ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KORKMAZ ÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANILIYOR!

12 Nisan 1980'de hain bir pusuda öldürülen Ülkücü Şehit Mehmet Korkmaz ölümünün yıldönümünde rahmetle anılıyor.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KORKMAZ ÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANILIYOR!
11 Nisan 2022 - 20:10 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 13:37
Ülkücü Şehit Mehmet Korkmaz ölümünün yıldönümünde rahmetle anılıyor. 12 Nisan 1980'de hain bir pusuda şehit edilen, Korkmazlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP önceki dönem GİK üyesi Ali Korkmaz ve MHP 25. Dönem Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz'ın ağabeyi  Ülkücü Şehit Mehmet Korkmaz  Öülümünün yıldönümünde saygı ve rahmetle anılıyor.



ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KORKMAZ KİMDİR?

Ailenin en büyük çocuğu idi..

Ülkücü Şehidimiz Mehmet Korkmaz Kayseri’nin Süleymanlı Köyü’nde 1963 yılında doğdu. Ailenin en büyük çocuğu idi. İlkokulu köyünde bitirdi. Fakat ilkokul son sınıfta iken babası Salih Korkmaz, hakkın  rahmetine kavuşuyor.

Anne 9 çocuk ile kalıyor..

Annesi Asiye anamız dokuz çocukla kalıyor. (Süleyman, Ali, Mustafa, Murat,Fatma, Meliha, Yeter, Döndü) Mali durumları çok zayıf olduğu için evin geçim derdi en büyükleri şehidimiz Mehmet yüklenmek mecburiyetinde kalıyor. İşte böyle maddi ve manevi güçlüklerle genç yaşında karşı karşıya kalır.

Dedesinin yanına Kayseri'ye gelir

Bir taraftan da tahsil hayatını devam ettirmek isterken Kayseri’de oturan dedesi yanına çağırır. Dedesinin mali durumu çok iyi olduğu için şehidimiz Mehmet’in ortaokul, lise hayatından sonrada yüksek tahsil yaptırma düşüncesinde kendisine sonsuz ilgi ve desteklerini hiç esirgemez

Ülkügücü camia ile ortaokulda tanışır..

Kayseri’de ortaokula başlamasıyla çevresinde tanıdığı bir arkadaş çevresi olmadığı için okulda kendisine yakın ilgi gösteren ülkücü gençlerle tanışır. Bu tanışma arkadaşlık ve daha sonra bir davanın içine girmesine vasıta olur. Çünkü şehit  Mehmet Korkmaz,  ailesi köyünde, milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısına sahiptir.

Ülkücü camia içinde kısa sürede sevilen bir şahsiyet oldu..

Böyle olunca ülkücü hareketin içinde çok sevilen sayılan seçkin bir şahsiyet olmasına sebep olur. Şehidimiz soyadının mana ve özelliklerine sahip gözünü daldan-budaktan sakınmayan imanlı cesaretli Alperen’dir. Bu özelliği Dinimizin Vatanımızın düşmanı hain bölücülerin gözünden kaçmaz. Tehdit takipler sürgünler yakasını bırakmaz.

Okul döneminde bir kurt köpeği aldı..

Kayseri’de okuldan okula sürgün ediliyor. Bu da yetmiyormuş gibi Elazığ ‘a sürgün ve tekrar Kayseri’ye gönderiyorlar. Bir sindirme yıpratma yok etme savaşı ile karşı karşıya; Okul hayatına devam ederken; kendi parasıyla satın aldığı bir kurt köpeği vardı. Zaman zaman bununla oynar gezintiye çıkar ve dinlenirdi.

12 Nisan 1980 günü yaşadığı mahallenin basılacağı haberini alır..

Günlerden 12 Nisan 1980 günü hain bölücüler  tarafından oturduğu mahallenin (Garibçorak) basılacağını duyar. Bunu teşkilatımızda Ağbi bilinen etkili yetkili kişiye bildirmek için gider konuşmadan sonra davamızda büyüğüm Ağbim dediği kişi; “Sen
git biz hemen geliyoruz” der.

Kurulan pusudan haberi yoktur.. 

Fakat kendisine kurulan pusudan haberi yok bölücülerin kurşunlarına hedef olur. Evine yaklaşırken orada şehadet şerbetini içip genç yaşında Cenab-ı Hakka yürür. Olay yerine kurt köpeği yetişir ve şehidimizin elini yüzünü yalayarak başında bekler.

Hemen geliyoruz dediği ağabeyi malesef gelmez..!

Daha sonra gelen arkadaşları tarafından yapılan Cenaze merasiminden sonra Ebedi aleme yolcu edilir. Şehidiin kurt köpeği Kuran-ı Kerim’de Cenab-ı Hak Ashab-ı Kehf’in köpeği gibi ona sadık ve vefalı kılar. Yanında kalmasını lütfederken davada Ağbi dediği; kişi hemen geliyoruz dediği halde ortada görünmez.

Ülke için can verdiler..

Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler. Onlar Örnek Alacagımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.

Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz.

Ülkücü Şehit Mehmet Korkmaz'ın kardeşi Ali Korkmaz sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bu Vatan, Bu Toprak, Bu Ezan, Bu Bayrak, Bu Kutlu Davamız, Allah ve Kelamı üzerine; Can veren, Kan veren binlerce yiğit Ülküdaşlarımızdan, Ülkücü Şehidimiz Mehmet KORKMAZ ağabeyimizin Şehadet şerbeti içtiği gün olan 12.04.1980 tarihinin 42. Sene-i devriyesinde bütün aziz şehitlerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
RUHUNUZ ŞAD, MEKANLARINIZ CENNET OLSUN İNŞALLAHH" 

   
MHP 25. Dönem Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda şehit Mehmet Korkmaz'ın kardeşi olan Süleyman Korkmaz'da soslay medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Zor zamanların zor yürekleriydi onlar. Ülkücü olmanın bedelinin ölüm olduğu bir çağda, çağları kıskandıranlardı. Herkes kendi derdindeyken ülkelerinin kaygısını taşıyorlardı ruhlarında. Ülküleri vardı, cihanı kuşatan! Genç iken ölüme gülümsediler ve "iyi atlara binip gittiler..." Yiğit Ülküdaşımız MEHMET KORKMAZ ağabeyimizin şehadet şerbetine nail olmasının 42.sene-i devriyesi. 12 Nisan 1980 Şehidimiz ve ülküdaşımızı rahmet,minnet,özlem ve şerefle yâd ediyorum. Rabbim Vatanı,Milleti ve Ülküsü Uğruna Can Veren Tüm Şehitlerimizin Mekanlarını Cennet,Ruhlarını Şâd Eylesin..."


Ülkücü iş insanı Behsat Kürşat Önder'de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Ülkücü genç işadamlarından Behsat Kürşüt Önder de Ülkücü Şehit Mehmet Korkmaz'ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir paylaşım yaptı.

Behsat  Önder Kürşat paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ruhun şad Makamın Uçmağ olsun ağabey…" 




Bizlerde merhum şehid Mehmet Korkmaz'a Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağılı diliyoruz. Mekanı cennet olsun inşallah.

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum