• Reklam
M. Orhan Cebeci

M. Orhan Cebeci

Konuk Kalem

Develi Hayırseverler Zirvesi

21 Ekim 2022 - 17:30

Kent Otel’de yapılan “Develi Hayırseverler Zirvesi” ile ilgili Yönetim Kurulu Üyemiz değerli Prof. Dr. Cavit Avcı Hoca’mın kaleme aldığı güzel yazısını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Değerli Dostlar, 

Develi ve Yöresi Kültür Yaşatma Derneğimizin genişletilmiş Geleneksel İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı, cumartesi akşam Laleli Kent Otel’de gerçekleştirildi. Katılım beklenildiği üzere kalabalıktı.

Geçen sene olduğu gibi, bu sefer de ev sahipliği yapan Fahri Mor, Fahrettin MOR ailesine teşekkürler konuşmacılar tarafından dile getirildi.

Toplantı, ağırlığı iş insanı hemşerilerimiz ve diğer davetlilerin kendilerini tanıtmaları ile başladı. Bu arada, Develimize bir ay önce atanmış olan Develi Kaymakamımız Sayın Mehmet Tunç Bey ve Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin Bey’i ilk kez tanıdık ve konuşmalarını dinledik.

Kampüsteki İslami Bilimler Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’nin detaylı konuşmasından, Develi Kampüsü’nün güncel durumu, güçlüklerini ve beklentilerini dinledik.

Sevgili Suat Köylüoğlu aynı konuyu kendi perspektifinden bizlere anlattı. Keza, Önceki Başkanlar Mehmet Paksoy ve Sami Dedeoğlu da konuyu başlangıcından bugüne özetlediler.

Cumhurbaşkanı eski baş danışmanlarından Sevgili Bahattin Cebeci de Seyrani Kampüsü’nün ilk kuruluşundan anekdotlar paylaştı.

Yerel yönetimde çok deneyimli Develi Belediye Başkanı Sevgili Mehmet Cabbar, Develi’deki yapılanları, projeleri, her zamanki gibi; çok net, abartısız ama tüm detayları ile anlattı.
Birçok konuların da söz edildiği konuşmalarda öne çıkan ve aciliyeti olan ana konu:
Develi Seyrani Kampüsü’ne çok değer katacak olan ; “TARIM ve HAYVANCILIK MESLEK YÜKSEKOKULU “ kurulması idi.

Epeydir bekletilen bu çok önemli talebin, YÖK başkanı ve rektörlük tarafından evvelki gün kabul edildiği müjdesi verildi.

Ancak bu sevindirici haberin bir şartı vardı:

Kampüste 500 kişilik bir erkek talebe yurdu yapılma taahhüdüydü. Bu çok gerekli olan barınma ihtiyacının protokolü imzalandığı andan itibaren start alacaktı.

Üç saatlik bu yemekli toplantının esas amacının bu olduğu anlaşıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı hemşerimiz Sayın Nazif Yılmaz, konumu ve deneyimlerine dayanarak çok açık, somut ve yapıcı, yol gösterici konuşması ile konuyu bağladı:
Vakit kaybetmeden, yardımsever hemşerilerimizin bu konu için özel bir toplantı yaparak istişare ile bir proje hazırlatıp YÖK ile bir protokol imzalayarak bu önemli projeyi başlatmak…

Sevgili Suat’ın Nevzat Çulhaoğlu’na takılması ve herkesin olumlu alkışları ile bu verimli toplantı yemek duası ile sona erdi. Bu anlamlı buluşmanın anısına toplu aile fotoğrafı çektirildi. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.

Benim şahsi düşüncem:

Söz edilen “ TARIM ve HAYVANCILIK MESLEK OKULU“ Develimiz ve hepimizin hayali…
Müstakbel Seyrani Üniversitesi için çok çok önemli olacağıdır. Umarım ve tüm kalbimle dilerim ki, Develimiz ve ülkemizin büyük ve ivedi ihtiyacı ARA ELEMAN yetiştirecek olan bu eğitim kurumu yine değerli hayırsever hemşerilerimizin özverili bağışları ile bir an önce Seyrani Kampüsü’nde yerini alacaktır.

Sevgilerim ve iyi Dileklerimle

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum