Yeryüzü Doktorları'ndan Libya'ya Acil Yardım

Daniel fırtınasının Libya’yı vurmasının ardından yaşanan sel felaketinde bilanço ağır oldu. Sel felaketinde yaşamını yitiren binlerce kişi ve kayıpların ardından Libya’dan gelen uluslararası yardım çağrısına Yeryüzü Doktorları kayıtsız kalmadı. Temiz suya ve insani ihtiyaçlara erişimin kısıtlı olduğu coğrafyaya dernek, ilk anda ekibini ve temel ihtiyaç malzemelerini sevk ederek destek verdi.

Yeryüzü Doktorları'ndan Libya'ya Acil Yardım
15 Eylül 2023 - 11:44


 

Libya’da 10 Eylül’de yaşanan ve büyük bir yıkıma sebep olan Daniel fırtınasının ardından oluşan sel felaketinde bugüne kadar 10 binden fazla insan hayatını kaybetti, kayıp insan sayısı ise 20 bine yaklaştı. Yeryüzü Doktorları, tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Libya’nın yaptığı uluslararası yardım çağrısına hijyen kiti ve temel ihtiyaç malzemeleriyle destek oldu.

 

Milyonlarca insanı etkileyen sel felaketine karşı Türkiye’den büyük yardım

 

Son 40 yılın en yüksek yağış miktarına ulaşması nedeniyle yükselen su seviyesinin baraj kapaklarını yıkmasıyla; Derne başta olmak üzere Bingazi, Beyda, Merc, Suse gibi önemli şehirleri sular altında kalan Libya’da ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilmiş, kardeş ülkeler ile birlikte uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunulmuştu. Yapılan çağrıya ilk destek veren ülkelerin başında Türkiye ve insani yardım kuruluşları oldu.

 

Dünyada art arda yaşanan doğal afetlerin neden olduğu ihtiyaçlara bilgi ve tecrübesiyle yardım ulaştıran Yeryüzü Doktorları, yaklaşık 2 milyon insanın etkilendiği sel felaketinin yaşandığı bölgeye içerisinde şampuan, kişisel hijyen ürünleri, bebek bezi, bebek maması gibi temel ihtiyaç malzemelerinin olduğu destek paketleri gönderdi. İstanbul’da yer alan dernek merkezinde destek paketlerini hazırlayan ekip, Libya’ya gitmek üzere saatler içinde İzmir’e ulaştı ve AFAD koordinasyonundaki yardım gemisiyle yola çıktı.

 

Yeryüzü Doktorları sağlık için teyakkuzda

 

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Yeryüzü Doktorları, gönderdiği malzeme desteğinin yanında ikinci gönüllü ekibini de teyakkuzda bekletiyor. Geçmişten bugüne her kriz acil durumunda olduğu gibi uzman doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan sağlık ekibini bölgeden gelecek sağlık ihtiyaç talebi doğrultusunda bölgeye intikal ettirecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum