SunReliance Enerji ve Devas Asansör Kurumsallaşma yolunda "EFQM Modelini" tercih etti

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; kurumsallaşmak için EFQM Modelinin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi (UKH), şirketlerde yaygınlaşmaya devam ediyor.

SunReliance Enerji ve Devas Asansör Kurumsallaşma yolunda "EFQM Modelini" tercih etti
23 Ekim 2023 - 11:28
 Bu kapsamda Kayseri Mimarsinan OSB’de faaliyetlerini devam ettiren SunReliance Enerji ve Devas Asansör, hem KalDer’e üye oldu, hem de UKH’ye katıldı. İmza töreni KalDer Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kalite Yolculuğu konulu 9. Erciyes Mükemmellik Zirvesi esnasında gerçekleşti. UKH’nin kurum ve kuruluşların kurumsallaşma yolculuğu için bir rehber niteliğinde olması sebebi ile SunReliance Enerji ve Devas Asansör aldığı bu karar ile ‘kalite’ çalışmalarında örnek kurumlardan olmak için çalışmalarını başlattı.

 

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), kurumlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda KalDer Kayseri’nin en yeni üyeleri SunReliance Enerji ve Devas Asansör, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak kalite yolculuğunda olma kararlılığını gösterdi.

 

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu’nda 9. Erciyes Mükemmellik Zirrvesi katılımcıları huzurunda gerçekleştirilen “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi”  imza törenine; KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, SunReliance Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karasakal ve Devas Asansör Genel Müdürü Mustafa Devebaşı katıldı.

 

 

UKH ile mükemmellik yolcuğunun ilk adımları belirleniyor!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

 

KalDer hakkında

1990 yılında, sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmak hedefiyle kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan KalDer, Kayseri, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kurduğu şubeler ile kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük etmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. 1998 yılında Ulusal Kalite Hareketi’ni (UKH) başlatan KalDer, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) ulusal işbirliği ortağıdır. 2006 yılında Amerika Kalite Derneği (ASQ) ile iş birliği başlatan aynı zamanda Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesi olan KalDer’in ana faaliyetleri arasında Ulusal Kalite Hareketi, Dış/ Öz Değerlendirme (mevcut durum değerlendirmesi), EFQM Modeli Eğitimleri, Kalite ve Yönetim Alanındaki Eğitimler, Kurumsal ve Operasyonel Gelişim Eğitimleri, Sürdürülebilirlik Eğitimleri, Türkiye Mükemmellik Ödülleri, Kalite Kongresi ve Sempozyumlar, Kıyaslama Çalışmaları ve Kurumsallaşma Ölçümü, Çevik Yönetim Programı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmaları yer alıyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum