İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Sağlam Adana'da Doğankent Nüfus Şefliğinin Açılışına Katıldı

Adana'nın Yüreğir Belediyesi’nin desteği ile Doğankent Mahallesi’nde kurulan Nüfus Şefliği'nin açılışı için tören düzenlendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Sağlam Adana'da Doğankent Nüfus Şefliğinin Açılışına Katıldı
23 Aralık 2023 - 13:02
Törene, Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ın yanı sıra Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü   İbrahim Taşyapan, Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Kocaispir ile vatandaşlar katıldı.

Gençlerin uyuşturucuların kucağına düştüğünü belirten İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Sağlam, “Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşan şerefsizler varsa bunları bildireceksiniz. 112’ye ihbarda bulunanların artık kimliklerini söylemeye ihtiyacı da olmayacak. Kimliklerinin saklı kalmasını istiyorlarsa o da saklı olarak kalacak, hiçbir tarafa bildirilmeyecek” dedi. Sağlam, bu sorunun çözümü için vatandaş ile devletin iş birliği yapması gerektiğini söyledi. 

Törende konuşan Vali  Yavuz Selim Köşger, nüfus şefliğin Doğankent’e açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, hizmeti vatandaşın ayağına götüren anlayışla çalıştıklarını ve bunu birçok devletin başaramadığını anlattı. 

“Zehir Tacirlerine Nefes Aldırmayacağız”

Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam ise huzur ve güvenliğin çok önemli olduğunu; huzur ve güven olmadan, nüfus müdürlüğünün de bir anlam ifade etmediğini kaydeden Bakan Yardımcımız Sayın Sağlam, bir süre önce kentte yaptıkları güvenlik toplantısını anlattı. 

Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam, "En büyük sorunlarımızdan birisi maalesef uyuşturucu durumu. Uyuşturucu artık Doğankent’te de Yunusoğlu’nda da Solaklı’da da sıkıntı haline gelmiş durumda. Gençlerimiz, evlatlarımız maalesef uyuşturucuların kucağına düşmüş durumda, üzülerek söylemek istiyorum. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapacağız. Zehir tacirlerine Allah’ın izniyle nefes aldırmayacağız" diye konuştu.

İhbarı Yapanın Kimliği Saklı Tutulacak

Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam, uyuşturucuyla mücadele için vatandaşlardan destek istedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Zehir tacirlerinin hep birlikte nefeslerini keseceğiz. Bunun için de mutlaka ama mutlaka vatandaşla milletin, vatandaşla devletin iş birliği yapması gerekir. Sadece güvenlik önlemleriyle bizim bu sorunu çözmemiz mümkün değil. Sizlerin bize ihbarda bulunması gerekir. Mahallenizde, sokağınızda, evinizin önünde bu işlerle uğraşan şerefsizler varsa bunları bildireceksiniz. 112’ye bildireceksiniz. Güvenlik güçlerimiz gereken müdahaleyi yapacaklar. Amansız, kararlı bir şekilde bunlarla mücadele edilecek. Yeni bir düzenleme getireceğiz. 112’ye ihbarda bulunanların artık kimliklerini söylemeye ihtiyacı da olmayacak. Kimliklerinin saklı kalmasını istiyorlarsa o da saklı olarak kalacak, hiçbir tarafa bildirilmeyecek.”

“Kesinlikle Taviz Vermeyeceğiz”

Türkiye’de hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, ayrıcalığı olmadığını vurgulayan Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam şunları söyledi:

“Kendine mafya adı veren, kendini farklı gören, kendinde üstün, kibirli, suç işleme özgürlüğü gören tipler var. Bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Kim suça bulaşmış olursa olsun, sıfata statüsü ne olursa olsun biz yakalayacağız adliyeye çıkaracağız adalete teslim edeceğiz.”

Önemli bir sıkıntının da Adana’da olduğu gibi düzensiz göçle ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyen Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Sağlam; “Düzensiz göçmenler yasa dışı yollarla ülkemize girenlerdir. Bunlarla amansız mücadele edeceğiz. Artık göçmenlerin 5-10 kişilik gruplar halinde mahallelerimizde, sokaklarımızda, köylerimizde gezmelerine müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızı tedirgin etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından Nüfus Şefliğinin açılış kurdelesi kesildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum