KAYSERİLİ GENÇ AVUKAT MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ: AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA SIKINTILI

Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış, son dönemde artan ekonomik sıkıntıların avukatlık mesleğini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Genç avukat, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda avukatların sıkıntılarını gündeme getirmek için bisikletli eylem çağrısında bulundu. Avukat Niyazi Ünalmış, "Artık bir meslektaşımızın ya da bir canımızın daha aramızdan ayrılmasına tahammülümüz kalmadı. " dedi.

KAYSERİLİ GENÇ AVUKAT MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ: AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA SIKINTILI
04 Temmuz 2022 - 07:44
Kayseri Barosu avukatlarından  Niyazi Ünalmış, son dönemde artan ekonomik sıkıntıların avukatlık mesleğini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Genç avukat,  sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda avukatların sıkıntılarını gündeme getirmek için bisikletli eylem çağrısında bulundu. 

Niyazi Ünalmış açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KAYSERİ BAROSU YÖNETİMİNE VE TÜM AVUKATLARINA ÇAĞRIMDIR!
Ülkemizde her geçen gün hayat mücadelesi zorlaşıyor. 
Zorlaşan hayat mücadelesi içerisinde mesleğimiz olan “Avukatlık” da kendi payına düşeni alıyor ve meslektaşlarımız her geçen gün daha zorlanıyor. 
Zorlanan meslektaşlarımız ya kolay yoldan para kazanmak için farklı yollara giriyor ya da içinden çıkamadığı bu yolda yaşamına son veriyor. Kimimiz farklı kaygılarla hiç sesini çıkarmıyor, kimimiz de yükünü tutmuş umursamıyor. Çok azımız bazı şeylere tepki verebiliyor. 
Avukatlığın gerçek anlamda ve özgürce yapılabilmesi için başta ücretlerimiz olmak üzere mesleğimizin birçok sorunun çözülmesi olmazsa olmazımızdır.

Artık bir meslektaşımızın ya da bir canımızın daha aramızdan ayrılmasına tahammülümüz kalmadı. 

Bunun için, siyasi görüş, baro siyaseti görüşü, dil, din, ırk, cinsiyet vb. ayrım gözetmeksizin  Kayseri Barosu öncülüğünde bir araya gelinmeli ve “avukatlık ücretlerinin erimiş haline, artan yakıt fiyatlarına, kira fiyatlarına, pahalılığa” tepki vermeliyiz.  İş işten geçmeden gelin hep birlikte Türkiye kamuoyunda duyulacak bir demokratik tepki verelim. 
Hep birlikte, belirleyeceğimiz bir günde, bisikletlerimizle, evimizden adliyeye gidelim ve adliye önünde sorunlarımıza ve çözüm önerilerimize, taleplerimize ilişkin açıklamamızı yapalım. Kimse gelmese, kimse tepki vermese bile ben tek başıma bu demokratik eylemi yapacağım.
Susmak, kaybetmek; kaybetmek, bitmek demektir.
Susmayalım, tepkimizi verelim. Mesleğimizi, meslektaşlarımızı kazanalım.
Ne dersiniz ?
Bu çağrı, herhangi bir siyasi parti çalışması, yaklaşan baro seçimleri çalışması değil, tamamen mesleğimiz için doğal tepkiden ibarettir. 

Haber: Mustafa Duran / AYAKLIGASTE.COM 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum