İçişleri Bakanlığı Cemeviler'nin Kapısını Çalarak taleplerini Dinliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi toplumunun sorunlarının giderilmesine yönelik talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. İki bakanlığın koordinasyonunda Milli Birlik ve Beraberlik başlıklı çalışma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı Cemeviler'nin Kapısını Çalarak taleplerini Dinliyor
20 Şubat 2022 - 14:51
Yürütülen çalışmalar kapsamında geçen yıl şubat ayından ekim ayına kadar geçen süreçte 58 ildeki 1585 cemevi ziyaret edildi. Kapıları çalınarak sorunları dinlenen cemevlerinde talepler de toplandı.
 
Cemevlerinin bina, tadilat, arsa tahsisi, ısınma, kütüphane, çevre düzenlemesi gibi çok sayıda alanda tespit edilen ihtiyaçları başta valilikler olmak üzere ilgili kamu kurumlarına iletildi.Ayrıca görüşmelerde gündeme gelen köylerin su sorunlarının çözülmesi ve yeni yol yapılması talepleriyle ilgili de çalışmalar yürütüldü.
 
58 İlde 1895 Talep Yerine Getirildi

Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması çerçevesinde toplanan 6 bin 568 talepten bugüne kadar 58 ilde 1895'i yerine getirildi. 4 bin 673 taleple ilgili de işlemler sürüyor.Ayrıca 238 kilometre yol yapımı talebi kapsamında bugüne kadar 70 kilometrenin yapımı tamamlandı, 168 kilometre uzunluğunda yol yapımıyla ilgili de çalışmalar devam ediyor.
 
Cemevlerinin jeneratör ve kömür ihtiyaçlarının yanı sıra halı, perde, bulaşık makinesi, buzdolabı, mobilya, dolap, masa ve sandalye, ofis malzemesi, televizyon, kurs malzemeler, ses sistemi, su deposu gibi tefrişat ihtiyaçlarının da 891'i giderildi, 2 bin 697 tefrişat talebinin kısa sürede tamamlanacağı belirtildi. Aralarında cemevlerinin yanı sıra türbe ve taziye evlerinin de bakım ve onarımlarıyla ilgili isteklerin de bulunduğu 3 bin 600 talepten 868'si sonuçlandırıldı. 2732 bakım ve onarım işi ise sürüyor.337 tahsis ve imar talebinin 24'ü karşılandı, 313 tahsis ve imarla ilgili işlem devam ediyor.
 
Ziyaretlerde gündeme gelen yeni cemevi yapılması talepleri de yerine getirildi. Bu kapsamda 5 yeni cemevi yapıldı.
Suyla ilgili iletilen 188 talepten 44'ü sonuçlandırıldı, 144 taleple ilgili çalışma sürüyor. Kitap ve kütüphaneye ilişkin toplam 107 talep alındı, bunlardan 36'sıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. 71 talep için de işlemler devam ediyor.
16 ilin tüm talepleri tamamlandı

Yapılan bu çalışmalarla 16 ildeki tüm ihtiyaçlar giderildi. 20 ildeki taleplerin mart ayında, 22 ilin taleplerinin ise haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Bunun yanı sıra Bakanlığımız Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce Ankara, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin ve Tunceli'deki 17 cemevinin projesine maddi destek sağlandı.
 

 

Jandarma Personeline ve Güvenlik Korucularına Çadır Kurma Eğitimi Verildi

 Erzincan İl Jandarma Komutanlığının rütbeli personeline ve güvenlik korucularına yerel destek, çadır kurma, çığ, Tamp-Aydes ve afet farkındalık eğitimleri verildi.
 
Erzincan İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü görevlileri tarafından, İl Jandarma Komutanlığının rütbeli personeline ve güvenlik korucularına yönelik yerel destek, çadır kurma, çığ, Tamp-Aydes ve afet farkındalık eğitimleri verildi. Eğitimlerde, muhtemel bir afet ve acil durum müdahalesinde, geçici barınma alanlarının kısa sürede hazır hale getirilmesi, güvenli ve etkili yöntemlerle sürecin daha sağlıklı şekilde işlemesi son derece önemli olduğu vurgulandı.
 
Bu kapsamda etkin operasyon yürütebilmek ve kurumsal kapasiteyi geliştirebilmek maksadıyla, AFAD İl Müdürlüğü tarafından Jandarma Komutanlığına bağlı rütbeli personeline çadır kurma eğitimi verildi.
 
Afet ve acil durumlarda geçici barınma ve sosyal yardım hizmetlerinde kullanılacak çadırların kurulum teknikleri, toplama pratikleri eğitimleri ile devam eden programların periyodik olarak devam edeceği öğrenildi.

Nüfus İşleri Genel Müdürlüğümüzün Mobil Tırı Esenyurt Meydanında Vatandaşlara Hizmet Veriyor
 
Bakanlığımızca Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün mobil tırı, Esenyurt meydanında vatandaşlara hizmet veriyor.
Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül'ün yaptığı açıklamada, Esenyurt'un Türkiye'nin en kalabalık ve en büyük ilçesi olduğunu belirterek, Nüfus işlemlerinin yoğun olması nedeniyle özellikle Sayın Bakanımızın talimatlarıyla biz bu tırı Türkiye'de ilk defa Esenyurt'ta hizmete başlatmış bulunmaktayız. dedi.
 
Mobil tıra gelen vatandaşların adres ve kimlik değişikliği, pasaport, nüfus cüzdanı ve ehliyet gibi tüm işlemlerini yaptırabildiğini aktaran Karagül, "Günlük yaklaşık 130-150 işlem yapılıyor. Biz de Esenyurt İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde günlük ortalama 1200-1300 işlem yapıyoruz. Yüzde 10'un üzerinde bir katkısı oluyor." ifadelerini kullandı.Kaymakam Karagül, gün içerisinde Nüfus Müdürlüğü'ne gelemeyen, randevu alamayan vatandaşların ayaklarına bu hizmeti getirdiklerini, mobil tırdaki işlemlerin hafta sonu da devam ettiğini sözlerine ekledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum