MESUDİYE BELEDİYESİ'NDEN 365 MİLYON TL'LİK DEV PROJE

Ordu’lu Besiciler, Karadeniz’in Örnek Projesi Olma Yolunda Mesudiye Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde Kümeleniyor. Başkan Gül mega projeyi AYAKLIGASTE.COM'a anlattı.

MESUDİYE BELEDİYESİ'NDEN 365 MİLYON TL'LİK DEV PROJE
27 Temmuz 2022 - 21:31 - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 - 21:53
Mesudiye'nin çalışkan Başkanı İsa Gül, ilçeye 365 milyon TL'lik dev bir Tarımsal OSB projesi kazandırıyor. Başkan İsa Gül, Mega projelerle ilgili AYAKLIGASTE.COM Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Duran'a önemli açıklamalarda bulundu. 

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Mesudiye ilçesinin, Ordu ilinin tarım ve hayvancılık merkezi olmasına yönelik olarak geliştirilen projelerden olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projesi, Tarım Bakanlığı tarafından onaylanarak yeni bir başarı hikâyesi yazma yolunda ilk adım atıldı."  dedi. 

1.250 dekar alanda kurulması planlanmaktadır. 

Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mesudiye Belediye Başkanlığı, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Ticaret Borsası'nın kurucu ortak olarak yer alacağı Ordu Mesudiye Besi TDİOSB'nin, Ordu iline 100 km mesafede, Sivas ve Tokat illerine sınırı olan, yeni açılan Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolu üzerinde bulunan Mesudiye ilçesinde ve 1.250 dekar alanda kurulması planlanmaktadır.

Toplam 15.000 bin baş kapasiteli olarak planlanıyor

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, toplam 15.000 bin baş kapasiteli olarak planlanan Mesudiye Besi TDİOSB'de, 100 adet besi işletmesi ile birlikte tarım-sanayi entegrasyonuna yönelik olarak et entegre tesisleri, yem fabrikası ve soğuk hava deposu kurulması planlandığını söyledi. Gül, "işletmelerde üretilen ürünlerin sanayi bölümündeki tesislerde işlenerek katma değerli ürünlere dönüştürülmesi,  oluşacak hayvan gübresi ve diğer atıkların TDİOSB alanında kurulacak biyogaz tesisinde işlenerek elektrik enerjisi ve organik gübre üretilmek suretiyle ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir." dedi.



Ordu ve Karadeniz bölgesinin en büyük hayvancılık projesi

Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam, ihracat hedeflerine katkı sağlamak üzere ve sıfır atık yaklaşımı ile planlanan ve ilk adımları atılan Mesudiye Besi TDİOSB Projesi, Ordu ilinin ve Karadeniz Bölgesi'nin mega projesi olma yolunda ilerlemesini sürdürecektir.

6 bin ton et üretimi olacak 1500 kişiye iş olanağı sunacak

Başkan İsa Gül, Karadeniz bölgesinin mega projesi olarak anılar proje ile ilgili şu ifadere yer verdi: "Tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ilçenin sosyal gelişmişlik düzeyine de olumlu yönde katkı yapacak olan Mesudiye Besi TDİOSB, bir besi döneminde üretilecek yaklaşık 6.000 ton et üretimi ve doğrudan 500 / 1.500 kişiye istihdam sağlayarak GSMH'ye de önemli katkı sağlayacaktır." dedi. 



Tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesi adına önemli bir projesi

Mesudiye Besi TDİOSB Projesi, Ordulu yetiştiricilerin ve sanayicilerin bireysel güçlerini bölgesel güç haline dönüştüreceği bir kümelenme projesi olarak tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesi, altyapısı tamamlanmış modern işletmelerde ve tesislerde sağlıklı, ekonomik ve güvenilir üretim yapılması, üretimin devamlılığının sağlanması, markalaşma ile üretici gelirlerinin artırılması, doğrudan piyasaya arz ile tüketicinin korunması açısından da önemli bir projedir.

Ülkemizin yatırım, üretim, istihdam hedeflerine katkı sağlamak için yola çıkan ve adımlarını sıklaştıran kurum, kuruluş ve yatırımcıları desteklemeye devam ediyoruz.

MESUDİYE'DE BÜYÜKBAŞ HAYVAN OTELİ VE İNEK KİRALAMA MERKEZİ 

Mesudiye Belediyesi tarafından yine Türkiye'de ilk bir proje hayata geçirilmiş durumda. Mesudiye'de 3 dönemdir başarıyla belediye başkanlığı yapan İsa Gül'ün 3 yıl önce ilçede hayata geçirdiği büyükbaş hayvan oteli ve inek kiralama sistemi bölgede önemli bir talep te görüyor.



Başkan İsa Gül proje ile ilgili şu bilgileri verdi: " Yaz döneminde yaylalara gelen bölge halkı belediyeden inek kiralayıp 3-/4 ay besyiyor ve sütünden faydalanıyor. Bunun karşılığında da belediyeye cüzi bir ücret ödüyor. Yine bölgede hayvan besleyen vatandaşlarımız kış döneminde yaylalardan çıkınca büyükbaş hayvanlarını bizim tesislerimize getiriyorlar yine cüzi bir ücretle vatandaşların büyükbaş hayvanlarına bizim personellerimiz bakıyor. üstelik bu hayvanların sütlerinden elde edilen gelirde yine bu vatandaşlara veriliyor. Bu projede Türkiye'de ilk bir porje" dedi. 

Haber: Mustafa Duran AYAKLIGASTE.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum