Kediler ve Kedilerin Süt ile İmtihanları

Her canlı ilk doğduğunda anne sütüne muhtaç kalıyor. Büyüme ve gelişme için sütün önemi çok büyüktür. Tabi bu her sütün her canlı için yararlı olduğu anlamına gelmiyor.

Kediler ve Kedilerin Süt ile İmtihanları
18 Temmuz 2022 - 12:25 - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 - 13:57
Günümüz de kedilere süt verilmesi algısı çoğu kişi tarafından doğru olarak kabul edilse de bu algı çok yanlış bir algıdır. Kediler için anne sütü harici süt içmek, onlar açısından gerçek anlamda zevklide olsa aslında onlara zarar veriyor. Bilinenin aksine de inek sütü kedilere fayda sağlamıyor. 

Veteriner Hekim Tayfun Bozkurt: “Ev yemekleri de sakıncalı.”

Soğuk sütün kesinlikle kedilere verilmemesi gerektiğine değiniyor Bozkurt: “Küçük yaşta annesi tarafından reddedilmiş kedilere ya da süt emmemiş kedilere özel süt tozu takviyelerimiz var. Süt tozu takviyelerinin belli oranda ve belli miktarlarda verilmesinde bir sakınca yoktur. Belli bir yaşa gelene kadar tabi.” Sözlerini dile getirdi. Kedilerin yavru olup olmamasının sütün verilmesinde bir nebze de olsa etkili olduğunu söylüyor ve ekliyor Bozkurt: “Aslında sindirim sistemlerinde genel olarak zararları var. Sonuçta kedi sütüyle normal kullandığımız market sütlerinin içeriği farklı oluyor, zaten yetişkin kedilerde de daha çok kuru mama öneriyoruz.”. Sözlerini dile getirdi. Ev yemeklerinin de sakıncalı olduğundan ve kedi ya da köpek fark etmeksizin kuru mama yemelerinin onlar için çok iyi olduğunun üzerinde duruyor. Bozkurt: “Kedilere süt verilmesi gerektiği algısı gerekli mecralarda gerek veteriner klinikleri olsun gerek bilgilendirme platformları olsun ilgili kişilerden bilgi alınarak bu algının toplum tarafından doğruya çevrilmesi ve bu şekilde kedilerin doğru beslenmesi sağlanabilir.” Şeklinde sözlerine yer verdi. Son olarak da kedilere ya da diğer hayvanlara gerçek anlamda iyi bakılması için uzman kişiler tarafından önerilen şeylerin yapılması gerektiğini vurguluyor.

Haber Foto: Fatma Adıyaman / AYAKLIGASTE.COM 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum