• Reklam
M. Orhan Cebeci

M. Orhan Cebeci

Konuk Kalem

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz

30 Aralık 2022 - 16:30

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz
Sayın Nazif Yılmaz Konuğumuzdu
Sayın Nazif Yılmaz Bakanımız 24.12.2022 tarihinde İstanbul Develi ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneğimizde “Ayın Konuşmacısı” programımızda Develili bursiyer öğrencilerimizle buluştu. Konferansın konusu: “İstanbul’da Üniversiteli Olmak: Bugünün Birikimleri Yarının Kazanımlarıydı.”



Konferans İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Sunucu Ahmet KEKLİK’in  “Hoş Geldiniz” konuşmasının ardından toplantıya katılan konukları takdim etti.
Daha sonra kürsiye dernek başkanı olarak beni davet etti. Bende bakanımıza zaman ayırıp teşrif ettiği için ve  ülkemize, Kayseri’mize, özellikle Develi’mize yaptığı hizmetlerden dolayı Develi Halkımız adına teşekkürlerimi arz ettim.
Toplantıda 26.Dönem Kayseri milletvekilimiz, dernek onursal başkanımız Sami DEDEOĞLU bir selamlama konuşması yaptı.
Derneğimizin Gençlik Komisyonu Başkanı Esra ARSLANTÜRK konuşmasında bakanımızı ve konuklarımızı selamlayarak “Hoş Geldiniz” dedi. Dernek Yönetim Kurulumuza ve burs veren hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Bakanımızın özgeçmişi Gençlik Komisyonu Başkan Yardımcımız Sinem Fatma ŞAM tarafından okundu. Sunucu KEKLİK bakanımızı konuşmasını yapmak üzere kürsüye arz etti.



Konuşmasında İstanbul’da üniversitede öğrenci olmanın onlar için büyük bir şans olduğuna değinen bakanımız, kültür şehri İstanbul’un nimetlerinden faydalanın. Arkadaşlıklar dostluklar edinin dedi.
Soru ve cevap bölümünde bakanımız sorulara cevap verdi. Yönetim Kurulu üyemiz Turan AKSU ağabey konuşmasında Develi’de çıraklık okuluna yaptırdığı öğrenci yurduna destekleri yurt için verdiği destek için bakanımıza teşekkür etti.
Bakanımıza günün anısına plaketini dernek önceki dönem Başkanımız Mehmet PAPAK ile birlikte takdim ettik.
Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü’ne “Mahmut KARACA” blokunu yaptıran Hayırseverlerimiz Şükrü KULAK ve Sait Erdal METİNER’in “DEVELİ HAYIRSEVERLER ZİRVESİ”ndeki plaketlerini Develi’de onlar adına almıştık. 6 derslik için aldığımız plaketlerini bakanımızla birlikte Onursal Başkanımız Sami DEDEOĞLU verdiler.
Katılımcılarla birlikte günün anısına toplu fotoğrafın ardından yöresel yemek ikramı, yemek duası ve burs dağıtımı yapıldı. Bu dönem iki ayda bir düzenlediğimiz  “ayın konuşmacısı” programımız böylece sona erdi.
Davetimize icabet edip katılımlarından dolayı bakanımız Sayın Nazif YILMAZ’a , dernek üyelerimize, dernek başkanlarımıza ve bu ayın bursunun tamamını ve ikramı karşılayan Ankara CEPA AVM ortaklarından sevgili yeğenim Serpil CELEBCİOĞLU  SÜMER’e    teşekkür ederiz.

Dr.Nazif Yılmaz:
1971 yılında Kayseri-Develi ilçesinde doğdu.1988 yılında Develi İmam Hatip Lisesinden, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaparak  Arapça ve Temel İslam Bilimlerinde ilave eğitimler aldı.
1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini, 2021 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında doktora eğitimini tamamladı.
1993-1995 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bulgaristan-Şumnu İmam Hatip Okuluna (Nüvvab Mektebi) öğretmen ve pansiyon yöneticisi olarak görevlendirildi.
1995-2010 yılları arasında İstanbul'da farklı okullarda öğretmenlik yaptı. 1998-1999 yılları arasında Sivas'ta asker öğretmen olarak görev yaptı. 2009 yılında Millî Eğitim Bakanlığı kitap yazım komisyonunda bulundu. 2009-2010 öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde misafir okutman olarak Arapça dersleri verdi. 2010-2012 yılları arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünde koordinatör öğretmen olarak görev yaptı.
2012-2014 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına bir süre vekâlet etti.
2014 - 2022 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü vazifesini yürüttü. Din öğretimi ve imam hatip okullarıyla ilgili farklı program ve projelerin başlatılmasına öncülük etti.
7 Ocak 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Yılmaz'ın; eğitim ve din eğitimi alanında sivil toplum çalışmaları, komisyon üyelikleri, eğitim koordinatörlükleri, seminer ve konferanslarının yanı sıra yayımlanmış çeşitli kitap, makale ve yazıları bulunmaktadır.
İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum