• Reklam

KGK'NIN LEFKOŞA'DA DÜZENLENEN ÇALIŞTAYINA KATILAN KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'DAN İDDİALARA SERT TEPKİ!

Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından Lefkoşa'da gerçekleştirilen  Türkiye-KKTC Medya Çalıştayı'na KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'in konuşmaları damga vurdu.

KGK'NIN LEFKOŞA'DA DÜZENLENEN ÇALIŞTAYINA KATILAN KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'DAN İDDİALARA SERT TEPKİ!
15 Aralık 2023 - 00:05 - Güncelleme: 15 Aralık 2023 - 01:05
KGK, KKTC’nin 40. kuruluş yıl dönümü kapsamında Lefkoşa'da muhteşem bir çalıştay gerçekleştirdi. Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından Lefkoşa'da gerçekleştirilen  Türkiye-KKTC Medya Çalıştayı'na KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'in konuşmaları damga vurdu. Ersin Tatar sert tepki verdi. 



ERSİN T ATAR İSRAİL'İN KIBRIS'TA KAMP KURDUĞU HABERİ KESİNLİKLE YALAN 
ÖYLE BİR DURUM KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DAHİ OLAMAZ


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  yabancılara toprak satışında kısıtlama getireceklerini, belirtirken, bir gazetede yer alan, "İsrail Kıbrıs'ta kamp kurdu" haberini sert bir dille yalanladı Kesinlikle öyle bir durum söz konusu değil" dedi.



Ersin Tatar, Kııbrıs meselesi diye bir şeyinde kesinlikle söz konusu olmadığını Kıbrıs Meselesinin 1974'te Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gerçekleştirdiği "Mutlu Barış Harekatı" ile meselenin bittiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın heyecanlı konuşması salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. 

Çalıştaya ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ünlü gazeteciler Yavuz Donat, Adan Zentürk'te  Türkiye geneli KKTC' ile birlikte 18 farklı ülkeden toplam 68 gazeteci katıldı. 

Çalıştay öncesi konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'IN ATEŞLİ KONUŞMASI SALONU DOLDURANLAR TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında yer yer heyecanlı anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Tatar'ın konuşmaları ise salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara toprak satışı ve Kıbrıs ile ilgili bazı sorunların çözümüne yönelik önemli açıklamalar yaptı.



YABANCILARA ARAZİ SATIŞINA KISITLAMA GELİYOR

Kıbrıs'ta yabancıya arazi satışnın kısıtlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "israil'in Kıbrısta kamp yaptığı haberleri kesinlikle yalan öyle bir durum söz konusu değil. Yahudilerin konut ve arazi satın alarak işgal planı yaptıklarına yönelik haberler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. KKTC’de yabancılara özellikle İsrail vatandaşlarına yapılan toprak satışıyla ilgili önemli tedbirler aldık. " dedi.



KKTC BAĞIMSIZ BİR DEVLETTİR

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bağımsız bir devlet olduklarına vurgu yaptı. Tatar, "Biz bağımsız bir devletiz, çıkarlarımıza aykırı olan hiçbir şeye müsade etmeyiz ve karşı tedbir alıyoruz  halihazırda yabancıların KKTC’de 5 dönüm arazi alma hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak bununla ilgili çalışıyoruz.  Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız illaki olacaktır. Yahudinin, KKTC’de geniş araziler ve dev bloklardan oluşan binlerce konut satın almasıyla ilgili iddiaları yakından takip ediyoruz"  dedi.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK. 

Cumhurbaşkanı Tatar, "KKTC mevzuatına göre, bir yabancı yerleşimcinin bir taşınmaz alma hakkı bulunuyor. Yabancı yerleşimcilerin, içerisinde ev olmayan arazi alımında ise 5 dönüm alma hakkına sahip. 5 dönüm hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacak" dedi. 



FEYZİOĞLU: KIBRIS MESELESİ 1974'TE MUTLU BARIŞ HAREKATI İLE BİTMİŞTİR


Kurultay'da KKTC Türkiye Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'da dikkat çeken bir konuşma yaptı. Fezyioğlu,  Kıbrıs meselesinin 1974’te bittiğini belirterek bundan sonra Kıbrıs’ı mesele olarak görmenin yanlış olduğunu ifade etti. 

Haber: MUSTAFA  DURAN / AYAKLIGASTE.COM - LEFKOŞA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum