11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ'NDE SEYRANİ KAMPÜSÜNDE BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yurdumuz genelinde eş zamanlı olarak yapılan fidan dikim ve Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine; KAYÜ Develi Seyrani Kampüsü’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Üniversitesi, Develi Kaymakamlığı, Develi Belediyesi, Seyrani Eğitim Vakfı, Develi Orman İşletme Şefliği ve hayırsever hemşerilerimiz katkı sağladı.

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ'NDE SEYRANİ KAMPÜSÜNDE BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
11 Kasım 2022 - 16:40
Develideki Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine Seyrani Kampüsünde eğitim gören öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okullar ve vatandaşlar da katılarak destek verdiler.
Develi Seyrani Kampüsünde yapılan Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine; Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü  5 bin çam fidanı temin ederken hayırsever hemşerimiz Sami Dedeoğlu da 400 adet  büyük boylu çınar fidanı ile katkı sağladı.
Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin artarak büyüyen etkilerini, daha derinden ve daha yakıcı bir şekilde hissetmeye başladığımız bu günlerde orman varlığımızı korumak ve artırmak, Seyrani Kampüsümüzü ağaçlandırmak için   düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine; Develi Kaymakamı Mehmet Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı İlteriş Altuntaş, KAYÜ  Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gürcan Büyükkömürcü, İlçe Emniyet Müdürü Salif Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, Develi Orman İşletme Şefi Serhat Han Ağar, Müftü Emin Patan, Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı Suat Köylüoğlu, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Hayırsever hemşerilerimizden Sami Dedeoğlu ve hemşerilerimizin katıldığı etkinlikte Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı hemşerimiz Dr. Memduh Büyükkılıç ve şehitlerimiz adına fidanlar dikildi. 
Fidanların toprak ile buluşturulması öncesinde yapılan protokol konuşmalarında Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Biliyoruz ki bugün Seyrani Kampüsünde toprakla buluşturduğumuz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın riyasetinde başlayan ve bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Milli Ağaçlandırma Gününe katkı sağlamak ve  İlçemizde daha yeşil bir Seyrani Kampüs alanı bırakmak amacıyla  göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum