• Reklam

YALAN BİLGİ YUVASI: TİKTOK!

Son zamanlarda tüm dünyadakullanımıartan Tiktok uygulaması yalan yanlış bilgi aktarımından dolayı insanların gerçekliğe ulaşmasını oldukça zorlaştırıyor.

YALAN BİLGİ YUVASI: TİKTOK!
07 Ağustos 2022 - 15:45
Gerçekliğin önüne geçen ve algıları değiştiren Tiktok uygulaması, bağımlılık yaptığı gibi gerçek bilgi aktarımından da insanları yoksun kılıyor. İnsanlar bu gerçek dışı bilgileri edinmekle kalmayıp kendi çevrelerinde de bu bilgileri kullanıyor. Bu yüzden asparagas bilgiler insandan insana yayılmış oluyor. 
İçinde çeşitliiçerikli birçok video barındıran bu mecrada, insanlardan gelen etkileşimle popülaritesini arttırmak için din sömürüsü yapan hesaplar da bulunuyor. Bu durum insanların din hakkında yanlış yollara sürüklenmesine neden oluyor. Sosyal medyaya çeşitli yaptırımlar gelmesi bile bu duruma engel olamıyor. 
Uygulamadaki kullanıcılar tarafından atılan iddialar kendilerine birçok haber sitesinde yer buluyor.Bu yüzden bu iddialar bütün sosyal medya kullanıcılarına bir şekilde ulaşmış oluyor. Durdurulamadığı gibi engel olunmadığı da üzücü bir şekilde görülüyor. 
Tiktok özellikle yeni kuşak gençlerin ilgisini oldukça çekiyor. Çocukların erken yaşta sanalortama giriş yapması uzmanlar tarafından oldukça tehlikeli bulunuyor. Çocukların mental sağlıkları için ailelere çok iş düştüğünü vurguluyorlar. 
Gençler yeni akımlara katılmakla kalmayıp birbirinden farklı akımlar başlatıyor. Bu durum uygulamayı onların gözünde eğlenceli kılan şey olarak görülüyor. Tüm dünya ile etkileşimlerini oluşturmak ve bunu arttırmak için kendilerini Tiktok’da buluyorlar. Bu yönden iyi bir yer olarak görülse de tehlikeli yanları da gözden kaçmıyor. 
İnsanlar günlerinin büyük bir kısmını internette geçirdiğinden sanal dünyaya kendilerini durdurulmaksızın kaptırıyor. Hem gerçek hayattan geri kalıyorlar hem de gerçeklikten. Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin dünya genelinde uygulamayı en çok kullanan ülkeler arasında yer aldığı görülüyor.

Haber: Serdar İvdil
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum