• Reklam

Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir Etapları Koşuldu

2 Eylül’de Samsun’dan start alan TransAnatolia’da 3 gün geride kaldı. 17 il sınırından geçen, 13 ülkeden 122 yarışmacının katıldığı yarışın üçüncü gününde Sivas’tan start alan yarışmacılar, günü Nevşehir Göreme’de tamamladı.

Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir Etapları Koşuldu
06 Eylül 2023 - 12:26
Samsun, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir Etapları Koşuldu
TransAnatolia’nın 3.Gününde 7 il geride kaldı
2 Eylül’de Samsun’dan start alan TransAnatolia’da 3 gün geride kaldı. 17 il sınırından geçen, 13 ülkeden 122 yarışmacının katıldığı yarışın üçüncü gününde Sivas’tan start alan yarışmacılar, günü Nevşehir Göreme’de tamamladı. Yarışta bugüne kadar Strabon, Tokat, Kösedağ, Çayıralan, Felahiye etaplarında toplam 1005 km geride kaldı. Yarışta toplam 2.350 km koşulacak.
5 Eylül Salı sabahı Sivas’tan start alan yarışmacılar, Çayıralan ve Felahiye özel etaplarında toplam 359 km’lik bir parkur ile günü Nevşehir Göreme’deki kamp alanında tamamladı.
Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde; yarışın ikinci gününe göre sıralamalar değişti. Yamaha takımından Moldova’lı sporcu Pol Tarres 9 saat 2 dakika 9 saniye ile birinci, Yamaha takımından İtalyan Alessandro Botturi ise 9 saat 9 dakika 44 saniye ile ikinci, Aprilla takımından İtalyan sporcu Jacopo Cerutti 9 saat 14 dakika 18 saniye ile üçüncü sırada yer aldı.
Otomobil kategorisinde; SSV sınıfında İran’lı Hamed Salimi Mavi & Kiarash Zare Rafie ikilisi 12 saat 35 dakika ile birinci, Türkiye’den Eren Alver & Kerem Deveci ikilisi 17 saat 8 dakika ile ikinci, İran’lı Ghasem Mohammmadzadeh & Mahmoodreza Ebedian 42 saat 20 dakika ile üçüncülüğü aldı. Otomobil sınıfında ise Suzuki Grand Vitara ile yarışan Murat Kamil Altun & Tuvana Sayar çifti 10 saat 53 dakika ile birinciliklerini korurken, Suzuki Vitara ile yarışan Mitat Diker & Erdal Oral ikilisi 11 saat 26 dakika ikinciliğe yerleşti. Yarışın 3.gününde Toyota Hilux ile yarışan Bekir Kuvvet Erim & Medeni Soysal ikilisi 12 saat 00 dakika ile üçüncü oldu. Kamyon sınıfında ise; Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti & Andrea Mazzoleni ikilisi 14 saat 56 dakika ile liderliği korurken, Tatra 815 T ile yarışan İngiliz Holly Wicklow & Dan Scaar& Joe Peake ekibi 19 saat 15 dakika ile ikinci oldu.
TransAnatolia’ya ilk kez katılanlar arasında günün en iyi derecesini yapan yarışmacıya verilen Castrol POWER1 en iyi Rookie özel ödülünü; yarışın üçüncü gününde isim değişmedi, Fransız Clement Artaud 3 saat 53 dakika ile ödülün sahibi oldu.
Yarışın 4.gününde Göreme’deki kamp alanından start alacak yarışmacılar, Belisırma ve Tuz Gölü özel etaplarıyla birlikte toplam 411 km yol kat edecek ve günü Haymana’daki kamp alanında noktalayacaklar.
Dünyanın en büyük ve zorlu rally raid yarışlarından TransAnatolia; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı izni, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle düzenleniyor. 13. yılında yarışın ana sponsorları arasında Korlas Triumph ve Castrol markaları yer alırken; Spor Toto, General Tire, İzeltaş, Fikirmedya, Jules Verne ve Fransa’dan Euro 4x4 Parts, Galata Taşımacılık ve İstanbul Portföy da yarışın diğer destek markaları arasında. Yarışa ulaşım desteğini ise FIAT ve Jeep veriyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum