Makine sektörü "Yeşil Makineler, Yeşil Dünya" mottosuyla tek ses oldu:

Üye sayısı 3 bini aşan 27 sektörel derneğin çatı kuruluşu olan Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED), “Yeşil Makineler, Yeşil Dünya” mottosuyla 16 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirdiği Makine Zirvesi’nde, iş dünyasını bir araya getirdi.

Makine sektörü "Yeşil Makineler, Yeşil Dünya" mottosuyla tek ses oldu:
20 Haziran 2022 - 11:49
Zirvede yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2053 yılı Nötr Karbon hedefine, çekirdeğinde makine sektörünün olduğu bir stratejiyle ilerleyebileceğine vurgu yapan MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran, “Makine hakkında konuşurken sadece bir sektörü konuşmuyoruz. Bir ülkenin üretim kabiliyetini, yani rekabet gücünü konuşuyoruz” dedi.

Pandemi etkisinde geçen iki yıllık dönemin sonunda yatırımını yüzde 49, üretimini yüzde 42 artırmayı başaran ve 23 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin en büyük 3 sektörü arasına giren makine imalat sektörü, 16 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen Makine Zirvesi’nde bir araya geldi. MAKFED ve üye derneklerin yönetim kurulları ile sektörün ve tedarikçilerinin üst düzey yöneticilerinin iştirak ettiği zirvenin açılış oturumunda konuklar arasında yer alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe de katılımcılara seslendi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum