BAKAN ÖZER, OKULLARDA MASKESİZ İLK GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Karabük'te Valilik ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Özer, okullarda maskesiz ilk günü değerlendirdi.

BAKAN ÖZER, OKULLARDA MASKESİZ İLK GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ
29 Nisan 2022 - 09:19 - Güncelleme: 29 Nisan 2022 - 09:45
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzun bir süreden sonra öğrenci ve öğretmenlerin bugün ilk kez maskesiz okula gittiğini söyledi.
 
Eğitim camiasının bugünü özlemle beklediğine işaret eden Özer, "Dün Cumhurbaşkanımızın Sağlık Bilim Kurulu ile yaptığı açıklamayla kapalı mekânlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Bugün biz de ilk kez 18 milyon öğrencimizin, 1,2 milyon öğretmenimizin ve diğer idari personelimizin okul binasında bulunduğu zaman maske kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde okullarına gittiler, okullarında bir gün geçirdiler. Tabii öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için farklı bir deneyim oldu. Alışkanlıkları terk etmek kolay değil. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, uzun süredir bugünleri bekliyorlardı." şeklinde konuştu.
 
Özer, yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze devam etme kararlılığının bu noktalara gelinmesine katkı sağladığını vurgulayarak Millî Eğitim camiasını normalleştirmeden Türkiye'nin normalleşmesinin mümkün olmadığını kaydetti.
 
Bu eğitim-öğretim yılını kesintisiz şekilde sağlık kurallarına uyarak devam ettirmenin gururunu taşıdıklarını dile getiren Özer, "Ülkemiz, çok büyük bir güç kazandı. Başka olağanüstü koşullar olduğu zaman artık şunu gördük: Gerekli önlemleri alarak okullarımızı açık tutabiliriz. Okullar her zaman her olağanüstü koşulda ilk açılması, en son kapatılması gereken yerlerdir." ifadelerini kullandı.
 
Özer, öğretmenlerden öğrencilere tüm eğitim camiasına katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Maske zorunluluğunun ortadan kaldırılmasının ardından okullardaki hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edeceklerinin altını çizen Özer, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.
 
Konuşmasının ardından Bakan Özer, il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.
 
2022 yılında Karabük'e 550 milyon liralık eğitim yatırımı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karabük Valiliğinde düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, Karabük'te 2022 yılında devam eden 300 milyon TL'lik yatırım olduğunu, bugün 250 milyon TL'lik ilave bir yatırım bütçesini daha verdiklerini söyledi.
 
Yatırımların Karabük'e hayırlı olmasını dileyen Bakan Özer, "Burada en büyük önceliği anaokullarına verdik. Karabük'e 6 yeni anaokulu yapacağız. Karabük'ün talep etmiş olduğu anaokulu yatırımlarının tamamını Millî Eğitim Bakanlığı olarak karşılayacağız. Bildiğiniz gibi Bakanlık olarak öncelik verdiğimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi eğitime erişim oranlarını, okullaşma oranlarını artırmak ve kolaylaştırmak. Bunun için bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi 3 bin tane yeni anaokulu, 40 bin tane yeni anasınıfı yapacağız." diye konuştu.
 
Karabük'e yapılacak yatırımları sıralayan Özer, "Karabük gerçekten eğitimle ilgili sorunlarını çözmüş bir ilimiz. Çok daha iyi noktalara kendisini taşıyabilecek potansiyeli, fırsatı olan bir ilimiz. Bunu yatırımlardan da gördük. Gerçekten çok iyi mesafe alınmış. Hem derslik başına düşen hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, işte ulusal ölçekli sınavlardaki performansı Karabük'ün gerçekten çok iyi bir noktada olduğunu gösteriyor. Yüksek öğretimde de çok güzel açılımlar yapılmış şehrimiz. Şimdi yeni yatırımlarla da buradaki imkanı çok daha iyi noktalara taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.
 
Özer iftar programında Karabüklülerle buluştu
Valiliğin düzenlediği iftar programına katılan Özer, burada yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutladı.
 
Okullarda bugün maskesiz yüz yüze eğitimin başlatıldığını belirten Özer, şöyle devam etti: "Öğrenci ve öğretmenlerin maske kullanmadığı, artık rahat bir şekilde, Kovid-19 salgınından önce nasıl gidiyorlarsa okula, öyle gittikleri bir döneme girmiş olduk. Bu günlere kolay gelinmedi. 6 Ağustos'ta görevi devraldığım zaman, devir-teslim töreninde özellikle okulların 1,5 yıl yüz yüze eğitime ara vermesinden sonra artık yüz yüze eğitime geçilmesi için vakaların sıfırlanmasını beklemeyeceğimizi deklare etmiştim. Okulların ilk açılması, son kapanması gereken yer olduğunu vurgulayarak 'artık Türkiye'de okulların yüz yüze eğitime kesintisiz bir şekilde devam etmesi bir eğitim meselesi olmaktan çıkmıştır bir milli güvenlik meselesi haline gelmiştir.' dedik.
 
6 Eylül 2021 tarihinde eğitim öğretime başladığımız zaman toplum eski alışkanlıklarından dolayı bu kararın sürdürülebilir olmadığına inanmıştı. Hatta İstanbul'da 25 bin servisin 15 bin tanesi servise çıkmamıştı. Çünkü 'bir hafta sonra okullar kapanacak' diye düşündüler. Tüm çalışma arkadaşlarımız ile birlikte öyle bir sistem kurduk ki, Sağlık Bilim Kurulunun da tavsiyelerini dikkate alarak, kurallara riayet ederek 7 ay içerisinde bir gün kesintiye uğratmadan eğitimi bu günlere getirebildik."
 
Okulların sadece eğitim-öğretimin yapıldığı değil öğrencilerin kişisel,  psikososyal gelişimlerini ve akran etkileşimlerini gerçekleştirdikleri mekanlar olduğunu belirten Özer, "Dünyanın en güçlü, en dinamik, en zirvede olan dijital platformları da kullansanız hiçbir uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin sağlamış olduğu kazanımların yerine ikame edilemez." diye konuştu.
 
"Millî Eğitim Bakanlığı olarak gurur duyuyoruz."
Bu süreci bakanlık bürokratları ve 1,2 milyon öğretmen ile yönettiklerini ifade eden Özer, şunları söyledi: "Maskelerle ders anlattılar, sağlık kurallarına riayet ettiler, sağlık kurallarının okullarda uygulanmasını takip ettiler ve en önemlisi aşıda sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ortalamaların çok üzerinde aşılanma oranıyla topluma örnek teşkil ettiler. Tüm öğretmenlerimize canıgönülden şükranlarımı sunuyorum.
 
Öğretmenlerimiz sadece bu sürecin eğitim-öğretim kısmıyla da bir arada olmadılar. Aynı zamanda tüm illerde Valiliklerimizin organizasyonuyla yürütülen ve vatandaşlarımıza yardım eden vefa gruplarında da aktif yer aldılar. Öğretmenlerimiz gerçekten bu sürecin hem salgının önlenmesinde hem de sürecin aktif olarak yürütülmesinde en önemli aktörlerden bir tanesi oldu. Böylesine güçlü bir öğretmen kadrosuna sahip olmaktan Millî Eğitim Bakanlığı olarak gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz okulları ne kadar özlediklerini gösterdiler. O küçücük yavrularımız maskelerle, mesafelere ve hijyene dikkat ederek her gün okula maskeli gelerek 7 ay sabırlı bir şekilde bu süreci yürüttüler. Bu süreç bize bir toplumda olağanüstü vakalar olduğu zaman, salgınlar olduğu zaman en güvenli ortamların eğitim kurumları ve okullar olduğunu gösterdi."
 
"Türkiye bu süreçten çok güçlü bir şekilde inşallah çıkıyor."
Japonya'da, depremlerde toplanma merkezlerinin okullar olduğunu, Türkiye'de de son zamanlarda yapılan yık-yap çalışmalarıyla okulların bu merkezlere doğru gittiğini belirten Özer, "Ümit ediyorum ki bir daha böyle vakalar yaşanmaz, bir daha sadece eğitim sistemimiz değil ülkedeki tüm sistem, ekonomi, endüstri, ulaştırma, turizm ve tüm sektörler inşallah böyle devasa meydan okumalarla tekrar sınavdan geçmez." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Vatandaşlarımızın, çocuklarının eğitime erişimi kolaylaştırıldı"
"Son 20 yıl içerisinde eğitimden ulaştırmaya, kültürden turizme tüm alanlarda devasa yatırımlar oldu." diyen Özer, sözlerine şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın tüm alanlarda hizmete erişimleri kolaylaştırıldı. Eğitimde de aynı devasa hizmetlerin yaşandığı bir dönemi deneyimledik. Artık eğitim sistemimiz 2000'li yıllarda 355 binler civarında olan derslik sayısından 855 bin dersliğin olduğu bir eğitim sistemine dönüştü. Okul öncesinde 5 yaşta okullaşma oranlarının yüzde 14 olduğu bir sistemden yüzde 90'lara ulaştığı bir sisteme dönüştü. Ortaöğretimde okullaşma oranlarının yüzde 44'ler seviyesinde olduğu bir eğitim sisteminden yine yüzde 90'lara ulaştığı bir eğitim sistemine dönüştü. Yani eğitimin tüm kademelerinde, okul öncesinden ortaöğretime, ortaöğretimden yüksek öğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde vatandaşlarımızın çocuklarının eğitime erişimi kolaylaştırıldı."
 
"Tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz"
2000'li yıllarda eğitim sisteminde 500 binler civarında öğretmen varken bugün bir milyon 200 bin öğretmenin olduğu bir eğitim sisteminden bahsettiklerini vurgulayan Özer, "Artık eğitim sistemimiz 18 milyon öğrencinin, bir milyon 200 bin öğretmenin bulunduğu devasa bir eğitim sistemidir. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı yatırımların yapılması güçlü bir liderliği gerektiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız eğitimle ilgili konularda her zaman birinci önceliği diğer konular varken eğitime verdi. En büyük bütçe payını Millî Eğitim Bakanlığına verdi. Ben kendilerine Karabük'ten eğitime yapmış oldukları bu devasa yatırımlar için hem şahsım hem de Millî Eğitim Bakanlığı adına en içten şükranlarımı sunuyorum. Bugün elbette daha yapacağımız çok şey var. Okullarımızın imkân farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak, eğitimin kalitesini çok daha iyi noktalara taşıyabilmek için tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Karabük'teki eğitimin ve Karabük Üniversitesinin yükselişini takdir eden Özer, konuşmasını bu yükselişte emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.
 
Karabük Valisi Fuat Gürel ile Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş'in de birer konuşma yaptığı iftar programına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile diğer ilgililer katıldı.

BAKAN ÖZER, KIRIKKALE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale'nin eğitimde niteliğinin ve rekabet gücünün artması için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Bakan Özer, açıklamasından sonra Kırıkkale Valiliğinde il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.     
Kırıkkale'nin 2022 yılı eğitim yatırımı, 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkarıldı

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "2022 yılında Kırıkkale'nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon lira iken bugünkü toplantıda eğitim kalitesini artırmak için 300 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz." dedi.

Eğitim binalarının eski ve yaşlanmış olması nedeniyle Kırıkkale'nin büyük desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Özer, "2022 yılında Kırıkkale'deki güçlendirme kapsamındaki çalışmaların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği ile koordineli bir şekilde Kırıkkale'deki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız." diye konuştu.

Türkiye genelinde doğalgaza erişimi olup dönüşümü yapılmamış okul bırakmadıklarını dile getiren Özer, bu kapsamda Kırıkkale'de bu kapsamdaki okulların doğal gaz dönüşümlerinin bir iki ay içinde yapılması için gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Özer, toplantıda Kırıkkale'deki yatırım programına Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi, Yahşihan Cumhuriyet İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve İsmet Aydınlı İlkokulunu dâhil ettiklerini ayrıca mevcut okulların çatı ve ıslak zeminlerle ilgili büyük onarımların tamamlanması için de 15 milyon liralık ilave yatırımı kazandırdıklarını bildirdi.

Özel eğitim uygulama okulunun da yatırım programı dâhilinde yenileneceğini kaydeden Özer, Bakanlığın okul öncesi eğitimi artırmak için yaptığı çalışmalar kapsamında Kırıkkale'ye 6 anaokulu kazandırılacağını belirtti. Özer, "Yeni anaokulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, ilkokul ve ortaokullar ile okulların güçlendirme çalışmalarını Kırıkkale'de 2022 yılı içinde tamamlamış olacağız. 2022 yılı içindeki yatırım maliyetini de 70 milyondan 370 milyona 4-5 katlık artışla Kırıkkale'mize kazandırmış olduk." diye konuştu.

Ziyaretin Kırıkkale'de bekleyen yatırımların aktif hâle getirilmesi için anlamlı olduğuna işaret eden Özer, yatırımların Kırıkkale'ye hayırlı olmasını diledi.

Maskesiz günleri özlemle beklediler

Bakan Özer, bugün okullarda maskesiz ikinci günün tamamlandığını belirterek "Dün ilk günü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz deneyimledi ve büyük özlemle bugünü beklediklerini görmüş olduk." dedi. Özer, Kırıkkale'deki öğretmenlere salgın sürecinde gösterdikleri emek için teşekkür etti.

Sürecin tüm eğitim camiası için zorlu geçtiğini ifade eden Özer, "Eğitim camiası el ele vererek okulların salgın süreçlerinde, olağanüstü koşullarda en güvenli ortamlar olduğunu ülkemize ve toplumumuza göstermiş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Valilik girişinde çiçek sunan bir öğrencinin, "Bugün okulda maskesiz olduğumu unuttum, su içerken sanki maske takıyor gibi maskemi indirmeye çalıştım." sözleri Bakan Özer'i gülümsetti.

Valilikteki programının ardından Kırıkkale Belediye Başkanlığını ziyaret eden Özer, Kırıkkale'yi sık sık ziyaret edeceklerini, yeni yatırımlarla ildeki eğitimin kalitesinin çok iyi noktaya geleceğini, özellikle savunma sanayi ile mesleki eğitim iş birliklerinin daha da ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Bakan Özer'e Kırıkkale ziyaretinde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile diğer ilgililer eşlik etti.

Bakanı Özer, iftar programında Kırıkkaleliler ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale ziyareti kapsamında Valiliğin düzenlediği iftar programına katıldı.

Buradaki konuşmasında Kırıkkale'nin 2022 eğitim yatırımlarını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını dile getiren Özer, "Yarın itibarıyla bu yatırımları Kırıkkale'ye göndereceğiz ve süreci hemen başlatacağız." dedi.

Özer, ayrıca Kırıkkale'nin Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ ile savunma sanayi ve mesleki eğitimle ilgili devasa yatırımların bulunduğu bir il olduğunu ifade etti.

Özer, Kırıkkale'nin mesleki eğitimi geliştirmede büyük bir potansiyelinin bulunduğuna işaret ederek mesleki eğitimde 28 Şubat'ın verdiği hasarı onarmak bir taraftan da iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için devasa projeler ürettiklerini söyledi.

Bu projelerde en öncelikli illerden birinin Kırıkkale olduğunu bildiren Özer, "İnşallah bu potansiyelini önümüzdeki günlerde yeni projelerle ve yeni açılımlarla bu alandaki yatırımları, insan kaynağı ihtiyacını karşılayarak çok daha iyi bir noktaya gelecektir. İnşallah Kırıkkale'mizi Bakanlık olarak talep ettiği her konuda her zaman yanında olacak şekilde çok daha güçlü noktalara taşıyacağız." diye konuştu.

Bakan Özer, Kırıkkale Belediyesinin eğitimle ilgili yeni projelerinin bulunduğunu dile getirerek bu projelere Bakanlık olarak destek vereceklerini anlattı. Özer, şunları kaydetti:

"Kırıkkale, nasıl Kovid-19 sürecinde maske üreterek Türkiye'ye nasıl örnek teşkil ettiyse maske bulmanın zorluklarının yaşandığı bir dönemde Kırıkkale'den bir bayrak dalgalandıysa bundan sonra eğitimin her alanında burada çok güzel projeler gerçekleşir, bayrak dalgalanabilir. Bakanlık olarak geleceğe umutla bakma adımlarında valimizin, belediye başkanımızın, millî eğitim müdürümüzün ve tüm okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman üzerinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.

Nasıl son 20 yıl içinde eğitimden ulaştırmaya, turizmden altyapıya kadar tüm alanlarda yatırımlar yapıldıysa Türkiye çok hızlı bir dönüşüm evresinden geçmişse bundan sonra da emin adımlarla yoluna devam edecektir. Zaman zaman sıkıntılar, sarsıntılar olacaktır ancak istikamette sapma olmadan sadece bölgesine değil dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Ülkemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz."

BARTIN'A 310 MİLYON LİRALIK EĞİTİM YATIRIMI MÜJDESİ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada kentin 100 milyon liralık eğitim yatırımı bütçesine 210 milyon lira ilave yaparak toplam yatırım bütçesini 310 milyon liraya çıkardıklarını belirtti.     
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bartın Valiliğindeki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, kentteki eğitimin geldiği noktayı değerlendirdiklerini anlattı.
 
Şehrin uzun vadeli ihtiyaçlarını değerlendirip mevcut yatırımlara ilave olarak yeni yatırımları 2022 programına dahil etmek kararı aldıklarını belirten Bakan Özer, Bartın'daki 100 milyon liralık eğitim yatırımına 210 milyon liralık ilave yaparak toplam yatırım bedelini 310 milyon liraya çıkardıklarını bildirdi.
 
Bartın'daki okul binalarındaki güçlendirme çalışmanın bu eğitim öğretim yılında tamamlanacağını aktaran Özer, 4 yeni anaokulu yapacaklarını kaydetti.
 
Özel eğitim öğrenci sayısının Bartın'da fazla olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Bakan Özer kente özel eğitim kampüsü yapacaklarını açıkladı.
 
Türkiye'de nadir olarak verilen yatırımı yaklaşık 38 dönümlük bir arazide Bartın'a kazandıracaklarını dile getiren Özer, "Bu kampüsün içerisinde özel eğitim anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve lisesi olacak. Hafif engelli öğrencilerimizin gittiği özel eğitim meslek okulu olacak. Özellikle çocuklar eğitim alırken bekleyen veliler için de halk eğitim kursları alabilecekleri mekanların olduğu büyük bir kompleks yapacağız." şeklinde konuştu.
 
Yatırımların hayata geçmesiyle kentteki eğitim kalitesinin daha iyi noktalara taşınacağını belirten Bakan Özer, projelerde emeği geçen Valiliğe, mülki amirlere ve yöneticilere teşekkürlerini iletti.
 
Bakan Özer, daha sonra Ağdacı Yerleşkesi'nde Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'u ziyaret etti.
 
"Kız çocuklarının okullaşma sorununun da kökünden çözüldüğü bir dönem"
Millî Eğitim Bakanı Özer, programı kapsamında Bartın Valiliği tarafından düzenlenen iftar programda öğretmenler, eğitim yöneticileri, iş insanları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Burada yaptığı konuşmada okul öncesinden ortaöğretim ve yükseköğretime kadar eğitimin her kademesinde geçmişe göre, daha fazla okullaşma oranlarının olduğu bir döneme şahitlik edildiğini aktaran Özer şöyle devam etti: "2000'li yıllarda 355 binler seviyesinde olan derslik sayısı günümüzde 855 bine ulaştı. Yani yaklaşık 1 milyon olan bir dersliği olan eğitim sisteminden bahsediyoruz. 2000'li yıllarda 500 bin öğretmenin yaklaşık yüzde 40'ı kadın öğretmenlerimizden oluşurken, şu anda 1,2 milyon öğretmenin yaklaşık yüzde 60'ı kadın öğretmenlerimizden oluşuyor. Kadının temsiliyetiyle ilgili öğretmen olarak istihdamı ile ilgili inanılmaz bir artış var. Aynı şekilde kız çocuklarımızın okullaşma oranında da gerçekleşti. 2002'de kız çocuklarının ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 39'du. Bu şu demekti, 2 kız çocuğumuzdan biri liseye erişemiyordu. Bugün bu oran yüzde 90'da. Yükseköğretimdeki kadınlarda, kız çocuklarında yüzde 11'den yüzde 48,5'a geldi. Son 20 yılda eğitimde devasa yatırımların yapılmış olduğu bu dönem kız çocuklarının okullaşma sorununun da kökünden çözüldüğü bir dönemdir. Eğitimdeki bu gelişmelerin gerçekleşebilmesi ancak Cumhurbaşkanımız gibi bir liderle mümkün oluyor."
 
Programa Vali Sinan Güner, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de katıldı. 

 

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum