500. KEMİK İLİĞİ NAKLİ COŞKUYLA KUTLANDI!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi kurulduğu günden bu yana yaptığı 500. kemik iliğ naklini; Kansere Karşı Birlikte (KANKA) Derneği’nin düzenlediği kutlama kahvaltısında kutladı.

500. KEMİK İLİĞİ NAKLİ COŞKUYLA KUTLANDI!
20 Şubat 2022 - 17:59
Büyük ilgi gösterilen kutlamaya Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin BEYHAN, Kayseri Melikgazi İlçe Belediye Başkanı Dr. Mustafa PALANCIOĞLU, Kayseri Kocasinan İlçe Belediye Başkanı Ahmet ÇOLAKBAYRAKDAR, Kayseri Talas İlçe Belediye Başkanı Mustafa YALÇIN, Kayseri Özvatan İlçe Belediye Başkanı Halit DEMİR, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ, Erciyes Üniversitesi Başhekimi Kutay TAŞDEMİR, Erciyes Ünivesitesi Tıp Fakültesi Dekanı Hızır Yakup AKYILDIZ, Kansere Karşı Birlikte Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa KARAKÜKCÜ, KANKA Derneği Başkan Yardımcısı ve Erciyes Üniversitesi Kan Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Ekrem ÜNAL, KANKA Derneği Sayman’ı Anfer YILMAZ, KANKA Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Meda KONDOLOT, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin müdürleri, Süleyman ÇETİNSAYA, Harun YAVUZ, Abdullah GÜLSOY ve diğer Hayırseverler, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif ÖZDEMİR, Kayseri OSB Başkanı Yunus İMAMOĞLU, BARO Başkanı Ali KÖSE, PTT Kayseri Başmüdürü Yaşar Serhat ÇALIŞKAN, KAYMOS Başkanı Mehmet YALÇIN, Kayseri Havaalanı Müdürü Fatih TÜRKOĞLU, Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ünal ÇOLAK, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal SAÇMACI, Kayserispor Başkanı Berna GÖZBAŞI, Kayserispor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet YAY, Takım Menajeri Yunus AKBULUT, Futbolcuları Emre DEMİR, Olivier KEMEN, Gustavo CAMPANHARO ve Dimitrios KOLOVETSİOS, özel okul temsilcileri, daha önce nakil olup iyileşmiş hastalar ve aileleri, bağışçılar, Başhemşireler, asistan doktorlar, hastane destek personelleri, gönüllüler ve basın mensupları katılım sağladı.

2017 yılında Kayseri’de kurulmuş, kanser hastası çocuklar yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan KANKA Derneği aracılığıyla tamamen hayırseverler tarafından yaptırılmış; Türkiye’de yurtdışı JACIE akreditasyonunu alan ilk ve tek kemik iliği nakli merkezi, Türkiye’nin en büyük Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi olan “KANKA Çocuk Hematoloji/Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakli Merkezi”, 2021 yılında yapımı tamamlandıktan hemen sonra Erciyes Üniversitesi’ne bağışlanmıştır.



Dernek Başkanı Prof. Dr. Musa KARAKÜKCÜ ve başkan yardımcısı Prof. Dr. Ekrem ÜNAL önderliğinde, 2011 yılında kurulan ERÜ Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi, yeni adıyla “ERÜ KANKA Çocuk Kemik İliği Nakli Merkezi”, kurulduğu günden bu yana yaptığı 500. Kemik İliği Nakli şerefine bir kahvaltı düzenledi.

KANKA Derneği, düzenlediği kahvaltıda daha önce nakil olup iyileşmiş hastaları, ailelerini, hastane personellerini, dernek yönetim kurulu ve gönüllülerini, protokol ve hayırseverleri bir araya getirmeyi amaçladı. 

Konuşmalar sonrasında sahneye çıkan çocuklar ile bir araya gelen protokol üyeleri, 500. Nakile özel pasta kesimi yaptılar. Etkinlik sonunda Kayserispor Başkanı Berna GÖZBAŞI ve futbolcular, çocuklara Kayserispor ürünlerinden hediye etti.

Detaylı bilgi, fotoğraf ve videolara aşağıda bulunan Google Drive linki üzerinden ulaşabilirsiniz.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum