EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASI BAŞKANI OĞUZ ÖZAT: HER OKULA ÖĞRENCİ SAYISINA BAKILMAKSIZIN PSİKOLOJİK DANIŞMAN ŞART!

    Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat,  Heh okula öğrenci sayısına bakılmaksızın en az bir psikolojik danışman atanması gerektiğini söyledi. Oğuz Özat,  Türk PDR Derneği’ nin Ankara'da düzenlediği programa da destek verdi.

    EĞİTİM GÜCÜ SENDİKASI BAŞKANI OĞUZ ÖZAT: HER OKULA ÖĞRENCİ SAYISINA BAKILMAKSIZIN PSİKOLOJİK DANIŞMAN ŞART!
    09 Nisan 2023 - 12:19 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 13:13
    Eğitim Gücü Sen, "Her okula öğrenci sayısına bakılmaksızın en az bir psikolojik danışman atanmalıdır" yönündeki  talebini  08 Nisan 2023 Cumartesi  Ankara Ulus Meydanı’ nda gerçekleştirdiği, Türk PDR Derneği’ nin daveti üzerine katıldığı basın açıklamasında  bir kez daha dile getirdi.

    Eğitimgücü Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yasemin Özköse de dün Türk PDR derneğinin Kayseri'de gerçekleştirilen  basın açıklamasına katılarak destek verdi. Yasemin  Özköse konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Devletin  Milli Eğitim Bakanının sözünü hatırlattık
    100.000 öğretmen atamasını ve her okula bir pskolojik danışman normunu yerine getirmesini istedik" dedi. 




    Programda konuşan PDR'lilerin kadro çağrısın tekrarladı.  Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kayseri Şube  Başkanı Özlem Duran, 45 bin yeni öğretmen atamalarıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Duran, öğretmen atamalarının beklentileri karşılamadığını, toplam atama sayısının 100 bine tamamlanması gerektiğini söyledi.

    **

    Öteyandan Eğitim Gücü Sendikası Kayseri Şubesi Kayseri'de başarılı çalışmalarına devam ediyor.

    Yasemin Özköse'den Özür grubu tayinlerde il emri için hukuktan kararı açıklamasını paylaştı: 

    Eğitim Gücü Sendikası Şube Başkanı Yasemin Özköse, Özür grubu tayinlerde il emri için hukuktan karar ile ilgili açıklamada bulundu. 

    Şube Başkanı Özköse şunları söyledi:

     Özür Grubuna Bağlı Yer Değişikliği Talebine Norm Fazlalığı Gerekçe Gösterilerek Ret Verilemez. İl normunda, öğretmen ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle, sağlık mazereti atama talebi reddedilen üyemizin hukuk mücadelesini kazandık. Eğitim Gücü Sen olarak Malatya merkez ilçelerde norm açığı bulunmadığı gerekçesi ile ataması yapılmayan üyemiz adına açtığımız davada Malatya 2. İdare Mahkemesi “Malatya ilinin merkez ilçelerinden birine atamasının yapılması istemiyle yapmış olduğu başvurunun reddine dair dava konusu işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir.” Hükmüyle üyemiz lehine karar vermiştir. Sağlığa bağlı mazeret atamalarının zaman şartı aranmadan yapılması esastır. İdarenin, il normunu gerekçe göstererek, bu talepleri geri çevirmesinin hiçbir yasal ve hukuki dayanağı yoktur.

    Eğitim Gücü Sendikası Kayseri'de her geçen gün gücüne güç katıyor üye sayısı gergeçen gün artarak çoğalıyor.

    Eğitim Gücü Sendikası'nın ülke genelindeki en faal ve etkin şubelerinden birisi olan Kayseri Şubesi özellikle Başkan Yasemin  Özköse'nin üstün ve özverili gayretleri ile her geçen gün büyümesini devam sürdürüyor



    "İdeolojik sendikacılıktan bıktıysanız Eğitim Gücü Sendikası'na gelin"

    Sendikal faaliyetlerine aralıksız devam eden  Yasemin Özköse'nin sloganı ise "İdeolojik sendikacılıktan bıktıysanız Eğitim Gücü Sendikası'na gelin" Evet Yasemin Başkan üyelerine böyle çağrıda bulunuyor ve Eğitim Gücü Sendikası'na gelmeleri için onları beklediklerini söylüyor. 

    Sendika'nın adeta atom karıncası Yasemin Başkan Kayseri'de yoğun bir sendikal faaliyetlerde bulunuyor,  yoğun mesai harcıyor okul ziyaretleri ve yeni üye kayıtları için gayret sarfediyor.



    Şube Başkanı Yasemin Özköse, bu çalışmalarını da da zaman zaman sosyal medya hesaplarından paylaşarak faaliyetlerini üyelerine de duyurma fırsatı buluyor.  

    Yeni üye kayıtlarının hızla devam etiğini belirten üye sayısının artması ile daha güçlendiklerini kaydeden Şube Başkanı Yasemin Özköse samimi ve içtenliği ile de üyelerin sıcak ilgisiyle karşılaşıyor.  Yasemin Özköse, sendikal faaliyetlerle ilgili yeni yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi: 



    "Eğitim Gücü Sendikası Kayseri İl Temsilciliği'nde bugün aramiza katılan dostlarımızla, uyelerimizle buluştuk. Dostlarımızı, arkadaslarımızı gördük. Ogretmenler odasının sıcak sohbetlerine dahil olduk. İdeolojik sendikacılıktan bıktıysanız, Eğitim Gücü Sendikası de egitim ve bilim camiasının sendikasında sizi anlayan sizin icin gece gündüz emek veren sendikada yerinizi almak için beklemeyin."

    Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.CCOM  



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum