• Reklam

KGK, LEFKOŞA'DA MUHTEŞEM BİR ÇALIŞTAY DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ

KGK, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında Lefkoşa'da muhteşem bir çalıştay gerçekleştirdi.

KGK, LEFKOŞA'DA MUHTEŞEM BİR ÇALIŞTAY DAHA GERÇEKLEŞTİRDİ
15 Aralık 2023 - 00:06 - Güncelleme: 15 Aralık 2023 - 01:00
KGK, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında Lefkoşa'da muhteşem bir çalıştay gerçekleştirdi. Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından Lefkoşa'da gerçekleştirilen  

ERSİN T ATAR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  yabancılara toprak satışında kısıtlama getireceklerini, belirtirken, bir gazetede yer alan, "İsrail Kıbrıs'ta kamp kurdu" haberini sert bir dille yalanladı Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil" dedi. 



KGK'DEN MUHTEŞEM BİR ÇALIŞTAY DAHA..

KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında Lefkoşa'da Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından Türkiye-KKTC Medya Çalıştayı düzenlendi.



KGK BAŞKANI DİM "KIBRIS BİZİM HASSAS NOKTAMIZ

 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) kardeş ülke KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılında uluslararası arenada tanınması ve tanıtılması amacıyla Lefkoşa’da uluslararası bir medya çalıştayı yapıldı. Çalıştay öncesi konuşa KGK Başkanı Mehmet Ali Dim, "KKTC kardeş ülke ve kardeş millet olarak bizim hassas noktamızdır. Türk devletleri başta olmak üzere yakın coğrafyamızda KKTC algısı olumlu anlamda değişiyor. Biz de KGK olarak buna medya diplomasisi yoluyla katkı sağlamak için bu uluslararası çalıştayı düzenledik.  Çalıştayımaz Türk cumhuriyetleri, Rusya, Avrupa, Gürcistan, Suriye ve Japonya’dan 18 gazeteci ile Türkiye’den 42 yaygın ve yerel medya mensubu gazeteci katılıyor." dedi.  



ÇALIŞTAY 2 OTURUM ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalıştay'ın 1. Oturumu;

 
KGK Genel Başkan Vekili iSMAİL Bayazıt'ın Moderatörlüğünde gerçekleştirildi. ve 1. Oturumda Celal Bayar  "Tarihten bugüne Kıbrıs meselesi" konulu, Ergün Olgun,  "​ KKTC’nin kuruluşu ve fiili durum", konulu,  Prof.Dr. Hüseyin  Işıksal, " Uluslararası alanda Kıbrıs’ta çözüm için atılan adımlar ve Rum tarafının tavrı" konulu, Gülşah Sanver ise "KKTC’nin tanınma meselesi ve izolasyonların kaldırılması girişimleri" konulu sunum gerçekleştirdi daha sonra Çalıştaya ara verildi.



Çalıştayın 2. oturumunda ise

Moderatörlüğü  KGK Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan yaptı. 2. Oturumda ise , Gökhan Güler,, " Rusya ve Türk devletlerinin KKTC politikası " Prof.Dr. Ata Atun, "KKTC ekonomisi, inşaat, turizm ve ticaret açısından fırsatlar", Hüseyin Baraner, "Avrupa'da KKTC algısı ve batılı turizmcilerin adaya bakışı" ve Akay Cemal, "Tarih boyu KKTC basını ve Kıbrıs davasına gazetecilerin katkısı" konulu sunum gerçekleştirdi.



Çalıştay, Yabancı ve yerli gazetecilerin sorularının cevaplanması bölümü ile sona erdi. 

Çalıştaya ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ünlü gazeteciler Yavuz Donat, Adan Zentürk'te  Türkiye geneli KKTC' ile birlikte 18 farklı ülkeden toplam 68 gazeteci katıldı. 

Çalıştay öncesi konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM - LEFKOŞA

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum