LIFECLUB KURUMSAL İŞ BİRLİKLERİNİ BÜYÜTÜYOR

Günümüz iş dünyasında, çalışanların mutluluğu ve esenliği, başarılı ve sürdürülebilir bir şirketin temelini oluşturuyor. Araştırmalara göre insan kaynaklarının birinci önceliği çalışanlarının wellbeing’ini, yani iyi olma halini korumak ve desteklemek.

LIFECLUB KURUMSAL İŞ BİRLİKLERİNİ BÜYÜTÜYOR
30 Ocak 2024 - 10:36
 Bu iç görüden yola çıkan ve kurumsal esenlik konusunda bir dönüşüm yaşamak isteyen şirketler, çalışanlarının bütünsel iyilik, sağlığı için kurumsal esenlik programlarına gereksinim duyuyor.

LifeClub Sağlıklı Yaşam Hizmetleri, şirketlere yönelik geliştirdiği ‘iyilik-sağlık’ programlarıyla, şirket çalışanlarına kişiye özel bütünsel sağlık danışmanlığı sunuyor. Bu programlar, çalışanların hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını destekleyerek iş performanslarının olumlu yönde etkilenmesini sağlıyor.

Acıbadem Sağlık Grubu’nun deneyimi ve uzmanlığı ile hizmet sunan LifeClub, şirket çalışanlarının sağlıklı yaşam yolculuklarına rehberlik ediyor.

LifeClub Kurumsal Üyelik Yan Hak Olabiliyor

Kurumların LifeClub’a olan ilgisinden memnun olduklarını belirten LifeClub Genel Müdürü Elif Elkin, “Çalışanlarının esenliğine önem veren şirketler, LifeClub Kurumsal üyelikleri ile çalışanlarına verdiği değeri gösteriyor. Yaptığımız iş birliklerinden olumlu dönüşler alıyoruz. Şirketler, yan hak kapsamında çalışanlarına LifeClub Kurumsal üyelik sunuyor. “Sana değer veriyorum, sağlığını önemsiyorum, daha sağlıklı olman için elimden geleni yapıyorum” mesajı çalışanlarda karşılık buluyor. Esnek altyapımız sayesinde bireyin ya da şirketlerin ihtiyacına göre üyeliklerimizi şekillendirebiliyoruz. Bu da hem memnuniyet, hem operasyonel verimlilik, hem de finansal açıdan önemli bir fayda sağlıyor. Şirket geneline sunulan birebir online diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları, ihtiyaca yönelik fizyoterapi programları; alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar, anahtar teslim gerçekleştirdiğimiz “Wellness Day” gibi programlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık ve elbette maliyet avantajı sağlıyor. Bununla birlikte LifeClub uygulamasında çalışanlar, kendi fitness programlarını oluşturarak diledikleri zaman, diledikleri yerde spor yapabiliyor; zihin sağlıklarını güçlendirmek için nefes egzersizleri ve meditasyon programlarını kullanabiliyorlar” dedi.

Farklı Sektörlerden 25 İş Ortağı

Elif Elkin, iş ortaklarının her geçen gün daha da arttığının altını çizdi ve LifeClub’ın çalışma prensibini şöyle anlattı: “Bankacılık, e-ticaret, inşaat, otomotiv, yazılım, ilaç, reklam, sigorta, elektrikli ev aletleri, güvenlik gibi birçok sektörden iş birliği yaptığımız, şimdilik 25 paydaşımız bulunuyor. Öncelikle çalışanlarının esenliğine önem veren şirketlerin ihtiyaçlarını analiz ediyoruz. Veri bugün İnsan Kaynakları için çok önemli. Ama hepimiz biliyoruz ki, veri yeterli değil, içgörüye ulaşmamız da şart. Çalışanlar sağlıklı yaşam konusunda nasıl bir bilgi birikimine sahipler, sağlıklarını nasıl yönetiyorlar, nerelerde zorlanıyorlar ve neye ihtiyaç duyuyorlar, bunu araştırıyoruz. Bu analizi yapabilmek için küçük gruplarla ya da pilot bir ekiple birebir buluşuyor veya şirket genelinde online araştırma yapabiliyoruz. Bazen de bu çalışma yapılmış ve ihtiyaçlar net olarak belirlenmiş olarak bize geliniyor. Toplanan data bize bu anlamda önemli bir içgörü sunuyor.

İkinci aşamada İnsan Kaynakları ekipleri ile birlikte çalışarak, şirketin ihtiyaçlarına yönelik bir üyelik tasarımı yapıyoruz. Üyelik kapsamında yer alacak ürün ve hizmetleri İnsan Kaynakları ekipleri ile birlikte belirliyoruz.

Sonrasında LifeClub Kurumsal üyeliklerini başlatarak, çalışanları bu doğrultuda bilgilendiriyoruz. Ardından İnsan Kaynakları ekiplerine kullanım oranlarına dair periyodik raporlama yaparak ilerliyoruz.

Elbette verimlilik, maliyet avantajı, yüksek standartlarda kaliteli bir hizmetin yanı sıra çalışan memnuniyeti ve yaşam deneyiminde iyileştirme sağladığımızı görmek bizi çok mutlu ediyor.”

Çalışanların ve Ailelerinin Sağlığı Kontrol Altında

Elif Elkin, son olarak çalışan beklentisini tam anlamıyla karşılama odağında üyelikler oluşturduklarına vurgu yaptı: “Şirketler, bir SuperApp olan LifeClub uygulamasında yer alan diyet, hareket, zihin sağlığı modüllerimiz ile tüm bu hizmetleri ihtiyaca yönelik olarak tek bir noktadan çalışanlarının kullanımına açabiliyor. Kurumsal iyilik sağlık için, şirketlerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığımız üyelikler ile; birebir diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, spor eğitmeni görüşmeleri, yine sağlık koçluğu seansları da şirketlerin çalışanlarına kişiye özel bütünsel sağlık yönetimi hizmeti kapsamında sağlamak istediği hizmetler arasında. Tüm bunları, Acıbadem Sağlık Grubu’nun deneyimi, uzmanlığı ve yüksek kalite standartlarından aldığımız güç ile gerçekleştirmek, iş ortaklarımızda güven yaratıyor elbette.

Bugünün iş dünyasında çalışanların yaşam deneyiminin nasıl iyileştirilebileceğine odaklanan çözümler üretmemiz şart. Pek çok araştırmada görüyoruz ki, çalışanların beklentisi de bu yönde. Sadece kendi ihtiyaçları konusunda değil, yaşamı paylaştığı eşi, çocuklarının da ihtiyaçları ile ilgili kurumlarından destek bekliyorlar – LGS’ye ya da üniversiteye hazırlanan çocuğu için psikolojik destek de olabilir, kilo problemleri nedeni ile sağlığı olumsuz etkilenen eşine diyetisyen takibinde programlar oluşturulması da. Bu bağlamda birlikte çalıştığımız şirketlerle farklı iş modelleri ile ilerleyebiliyoruz, çünkü her kurumun ihtiyacı farklı olabiliyor. Kimi şirket; tüm çalışanlarına sunduğu LifeClub Kurumsal Üyelik ile, Çalışan Destek Programı kapsamında iyi olma hallerini korumalarına ve daha sağlıklı olmalarına destek olurken; bir diğer iş ortağımız çalışanlarına esnek yan hak programı kapsamında LifeClub Sağlık Üyeliği seçeneği sunabiliyor.

Bu minvalde sunulan LifeClub Sağlık Üyeliği içeriklerini esnek altyapımız sayesinde şirket çalışanların ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Birebir online diyetisyen hizmeti, uzman klinik psikologlarımız ile sunduğumuz psikoterapi seansları, alanında uzman kişiler ile şirket çalışanlarını buluşturduğumuz webinarlar ve diğer tüm faaliyetlerimiz bu bakış açısına sahip şirketlere büyük operasyonel kolaylık sağlıyor.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum