• Reklam
M. Orhan Cebeci

M. Orhan Cebeci

Konuk Kalem

 TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZ

09 Haziran 2023 - 10:51

 TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZ

28 Mayıs’ta sandıktan milletin iradesiyle bir kez daha zaferle çıkarak 13. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın RecepTayyip Erdoğan TBMM’de yeni dönem için yemin etti. Yeminin ardından Anıtkabir ziyaretinde Misak-ı Milli Müzesi’ndeki özel deftere “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeyedevam edeceğiz” ibaresini yazdı.



BAŞKAN ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR:

“Bizleri bir kez daha Cumhurbaşkanlığı makamına layık gören kardeşlerimin hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.Sandığa giden tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Yurtdışındaki gurbetçilerimizi özellikle tebrik etmek istiyorum.Milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Hangi siyasi görüşten olursa olsun 85 Milyonun tamamını bağrımıza basacağız.”

81 VİLAYETİMİZDEKARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ:

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin bir büyük kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.81 vilayetimiz de kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa koyalım. Gelin, küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa barışmanın yollarını arayalım. Gelin hep beraber Türkiye Yüzyıl’ının inşasına omuz verelim. Demokrasimizi darbe ürünü mevcut Anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı Anayasayla güçlendireceğiz.”



YENİ YÜZYILIN KABİNESİ:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Yüzyılı Kabinesi’ni açıklarken şu sözleri söyledi “Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sadece bir seçim yapmamış, gelecek asrının nasıl olacağına da karar vermiştir. Milletimiz iradesiyle birlikte istikal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür, demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre daha aydınlıktır. Şimdiye kadar beraber çalıştığımız, nice sorunu birlikte çözdüğümüz nice badireyi beraber aştığımız  eski  kabine üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Türkiye için eser üretmeye devam edeceğiz. Artık Türkiye Yüzyılı, şahlanış dönemi başlamıştır. Tüm muhalefetin milli iradeyle barışmasını bekliyoruz. Türk demokrasisinin selameti açısından muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini bekliyoruz.Muhalefetin milli iradeyle barışmasını istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hakiki manada hayata geçirmeye kararlıyız.
Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de sergi salonunda dünya liderlerinin katıldığı göreve başlama töreninde konuşmasında: Batı medyası eliyle yapılan küresel algı oyunlarına karşı dünyaya adeta bir demokrasi dersi verdi:

”Aziz milletim, değerli devlet ve hükûmet başkanları, değerli Meclis Başkanları ve devlet başkanı yardımcıları, değerli ülke temsilcileri, yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli dostlarımız, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

Sizleri bu tarihi törenimiz münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ milletin evinde, 15 Temmuz gecesi gazilikle şereflenen bu mekânda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bizimle sevinip, bizimle üzülenlere teşekkür ediyorum. Yanımızda duranları desteğini hiçbir zaman unutmayacağız.

28 Mayıs gecesi Afrika’dan Asya’ya o muhteşem sevgi selini unutmayacağız. Tüm bunlarla birlikte dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini unutmayacağız. Rabbim bizi milletimize, dostlarımıza mahcup etmesin diyorum.

Aziz milletim, değerli dostlar, Türkiye siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini daha alnımızın akıyla geride bıraktı. Türkiye’ye duyulan sevginin hakkını vermeye çalışacağız.  Manda ve himaye girişimlerini Türk milleti sandıkta bir kez daha reddetmiştir.

TEBRİKLER VE 78 ÜLKEDEN KATILIM

Cumhurbaşkanına ilk günden itibaren dünya ülkeleri başkanlarından tebrik yağdı. Tören için Ankara’ya 21 devlet başkanı ve 13 başkanın yanı sıra 78 ülkeden çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri teşkilatları, NATO ve İslamBirliği teşkilatının da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri bu tarihi gündeBaşkan Erdoğan’ı yalnız bırakmadı.

                BAKAN ÖZHASEKİ’NİN MESAJI:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: “Türkiye’nin şahlanış döneminde, “Türkiye Yüzyıl’ında aşkla çalışacağız. Dedi

ÖZETLE: Konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Gün bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Kazanan Türkiye’dir, kazanan demokrasimizdir. Yeni Türkiye Yüzyıl’ını nakış nakışişlemeye devam edeceğiz diye tüm dünyaya mesaj verdi. 

SON SÖZ: Dünya’da tüm mazlumların sığınağı Türkiye’dir.  Yeni Büyük Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun.

Mevla’m bu cennet vatanımıza hizmet eden taş üstüne taş koyan tüminsanlarımızdan razı ve memnun olsun.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum