MAKİNE MÜHENDİSİ AKKAŞ'TAN DOĞALGAZ TASARRUFU İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN UYARI: TASARRUF KAÇINILMAZ OLDU!

Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Akkaş Kış günlerine girdiğimiz şu günlerde enerji fiyatlarının pahalılığı ve enerjiden tasarruf etmenin gerekliliği ön plana çıktığını belirtti.

MAKİNE MÜHENDİSİ AKKAŞ'TAN DOĞALGAZ TASARRUFU İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN UYARI: TASARRUF KAÇINILMAZ OLDU!
02 Kasım 2022 - 15:49
Doğalgaz Tasarruf kaçınılmaz oldu

Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Akkaş Kış günlerine girdiğimiz şu günlerde enerji fiyatlarının pahalılığı ve enerjiden tasarruf etmenin gerekliliği ön plana çıktığını belirterek, "Doğalgazta tasarruf kaçınılmaz oldu. Bunun da etkin ve çok basit yöntemleri var" dedi. 

Kışlık Bakım önemli

KTO Meclis Üyesi de olan Makine Mühendisi Fatih Mehmet Akkaş, "Cihazların kışlık bakımlarının yapılması, termostatik vana kullanılması, oda termostatı kullanılması gibi tedbirler alınarak yakıt tasarrufu yapmak mümkündür." dedi.

Akkaş, daha sonra şu ifadeler yer verdi: "Ortam sıcaklıkları gereksiz yükseltilmemeli ,20 derece ideal ortam sıcaklığıdır. Cephe yalıtımı yapılarak ve Kapı ve pencerelerdeki sızdırmazlıklar sağlanarak ısı kayıpları azaltılmalıdır. Ayrıca gaz tesisatlarındaki sızdırmazlık kontrolü , cihaz bağlantı , flex bağlantı , conta yenileme işlemleri kesinlikle ihmal edilmemeli, cam menfezleri sürekli açık tutulmak kaydı ile güvenlik tedbiri alınmalıdır.
Cihaz bakımları yetki servisler tarafından yapılmalıdır. Gaz tesisatına yetkili firmalar dışında kimse müdahale etmemelidir." dedi.

Makine Mühendisi ve ELMA Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Akkaş kKüresel ısınma ile mücadele ve İklim krizi mücadelesinin  bu uygulamalarla desteklenebileceğini de hatırlatarak,  her birey kendi tasarruf yönetimini geliştirebileceğini sözlerine ekledi.






Haber: AYAKLIGASTE.COM 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum