YAHYALI BELEDİYE BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK SECCADE TARTIŞMALARINA CEVAP VERDİ: BURADAN KİMSEYE EKMEK ÇIKMAZ!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk son günlerde kamuoyunu meşgul eden seccade tartışmalarına cevap verdi. Başkan Esat Öztürk, “Oradan onlara yağ çıkmaz. Elhamdülillah Müslüman biriyim, .en inançlı biriyim. Seccadenin imanın İslâmın, kutsalın ne anlama geldiğini elhamdülillah bilen biriyim.  Burada asla dine saygısızlık olmaz olamaz benim tabiatıma inancıma aykırıdır.”  Dedi.

YAHYALI BELEDİYE BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK SECCADE TARTIŞMALARINA CEVAP VERDİ: BURADAN KİMSEYE EKMEK ÇIKMAZ!
08 Nisan 2023 - 17:58 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 10:54
BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK SECCADE TARTIŞMALARINA 
CANLI YAYINDA CEVAP VERDİ: BURADAN KİMSEYE EKMEK ÇIKMAZ !


Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk son günlerde kamuoyunu meşgul eden seccade tartışmalarına cevap verdi. Başkan Esat Öztürk, “Oradan onlara yağ çıkmaz. Elhamdülillah Müslüman biriyim, .en inançlı biriyim. Seccadenin imanın İslamın, kutsalın ne anlama geldiğini elhamdülillah bilen biriyim.  Burada asla dine saygısızlık olmaz olamaz benim tabiatıma inancıma aykırıdır.”  Dedi.
 
Yahyalı Belediye  Başkanı Esat  Öztürk 2017 yılında Yahyalı’da kadınların halı dokuduğu merkezi ilçe kaymakamı ile birlikte ziyaretleri sırasında  yere serili seccadeye ayakkabısı ile bastığı fotoğraf, özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir ziyarette seccadeye ayakkabısı ile bastığı fotoğrafın ortaya çıkmasısının ardından bazı odaklar tarafından algı yaratmak maksadı ile geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme taşınmış ve tartışma konusu olmuştu.    



Başkan Öztürk:  Canlı yayında konuya ilişkin soruya açıklık getirdi

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, dün akşam Tv Kayseri’de haber Müdürü Murat Metiner’in sunduğu 'Sözün Özü' Programına konuk oldu ve bu konuya ilişkin yöneltilen soruya açıklık getirdi. Başkan Öztürk seccade tartışmaları ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Seccade tartışması İnsanlar adeta cımbızla alıp algı yapmaya çalışıyorlar. Biz müslümanız Ben 14 yıl diyanet teşkilatında din görevlisi olarak çalıştım çocukluğumdan bu yana namaz kılarım.  Elhamdülillah Müslümanız.  

Çok iyi hatırlıyorum Tahir Büyükkülükçü üstadımız vardı. Derdi ki; "Bir imamın sarığına sarıkcık dersiniz dinden çıkarsınız. Müslüman bir insan secdadeye seccadecik derse imanımız zedelenir böyle hassasiyeti olan insanlarız buna inanırım.

Seccadeye küçük görüp ayak basacak biri asla değilim. Burası atelye her ay 20 tane seccade dokunan bir yer. Orada  hanım kardeşlerimiz halı seccade dokuyor. Orayı ziyaret ettik. Bizim orada Yahyalı Halıları ile ilgili bir kültür vardır; Halılar yeni dokunduktan sonra  biraz kaldırıma atarlar üzerinden insanlar geçsin biraz çiğnensin diye. Bu uygulama Yahyalı'da yıllardır yapılır halende devam eder. Daha sonra da bu halılar yıkanır temizlenir ve satışa sunulur.

Bizim orada adet ve geleneklerimiz var. Hanım kardeşlerimiz halıyı dokuyum yere sererler ve hediye beklerler. Seccadede gündemde olduğu için bu konuyu gündeme getirdiler. Bu görseli haberi biz kendi belediyemizin sitesinde paylaşmıştık.   Ama daha sonra tekrar kaldırdık. Ordan onlara yağ çıkmaz. Ben inançlı biriyim. Seccadenin imanın islamın, kutsalın ne anlama geldiğini elhamdülillah bilen biriyim.  Burada asla dine saygısızlık olmaz olamaz benim tabiatıma inancıma aykırıdır.”  

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum