediğimiz etkinlikte ise vaka analiz yarışması jüriyle birlikte vaka çözme yarışması yapılacak. Bu tür faaliyetler teknik üniversiteler açısından özellikle Endüstri Mühendisliği bölümü öğrenci arkadaşlarımız açısından son derece faydalı. " dedi. 



Kulüp Başkanı Ali Karaca'da kulüp çalışmaları hakkında bazı bilgiler verdi. Karaca bu tür kulüp etkinliklerinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini ve öğrenci arkadaşların ufkunun açılması açısından son derece önem taşıdığını söyledi. Karaca bu etkinliklerin geçen yılda İzmir ve Ankara'daki önemli üniversitelerde gerçekleştirildiğini kaydetti. 
 

İTÜ MİSYONU VETARİHÇESİ 

250. yılına doğru geri sayıma geçen, dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden, İstanbul Teknik Üniversitesi, 1773 yılında Mühendishane-i Bahr-i Hümayun adıyla III.Mustafa Dönemi’nde kurulmuştur. Ülkemizin ilk teknik üniversitesi olan İTÜ’nün adı, mühendislik ve mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir.

İTÜ, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yenileşme hareketlerinin öncülüğünü üstlenmiş; Cumhuriyet döneminde ise ülkemizin imarına, modernizasyonuna ve yönetimine damgasını vurmuştur.

Türkiye’nin yollarından köprülerine, barajlarından fabrikalarına, enerji santrallerinden haberleşme ağlarına kadar köyden kente her yerde İTÜ’lülerin emeği vardır. Yetiştirdiği beyin gücü ile 2 yüzyılı aşkın süredir ülke gelişimine yaptığı katkının yanı sıra sayısız devlet adamı, iş insanı, bürokrat ve bilim insanı yetiştirerek, birçok alanda iz bırakmıştır.

  
İTÜ TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN VE DÜNYA SIRALAMASINDA YER ALMAKTA

İTÜ’nün misyonu; bilim, teknoloji ve sanatta bilginin sınırlarını genişletmek ve uygulamaları ile toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek.

Vizyonu ise bilim, teknoloji ve sanatta, uzmanlığı ile uluslararası lider bir üniversite olmaktır. Bu temel zeminde akademik eğitimini şekillendirmektedir.  “İnsan odaklılık ve farklılıklara açıklık, özgürlükçülük ve eleştirellik, girişimcilik ve rekabetçilik, özgünlük ve yenilikçilik” İTÜ’nün temel değerleridir.

İstanbul’un merkezi noktalarına konumlanmış 5 ayrı kampüste, 13 fakültede lisans programı ve 7 enstitüde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim veriliyor. İTÜ adıyla markalaşan köklü bölümlere de çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre şekillenen yeni alanlara da sahip.

İTÜ’de Türkçe ve İngilizce eğitim veriliyor. Yüzde 100 İngilizce eğitim veren bölümler ve yüzde 30 İngilizce eğitim veren bölümler bulunuyor. Öğrenciler, Türkiye’nin en seçkin öğretim üyelerinin ve araştırmacıların yer aldığı akademik kadrodan ders alma, bilgi ve deneyimlerinden yararlanma ayrıcalığı ile vizyonlarını geliştirerek ve yüksek donanım edinerek mezun oluyor.


Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum