Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne mezunlarından "yıldızlı pekiyi"!

    ÜniAr tarafından gerçekleştirilen, bir çeşit “mezun karnesi” anlamına gelen “Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023” araştırmasında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi mezunlarının üniversitelerine verdiği karne “yıldızlı pekiyi”lerle dolu çıktı! Üniversite, 4 fakülte/bölümde birinci, 2 tanesinde ise üçüncü oldu.

    Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'ne mezunlarından "yıldızlı pekiyi"!
    28 Temmuz 2023 - 11:49
    Türkiye’nin sağlık temalı sayılı üniversitelerinden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne mezunlarının verdiği karne yıldızlı pekiyilerle dolu çıktı! Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği “Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023” adlı araştırmada büyük bir başarıya imza atan üniversite, değerlendirmeye alınan 26 fakülte ve bölüm arasında, eğitim verdiği 4 fakülte/bölümün mezun memnuniyet değerlendirmesinde birinci, 2 tanesinde ise üçüncü oldu.

    33 bin öğrenciye soruldu

    Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 2017-2022 yıllarında üniversitelerin lisans programlarından mezun 33 bin 249 öğrenciden online anketle toplanan geri bildirim verileriyle oluşturulan çalışmada Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümü’nün mezun memnuniyetinde birinci, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Tıp Fakültesi’nde ise üçüncü sırada yer aldı.

    İşte Bezmiâlem’in mezun karnesi!

    Üniversitenin araştırmada elde ettiği puanlar ve dereceler şöyle:

    Değerlendirilen Fakülte/Bölüm

    Aidiyet Duygusu

    Eğitiminin İşe Kabule Etkisi

    Eğitiminin Çalışma Hayatında Kullanılabilirliği

    Üniversitesini Öneri Düzeyi

    Toplam Puan

    Başarı Sırası

    Beslenme ve Diyetetik

    88

    96

    91

    90

    365

    1

    Diş Hekimliği

    91

    86

    84

    81

    342

    1

    Eczacılık

    91

    91

    85

    86

    353

    1

    Hemşirelik

    88

    90

    93

    89

    360

    1

    Tıp

    81

    81

    92

    91

    345

    3

    Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

    90

    87

    78

    85

    340

    3


    Araştırma hakkında

    Araştırmanın, üniversitelere mezunların, öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olması hedefleniyor. Araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişim ve duyarlılıklarını artırmak için veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşılıyor. Çalışma, "Aidiyet Duygusu", "Lisans Eğitiminin İşe Kabule Etkisi", "Eğitiminin Çalışma Hayatında Kullanılabilirliği" ve "Üniversitesini Öneri Düzeyi" olmak üzere dört kısımdan oluşuyor. Üniversitelerin, bu dört kısımda 100 üzerinden aldığı puanlar toplanıp "Genel Memnuniyet Puanı" hesaplanarak sıralandığı çalışmanın tablolarda mezunlarının en memnun olduğu ilk 10 üniversite paylaşıldı.

    ÜniAr hakkında

    Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulmuş olan, Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarıdır. ÜniAr Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim alanında araştırmalar yaparak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamakta olup araştırma bulgularını rapor halinde kamuoyuyla paylaşmaktır. ÜniAr, tamamen bağımsız doğası nedeniyle araştırmalarında herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almamaktadır.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum