BAŞKAN MEHMET CABBAR HASIR KAMIŞ ÖRGÜ KURSU'NU ZİYARET ETTİ

Develi Belediyesi ve Halk Egtim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ilçede hasır - kamış örgü kursunda eğitim kursu düzenlendi. Kursa 60 kursiyer katıldı.  Başkan Mehmet Cabbar kurs çalışmalarını yerinde inceledi.

BAŞKAN MEHMET CABBAR HASIR KAMIŞ ÖRGÜ KURSU'NU ZİYARET ETTİ
25 Temmuz 2023 - 16:56 - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 - 17:04
DEVELİ'DE HASIR KAMIŞ ÖRGÜ KURSU

Develi Belediyesi ve Halk Eegtim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ilçede hasır - kamış örgü kursunda eğitim kursu düzenlendi. Kursa 60 kursiyet katıldı. 

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar hasır kamış kursunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Cabbar kursziyaretinde yaptığı konuşmada ise şu ifadelere yer verdi:

 Develi Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında  halk eğitim merkezindeki hasır - kamış örgü kursunda eğitim gören 60 kişiden oluşan kursiyerleri Develi Belediye Başkanı  Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gazi Yorulmaz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Demir ziyaret ettiler.

 Alanında uzman öğretici Güral Cingöz'ün gözetiminde toplamda 60 kursiyere sabah ve öğle saatlerinde eğitim veren Cingöz Develi'deki ev hanımlarının el sanatlarında sabırlı ve başarılı olduklarını  belirtti.



Gündelik yaşamda kullanılan tüm eşyaların kalıp üzerinde model olarak hasırdan sepet, abajur, şişelik, şapka ve daha bir çok ürünler şimdiden ortaya çıkmış durumda. Tüm bu ürünlerin ham maddesinin Sindelhöyük Sultan sazlığından elde edildiğini ve kursiyerlere malzeme desteğinde bulunan tunalar kamış yetkililerine teşekkür eden Başkan Cabbar şu ifadeyere yer verdi:

"Doğal ve sağlık olması açısından geçmişte her alanda kullanılan hasır kamış ürünleri günümüzde hala  talep görmektedir. Hasır örgüyle yapılan çeşitli süsler ve ev eşyası ürünler daha sonra talep gören hemşerilerimizin satışına sunulacak Develi'deki ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirmek için kurs da el sanatlarını öğrenmesi ve maddi kazanç sağlayarak aile ekonomisine destek olmalarını takdir ediyorum. Kursa katılım gösteren tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursumuza katılmak isteyen tüm ev hanımlarımız da kursumuza bekliyoruz "

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum