SAADET PARTİSİ'DEN AHİLİK HAFTASI AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Ahilik haftası nedeniyle açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, " Muhteremarkadaşlar,değerlibasınmensupları,ekranlarıbaşındabizleritakipeden kıymetlivatandaşlarımız;basıntoplantımızagösterdiğinizilgivealakaiçinteşekkür ediyor; sizleri muhabbetle selamlıyorum. denildi.

SAADET PARTİSİ'DEN AHİLİK HAFTASI AÇIKLAMASI
27 Eylül 2022 - 07:51
Kadın Kolları tarafından parti il teşkilatında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Bugün…Eylül...Yılınilk8ayınısıkıntılarıyla,mutluluklarıylageridebıraktık.Başkabir deyişleyazıbitirdik;güzeulaştık.Kışadoğruyolalıyoruz.Milletimiziçinsağlık, selametvemutluluklardiliyoruz.SaadetPartimizinEylülahilikveesnaflık gündemiylebirarayagelmişbulunuyoruz.

Muhteremarkadaşlarım;2023yılınaveseçimleredoğruhızlayaklaşıyoruz.Ekonomik gelişmeler,insanımızıncanınıveyaşantısınıhergeçengündahaçokyakmayave acıtmaya devam ediyor. Bilindiğigibiiktidar,biryılöncekiOVPde2022yılıTÜFE’sini%9,8olaraktahmin etmişti. Biryılsonra,aynıimzaileyayımlananOVPde2022TÜFEtahminiise6,63katyani %600’übulanbirsapmagöstererek%65olarakgerçekleşmiştir. Bir kat değil, iki kat değil, tam 6,6katlıkbirsapmailebuartış;gerçekteişbilmezliğin, öngörüsüzlüğün ve miyobik bakış açısının en açık göstergesidir! 2021Eylülayındayayımlananbiröncekiprogramdadolarkuru; -2022yılıiçin:9,27Lira, -2023yılıiçin:9,77Lira -2024yılıiçinise10,27olarak öngörülmüştü. Yeni programda ise: -2022yılıiçin:16,62,lira(Şuanda18,23lira) -2023yılıiçin:21,52lirave -2024yılıiçinse;24,62liraolarakyenidenbelirlendi.

BiryılaraylahazırlananikiOVPdekibubüyüksapma,aslındaülkeninnekadarkötü yönetildiğini,belirsizliğin ne kadararttığını,yatırım yapmanın,ekonomikaçıdan geleceğe güvenle bakmanın ne kadar belirsizleştiğinine kadar güçleştiğini göstermesibakımındanilginçolsagerek.

OrtaVadeliProgramdaaçıkladıklarıhedeflerinhiçbirinitutturamayanAKP’liErdoğan iktidarı,şimdibumilletten5yıldahayetkiistemeningayretiiçindedir. “Enflasyon üç ay sonra düşecek”“6 ay sonra düşecek”diyerek süreklitarih güncellemektenyorulmayanbiriktidar… Bundanbirkaçyılönce,2023yılındaülkemizdekişibaşınadüşenmilligelir25bin dolarolacakdiyenler,bugün9bin500dolarlaövünürhalegeldiler!12bindolardan9 bin500dolaradüşürdüktensonra.

Sermayeninpayıileçalışanlaradüşenpayınyıllariçindekifarkınabaktığımızda,adeta bir"timsahınçenesi"gibigiderekaçıldığını,emeğinhakkınıniktidareliylesermaye tarafındanyutulduğunugörüyoruz.

Dargelirlilerveortasınıf,gelirdağılımındakibuzalimtimsahdişlerininarasındaun ufakolurken,iktidarisemaalesef"timsahgözyaşları"dökmektedir!

“Beraberyürüdükbizbuyollarda”şeklindeşarkılarterennümedilirken;meğerberaber yürüdüğükesimlerifadesiylefaizlobilerini,sermayesahipleriniveiktidarelitlerinikast ediyormuş. Buolumsuztablodanenfazlaetkilenengruplarınbaşındaesnaflarımızgelmektedir. Ekonomininvetoplumunbelkemiğiolanesnafborçlarınıödeyemezkendöviz korununsüreklideğişkenlikgöstermesiesnafıiçindençıkılmazbirdurumaitmektedir. Okullarınaçılmasıylaesnaftahareketlilikbeklenirkenenflasyonlabirliktealım gücününhergeçengündüşmesigereklihareketliliğingelmeyeceğiningöstergesidir. Ortasınıfolaraktanımladığımızesnafvesanatkârlarımızdanyoksulgrubunadâhil olansayısıhızlıcaartmaktadır. Bugün…

günübugünAhilikhaftasınıidrakediyoruz.Ahilikkelimesi,kardeşlik anlamınagelmektedir.Ahilik,yaşamileçalışmaarasındakidengesizliklerigidererek ticarihayattakardeşliğeerişilmesinekatkısunar,dayanışmaveyardımlaşmayı geliştirir.GünümüzünesnafveKOBİ'lerimizebuaçıdanışıktutanAhilik,maddive manevikazançbütünlüğünüsağlamayıhedefler.

SosyaldevletinteminatıolanAhilik,ahlaklıkazançiçinkurulmuşbirdüzeninadıdır.13. yüzyıldaAnadolu’datemelleriatılanveyüzyıllarboyuncavarlığınıkoruyanAhilik teşkilatı,toplumumuzunsosyal,ekonomik,kültürelvemeslekihayatının düzenlenmesinde,sosyaladaletingerçekleşmesindeveahlakideğerlerin yerleşmesindeönemliroloynamıştır.

Doğruluğu,dürüstlüğü,meslekahlâkınasaygıyı,cömertvegüleryüzlüolmayıesas alan;eğitime,alınterine,üretimdeverimliliğevekaliteyebüyükönemveren;haksızlığa, yolsuzluğa,cahilliğekarşıçıkanAhiliğinilkeleri,günümüzünihtiyacıolanvazgeçilmez doğrulardır.BuilkelerinhayatageçmesinisağlayacakolanHÜKÜMETTİR. Ülkemizdeenönemlisorunlardanbirisidemesleğiniyapamayanokumuşişsiz gençlerledoluolmasıdır.Bununsebebigençlerimizinkabiliyetsizliklerindenolamadığı herkesinmalumudur.Herkesemalumolanhaladahahükümetemalumolmamış olmalıkiolumsuzherdurumdakendinisuçlamasıgerekirkenmeslekerbaplarını ülkedenkovmayımillisermayemizinbaşkaülkelergitmesineçanaktutmaktadır. Gençlerimizindesteklenmeliveönleriaçılmalıdırkibeşerisermayemizolan gençlerimizvatanlarındakalabilsinler.Önlerininaçılmasınınyoluüretimedayalıkendi milliveyerlikaynaklarımızınkullanıldığıülkesathınayayılmışsanayileşmedir. BizimpolitikamızdagirişimcilikekosistemiönceliğimizolacakveEkonomininve toplumunbelkemiğiolanesnaflarımızıgerçekanlamdadesteklenecektir.Bunoktada yalnızcayerelyadabölgeseldeğilülkegenelindegirişimciliğietkileyensosyalve ekonomikçevrenindüzenlibirşekildeaktifleşmesiiçinprojelergerçekleştirmeye odaklıçalışmalaryürüteceğiz.Aynızamandabilgivetecrübeninyeninesillere aktarımını,teknolojivefinansmandesteğiylebirleştirmek,kaybolmayayüztutmuşve gelecektekaybolmasımuhtemelmesleklerinkorunmasısağlanacaktır.Ayrıcagünün şartlarıdikkatealınarakesnafınteknolojiylebütünleşmesisağlanarakülkeiçindeve uluslararasıpiyasadahakveyetkisahibiolmasınınyoluaçılacaktır. Geçenlerdepazardaalışverişyapanbirvatandaşımızçocuğunasütalamadığınıifade ediyor.Birçocuğuniçmesigereken1litresütünfiyatı16TLolmuş.Gündebirbardak içseayda240TL.İkiçocuğuolsa480TL.Vatandaş,“hadietyemeğigeçtimsebzeyi sayılıalıyoruzgünükurtarmaderdindeyiz”diyeifadeediyor.Çocuklarıneleştirdiğitek hükümetolmaözelliğiAkPartininenbüyükayıbıdır. Saadetleselameteereceğiz… Annebabalarçocuklarıiçinçocuklarisegelecekleriiçinendişelibirşekildebüyüyor. Ancakbizsözveriyoruzkisaadetileselameteereceğiz.Karagünlerbitecekçiftçi üretecekesnafsatacakvatandaşgülecek,

Şimdide;"Eğerkendisigidersedevletintehlikeyedüşeceğini,ülkeninhuzursuzluğa veistikrarsızlığasürükleneceğini,deyimyerindeysemilletinkendisinimumla arayacağını"söylüyor.

Amahiçmerakedilmesin;sadece1yıldaenflasyonupatlatan,reelfaizleriuçuran, milletikarıntokluğunaçalışmayamecburedenbukadarişbilmezbiryönetimikimse mumlaaramaz,bundanda,baştakendileriolmaküzerekimseninşüphesiolmasın. Milletimizinşusıralardaaradığıtekbirşeyvar;birparçahuzur!Çolukçocuğuyla evinde,rızkınıkazanmakiçinalınteridöktüğüişyerinde,tarlasında,çiftinde çubuğundabirparçacıkhuzurvegüven.Huzurun,güveninveumudunadresiise bizleriz. Hiçkimseninşüphesiolmasın;iktidarımızdönemindeçokkısabirsüredemilletimiz kazanç,düzenvegüvenbulacaktır.

StokçulukfiyatlarıgelişigüzelyükseltmeklesuçlananesnafımızvebütünTC vatandaşlarıhepbirliktediyoruzkiYaptıklarınız,ülkemizinproblemleriniçözmüyor, aksinedahadaderinleştiriyor.Sizise,sizeitirazedenherkesiyaftalamayıtercih ediyorsunuz.Veyinediyoruzki;

Budevlet,buülkesadecebirgrupmuhterisindeğil,hepimizindir!Buülke,budevlet; 85milyoninsanımızındır! Buduyguvedüşüncelerle;AhiEvran-ıVeli'yirahmetveminnetleanıyor,AhilikHaftası dolayısıyla esnafvesanatkârlarımızasevgi, selâmveeniyidileklerimiiletiyorum. Ülkemizdeinsancayaşamıhepbirliktekurmakdileğiylebütünmilletimizisevgi, saygıvemuhabbetleselamlıyorum

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum